2016-07-17 Mall of Scandinavia MOS, Shopping, shopping i massor...

Linda och Daniel gillar att åka till Mall of Scandinavia som ligger jämte Friends Arena i Arenastaden i Solna så vi beslöt att åka dit. Innan vi åkte dit kom Maria och hämtade vovvarna så de slapp vara hemma ensamma och samtidigt få lite miljöombyte och vi slapp därmed att tänka på deras väl när vi var borta på shoppingturen.
 
Mall of Scandinavia är en jättegalleria som invigdes den 12 november 2015 och där finns allt för den som är shoppingsugen, vill kolla film eller äta mat eller bara fika då det finns ett otal restauranger eller caféer att välja på. 
 
Gallerian är vacker och luftig och har supermodern design. Den påminner lite om de enorma galleriorna i Bangkok. Den här gallerian har de verkligen lyckats med på alla sätt tycker jag.
 
Samlingsplats vid en stor fontän...
 
 
Vackra fantasifulla och smakfulla inventarier, armaturer etc.
 
Det finns ett stort lekrum för små och stora barn i anslutning till toalettutrymmet och vägen dit slingrar sig genom en vacker vägg med smala träribbor.
 
Den här slingrande vägen leder till ett mycket fräscht toalettutrymme samt även ett stort lekrum för stora och små barn. Väggen är klädd med träribbor och det finns även några små sittprång på vägen dit...  
 
Vi shoppade loss rejält, framför allt jag och Linda då jag behövde köpa 2 par typ sandalatter med lite snyggare design och bättre kvalitet. I Thailand har jag svårt att hitta detta i min storlek 41 så det var bra att passa på när vi är här i Sverige där storlek 41 är en vanligare storlek för kvinnor än i Thailand. Mina fötter har blivit bortskämda i Thailand av allt barfotaliv på stranden samt luftiga breda sandaler eller flipflops. De gillar inte längre att trängas i finskor som t ex pumps med vare sig högre eller lägre höga klackar. Förr i världen var det inga som helst problem att ha på fötterna i dessa typer av skor.
 
Nu gäller det att tänka om helt och hållet om jag vill att mina fötter ska trivas. 
 
Mina två par nya fina skor som dessutom är sköna att gå i, och det är ju ett viktigt inslag i välbefinnandet...
 
Det blev även inköp av 2 mjuka silkiga toppar, 1 svart och 1 duvblå, 2 sköna svala blusar, 1 par mjuka lite sladdriga shorts, 2 mjuka svarta snäva kjolar och ett par svarta långbyxor. Alla dessa plagg är i stretchtyg som jag gillar bäst.
 
Mjuka sköna shorts i stretchtyg...
 
Två toppar i silkigt mjukt tyg av stretch och den här gången blev det inte en röd utan en duvblå för omväxlings skull samt en svart förstås som alltid är bra att ha och passr till det mesta...
 
En tunn skön blus som känns ledig och sval varma dagar... 
 
...och så även den här...
 
Mellan shoppingturerna fick vi även lite mat i magen på en liten trevlig restaurang med självbetjäning.
 
När vi var klara med våra inköp och annat hade det gått 6 timmar! Helt otroligt och för en gångs skull kändes det faktiskt kul att shoppa lite kläder och skor fast jag normalt tycker det är småtrist och brukar känna mig nöjd med det jag har där hemma i garderoben. Men ibland att det roligt att unna sig lite extra flärd som ger en extra krydda i det goda livet.
 
Här nedan kan du läsa lite om Mall of Skandianavia om du inte varit där och vill veta mer.
 
 
 
 
När Maria kom hem med vovvarna igen åt vi kvällsmat tillsammans hela Fina Familjen. Tack för en återigen trevlig dag samt kväll!

Kommentarer:

1 Berit Knapasjö:

Oj!
Allt du handlade är jättefint. Skorna till vänster på bilden, supersnygga!
Varma kramar till er från Huay Yang!

Svar: Tack så mycket snälla goa Berit för det! Stor varm kram till dig från mig! ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: