2016-07-25 Kungsholmen runt med Stockholms sightseeingbåt...

För att hitta på något annorlunda idag i det vackra varma vädret beslöt vi att ta med Adam på en liten sightseeingtur med båt runt Kungsholmen, en båttur som tar en knapp timme.
 
http://www.stromma.se/stockholm/sightseeing/batsightseeing/kungsholmen-runt/
 
Vi gick till Klara Mälarstrand, som ligger jämte Stadshuset, där båten Sjöfröken utgick ifrån kaj 9, och köpte biljetter till Rulle och mig á 190 sek. Adam fick åka gratis då han är under 5 år. Båten skulle gå kl. 11.30.
 
Här köper man biljetter till samtliga turer...
 
 
 
Här kommer den båt som vi ska åka på tur med...
 
Då vi inte kunde fälla ihop Adams barnvagn, för att den skulle få plats i båten, fick den vara kvar på en båtbrygga bredvid Sjöfröken där personalen låste fast vagnen med en vajer. Båten är för liten för att barnvagnar ska få plats i uppfällt skick. 
 
 
Morfar Rulle och Adam som var mycket förväntansfull över att få åka båt. Vi satt på akterdäck under tak och så lade båten ut för att börja färden genom Klarabergskanalen
 
Mot Klarabergskanalen...
 
 
 
Det är mycket att titta på under båtresan och kul att se alla olika platser som vi gått på runt Kungsholmen så här från sjösidan.
 
Ekelundsbron som går över till Karlberg och Pampas samt Huvudsta...
 
Där framme ligger Ulvsunda sjön...
 
...och vi har just lämnat Klarabergskanalen...
 
Där borta ligger vårt hus
 
Tranebergsbron i sikte...
 
Tunnelbanan över Tranebergsbron...
 
 
Fredhälls badplats...
 
 
Härlig strandpromenad på bryggor nedanför Fredhäll...
 
Västerbron, som vi inte åkte under, utan vi fortsatte istället mot Långholmen som vi rundade...
 
Norr Mälarstrand 
 
Tillbaka mot Stadshuset och vår kajplats vid Klara Mälarstrand 
 
Under resans gång fick vi information på både på svenska och engelska om både historia och nutid som handlar om framför allt Kungsholmen. Intressant och alltid lär man sig något nytt om det vi inte redan kände till. Det blev en trevlig båttur för oss alla och vi gick sedan via Kungsholms Strand hemåt igen.
 
Nu får vi se vilka trevligheter resten av dagen har att bjuda på. 
 
 
 

Kommentarer:

1 Birgitta S:

Men vilken härlig tur den skulle jag gärna ta själv konstigt det där att man är så hemmablind och med barn där man hittar på saker så får man se så mkt mer. Själv har man mest bråttom till eller från jobb eller från stan?
Hälsningar Birgitta S

Svar: Ja tack Birgitta det var en härlig tur och jag håller med dig, vi var lika hemmablinda vi när vi bodde här och innan barnbarnet förde in oss på andra aktiviteter, Så enkla saker som man kan göra utan att det kostar skjortan samt att bara strosa runt och kolla in det ena och det andra på stan med andra ögon är gratis.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Christer Lindh:

Härlig tur. Vi ses snart nere i byn jag åker ner torsdag 28/7, då får vi ses där nere och käka och gå tillsammans / Christer,Coconut

Svar: Vad kul Christer klart vi ska ska göra det! Trevlig resa!☺
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Linda:

vilka fina bilder :) pokäe

Svar: Tack mitt hjärta! Pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: