2016-06-15 Vi hade i alla fall tur med vädret...

Vid 12 tiden tog Rulle och jag våra hojar till Prachuap Khiri Khan för att uträtta några ärenden och tunga regnmoln fyllde himlavalvet förutom några blå strimmor här och där. Regnkläder är alltid med i våra hojar så råkar vi ut för regn blir vi i vart fall inte blöta om vi drar på oss regnkläderna förstås.
 
Precis innan vi skulle dra iväg kom en pytteliten skur så vi startade när den var över. På motorvägen mötte oss ett regnväder när vi åkte den lilla biten söderut för att komma till U-svängen som led över oss till norrgående filer. I och med att vi vände norrut slapp vi regnet och en pytteskur kom under vägen men inget som vi blev blöta av.
 
Vi svängde in till HomePro och under tiden som vi var inne i butiken kom en rejäl skur men när vi var klara med våra inköp hade regnet upphört, de regntunga molnen hade dragit förbi och himlen var blå igen. Snacka om flax! 
 
När vi kom hem igen var det strömavbrott över stora delar av Huay Yang sedan ca 1 timme tillbaka då en elstolpe rasat. Det skulle ta några timmar att fixa det. Det var dock dags för vårt lunchfika men det var inga problem att koka bl.a kaffevatten i en kastrull och rosta bröd i stekpannan då vi har gasspis.
 
Gasspisen gör vi oss inte av med i första taget då strömavbrott sker då och då och då, även om det är ganska sällan nuförtiden, men i de fallen är gasspisen oumbärlig om vi måste koka vatten, fixa mat eller så. 
 
Det gäller också att vara sparsam med att öppna kyl och frys så håller sig frys- och kylvarorna bättre. 
 
Vid kl. 16.30 var det över och strömmen kom tillbaka. Härligt!
 
I dag är det onsdag, det vill säga Lill-Lördag, och då bjuder Rulle på en iskall GT, innan kvällsmaten från Kritsana. Mums! Livet är fantastiskt med eller utan ström :-D 
 
 

Kommentarer:

1 Birgitta S:

Instämmer gas är suveränt nu är det i princip aldrig strömavbrott i stan men jag minns ett åskväder som hette duga för ca 8-9 år sen hela Kungsholmen och förmodligen resten av stan bäcksvart tack vare att vi har gashäll så löste sig allt Johan o Niklas var kanske runt 10 år så vänta på mat och inse varför fanns inte på kartan. Samma sak på landet vedspisen är guld värd både för mat o uppvärmning om elen brakar. Låter som att du o Rulle får en mysig kväll.
Hälsningar Birgitta S

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och det där långa elavbrottet minns jag mycket väl. Det är alltid bra att ha en backup av något slag i alla lägen. Må så gott och ha en härlig torsdag!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: