2016-06-16 Äntligen kom det en riktigt rejäl regnskur och Juccapalmväxten blommar....

På sena eftermiddagen mullrade åskan och stora mörka moln tornade upp sig och så äntligen kom det en rejäl skur som fyllde hela den tomma vattentunnan i ett nafs. Den andra vattentunnans vattennivå höjdes också något och de små fiskarna där fick lite nytt fräscht regnvatten. 
 
Ena regntunnan är nu full igen efter at ha varit hel tom på vatten...
 
Äntligen lite blött i markerna...
 
Det var längesedan nu som det var blött på grund av regnvatten runt växterna...
 
 
...och här upptäcker jag samtidigt att en av våra avkommor från Juccapalmväxtens moder att även den har fått en blomstängel på toppen...Det är ett gott tecken på att den trivs...
 
 
Den är mycket fin denna blomstängel på Juccapalmväxten...
 
Efter några timmars regn var det över och nu har markerna äntligen fått en rejäl rotblöta. Det behövdes verkligen för moder natur :-D 
 
Jag önskar dig en fantastisk torsdag!

Kommentarer:

1 Birgitta S:

Skönt att ni fick regn som verkligen behöver det. Idag har det regnat fram o tillbaks hela dagen här o vi längtar inte efter regn men en sak som jag tänk på det är att det faktiskt under våren blir snustorrt här med gräsbränder mkt pga förra årets gräs som ligger kvar.(Inte på Kungsholmen) men ute i landet och i skärgården där det alltid är varningar om låg grundvattennivå och fara för gräsbränder. Kanske beror på att vi inte har några riktiga vintrar med kyla o mkt snö nu var det nog kanske 5 år sen minns inte exakt. Men förra sommaren regnade det fram till 1:a Augusti sen kom sommaren för det minns jag började att jobba 3:e Augusti men ändå har vi för torrt ibland???
Hälsingar Birgitta S

Svar: Tack så mycket Birgitta för din kommentar och det är bra att det regnar här så det fyller på vattendepåerna samt håller naturens grönska vid liv. Här i Huay Yang blir det skönt svalare i luften men aldrig kallt som det kan bli i Sverige. Hoppas Sverige får en fin sommar i år! Trevlig helg!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: