2016-03-16 Nyfiken på Tony Fernström - och vem är det då?
Tony Fernström, en 53 årig man, i sina bästa år, är den som tar över restaurangverksamheten på Driving Rangen preliminärt from den 15 oktober 2016 efter restaurang B-one Pizza.
Tony Fernström
Tony kommer att driva restaurangen med hjälp av sin hustru Nicki samt övrig köks- och restaurangpersonal.
Namnet på restaurangen kommer förmodligen att bli "Rangen" då det är ett myntat begrepp i Huay Yang hos farangerna.
Vem är Tony?
Tony bor i Stockholm och redan som 6 åring hade han en dröm att arbeta som kock och drömmen blev verklighet. Som 14 åring började han sin bana inom restaurangbranschen och utbildade sig till kock via Grand Hotel i Stockholm och vid 21 års ålder avancerade han till köksmästare. Han har arbetat på olika toppkrogar i Stockholm, några år på respektive ställe, samt även arbetat i både Frankrike och på Nya Zealand.
Sedan ca 2 år tillbaka arbetar Tony som köksmästare på Tele2 Arena i Stockholm (Globen) men kommer i sommar att avsluta sitt arbete där för att som ny ägare driva restaurangen på Driving Rangen. En härlig utmaning som bara kan sluta väl med Tonys positiva sinnelag.
Tonys hustru Nicki är också utbildad kock och en hennes familj äger en restaurang på Koh Samui där hon arbetar när de är där. De har två barn tillsammans, en pigg grabb som är 6 år och en lika pigg och glad flicka på 2 år.
Vilket matkoncept kommer att gälla när de tar över?
De kommer att erbjuda europeisk och thailändsk mat samt pizza, med fokus på vällagad mat på de bästa råvarorna. Kanske ha en paketmeny om tre rätter med förrätt, varmrätt och efterrätt eller lite lättare rätter som är mer anpassade efter värmen och klimatet här i Huay Yang.
I vart fall kommer det inte bli en uppsjö med massor olika typer av rätter inom konceptet utan lite färre rätter att välja på för att få bästa resultat av respektive rätt.
Upplägget/servering av respektive rätt på tallriken är också viktig, utan överdrift av krusiduller, för att även ögat ska få njuta och inte bara smaklökarna.
Miljön
För att öka på trivselfaktorn på den befintliga restaurangdelen (nuvarande B-one Pizza) kommer de att byta ut alla plaststolar till bekvämare stolar samt se över övrigt möblemang, lite mer mysfaktor kommer att införas med t ex annan interiör, ljussättning etc, för att matgästerna ska trivas där.
Det finns massor att göra och idéerna är många och det ska bli spännande att se hur det blir när det är klart.
Stort tack till Tony för att du tog dig tid för denna lilla intervju! Jag önskar Tony och Nicki lycka till med sin nya restaurang och är övertygad om att det kommer att gå hur bra som helst!
Låter som det kommer att bli bra på "Rangen" framöver.
Tony har ju en gedigen meritlista.
Bra att de ser över mysfaktorn.
Hälsar VÄLKOMMEN till Tony och Nikki.
Kram Titti