2016-03-26 Nyfiken på Susanna Zacke - och vem är det då?

Idag fick jag äran att få en trevlig pratstund med Susanna Zacke som kallas för Sanna. Sanna är 47 år och hennes stora passion är att både privat och i yrkeslivet verka eller jobba som inredningsstylist. 
 
Sanna Zacke, en duktig, sympatisk och vacker kvinna...
 
Sanna har hus på Orchid 1 i Huay Yang sedan drygt 2 år tillbaka tillsammans med sin sambo Christer som gillar att spela golf och utövar den sporten här i Thailand med glädje. Bl.a här i Huay Yang tillbringar familjen sina semestrar.
 
Sanna stormtrivs i Huay Yang och tog det till sitt hjärta första gången hon för fyra år sedan var i sina svärföräldrars hus på ett annat område här i Huay Yang. Enligt Sanna är Huay Yang riktiga Thailand, långt från de stora turistorterna, och unikt i sitt slag. Det är precis just den känslan som både jag och de flesta som bara älskar Huay Yang känner det.  
 
Visst är det roligt att se sig om i Thailand eller andra länder men just Huay Yang känns mest som ett ställe där vi vill ha vårt boende i lugn och harmoni, det är vi rörande överens om Sanna och jag.
 
Sanna jobbar som inredningsstylist tillsammans med sin kollega Sania och de har jobbat tillsammans i 15 år. De har skrivit totalt 14 böcker tillsammans som utgivits i både Sverige och 6 av de böckerna har översatts och utgivits i andra länder. 
 
De har bl.a skrivit boken "Vackert med vintage" och "Vackra vintagehem" och boken "Betong en gjuten hobby" blev succé. De har skrivit 4 böcker om betong och en 5:e bok är på gång.
 
Sanna och Sania arbetar på konsultbasis och får olika uppdrag för reportage av tidningen Hus & Hem, Drömhem & Trädgård samt Expressens bilaga Leva & Bo. De har fullt upp och Sanna säger att hennes arbete i princip täcker både dagar och kvällar. Hon älskar att arbeta med det här och det är ju fantastiskt att man kan förena sin hobby med sitt yrkesliv.
 
Givetvis har Sannas hem här i Huay Yang påverkats av Sannas inredningsidéer och flertalet betongmöbler både inne i huset samt ute på altanen utformats av Sanna och i enlighet med hennes idéer byggts av Youthin som har förstått Sannas passion för betong blandat med trä. Ovanliga möbler och hyllor har snickrats ihop av pappa Flowershop på Mellanvägen.
 
Sanne älskar korgarbeten av olika slag och hennes favoritaffär ligger på andra sidan norra U-svängen i Huay Yang. Ett specifikt tyg som t ex kuddvar etc. har hon köpt på Chatuchakmarknaden i Bangkok. För att hjälpa henne med sömnad till sittpuffar eller annat använder hon sig av sömmerskan strax nedanför Pop Shop mot järnvägen till. Hon är noggrann och duktig och har förstått hur Sanna vil ha det.
 
Här har det skapats plattor i trädgården där man helt sonika hällt betongblandning på det ådrade sidan av ett bananblad. Låtit stelna i 24 timmar, tagit bort bladet och vips har man fått en platta med banansbladsmönster. Så coolt och så enkelt! 
   
Egengjord betongplatta med bananbladsmönster,,,
 
Den vita soffan är inte en mjuk pösig möbel utan av betong. För att det ska bli mjukt om rumpan och ryggen får man använda sig av de färggranna kuddarna. Soffan har ritats och designats av Sanna och gjutits av Youthin.
 
När Sanna och Christer övertog huset från tidigare ägare tog de ner de befintliga väggskåpen och beställde kakling av väggen samt samt lät pappa till Flowershopen på Mellanvägen snickra ihop hyllor av plank som han hade som spillmateriel på sin tomt. Underskåpen målade Sanna själv i mörkbrun färg.
 
Detta vita skåp är gjuten betong...Det viktigaste för Sanna är att alla kanter på skåpen eller sofforna är rundade. inga vassa kanter och det gör inget om finishen inte är perfekt. Det ska vara så helt enkelt...
 
Korgmaterial av olika slag kan man ha som väggprydnad, som lampskärm eller använda som "bord" på en ställning. Ideérna är många och det är bara fantasin som stoppar kreativiteten...
 
Gardinstången är en bambustav...
 
En vanlig bambustav kan användas till mycket, bl,a som gardinstång...
 
Det här är inte heller några vita pösiga soffor utan de är gjorda av betong och som sittdyna fungerar Sultan bäddmaddrass från Ikea utmärkt och lite mjuka kuddar som stöd för ryggen..
 
På svarta tavlan har Sannas housekeeper skrivit "Välkomna hem till Huay Yang"...
 
Väggskåp av vitmålad betong
 
Ja, så här långt vet ni nu vem Sanna är och tack snälla Sanna för att jag fick en så trevlig pratstund med dig. Jag önskar dig och Sania lycka till med ert fortsatta hobby- och yrkesliv inom inredningsbranschen samt författarskapet.
 
Den här boken, enligt nedan, fick jag som gåva av snälla fina Sanna och den är dessutom personligen signerad till mig av Sanna, det ni :-D Vilken fin gåva som jag tackar ödmjukast för!
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Christer:

Wow, vilket läckert hem, helt i min stil! Är det ett "vanligt" BHY-hus som hon förändrat så? Henne skulle jag vilja ha råd att anlita...

Svar: Tack Christer för din kommentar och det är ett vanligt HY hus som hon har förändrat lite med sin inredning av betongmöblerna :-D Du får väl kolla med henne hur mycket hon kostar för att komma med råd och tips :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Härligt blogginlägg om Sanna. Hon inspirerar till det mesta, inredning, träning och drömfångare ❤️

Svar: Tack så mycket Anna Lena och hela mitt samtal med henne gav en massa god energi och inspiration :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anonym:

Kram från Anna Lena( av ngn anledning anonym)

Svar: Tack Anna Lena jag förstod det ändå :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Kicki:

Va fint.
Lite annorlunda. Kram.

Svar: Tack för din kommentar Kicki! Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Anonym:

Teija L: Fantastisk artikel igen. Roligt att få läsa om Sanna och hennes skapade. Sitter just nu i sommarstugan och planerar vad som ska skapas i betong till trädgården. Som inspiration passade jag på att låna några av Sannas böcker på biblioteket i veckan. :-)

Svar: Tack så mycket Teija för det och jag är övertygad om att du fick en smart idé efter att ha läst deras böcker :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Karin:

Sannas soffor är extremt skickligt gjorda. Jag vet för jag och Bengt har gjutit bänkar som står strategiskt placerade runt vår gotlandsgård. Skåpet med trädetaljer är vackert och innovativt.

Svar: Tack för din kommentar och jag håller med dig om det samt det är roligt att vi har så duktiga hantverkare här i vår lilla by!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Christina S:

Så läckra idéer! Något att få inspiration av! Betong är ett häftigt material!

Svar: Visst är det läckert Christina och mycket fint kan göras med betong :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

8 Ulrika Svahn:

Åh,så vackert och stilfullt, helt i min stil oxå! Vi har själva också förändrat vårt hus lite med betong bl.a (utekök) och trädetaljer för en mer personligare stil.Har många av hennes betongböcker hemma, ääääälskar betong! Nu blev jag sugen på Susannas och Sanias senaste. Själv ska jag hem nu till utbyggnad av vårt växthus det ska utökas till orangeri,och renoveringen av gamla 1800-tals drivhusglasfönster kommer att ta sin tid i anspråk! Mycket betong kommer det att bli i orangeriet!
Tack än en gång Annika för din härligt inspirerande blogg! Kram Ulrika

Svar: Tack så mycket Ulrika för din kommentar samt uppskattning av min blogg. Det gör mig så glad! Härligt att du gillar Sannas och Sanias betonginspiration och det kommer säker bli jättefint därhemma hos er när ni är klara :-D Vilket roligt projekt och att se fram emot. Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: