2016-03-29 Nu, tack vare Yo, kommer min Forza hem igen efter bl.a däcksbytet...

I morse fick jag besked från Phiah, hustru till Yo på YO´s Garage, att min hoj är klar för hämtning. Eftersom jag inte mår så där toppenbra pga förkylningsviruset ville jag inte åka och hämta den tillsammans med Rulle då jag inte känner mig det minsta lämplig som MC förare nu, oavsett att det är en kort bit att köra.
 
Jag frågande snälla goa Phiah om Yo möjligtvis skulle kunnat tänka sig att köra hem min hoj till oss och sedan skulle Rulle köra honom tillbaka. Inga problem alls och ingen blev gladare än jag för det! Snacka om bra service och självklart avrundade vi fakturan uppåt för den här fina tjänsten.
 
Yo är så noggrann och duktig och hade dessutom tvättat och putsat min hoj så fint samt gått igenom den ordentligt. Då vi bytt bromsklossar bak och fram på Honda kom vi överens om att Yo skulle byta bromsoljan i båda bromsvätskebehållarna, vilket är att rekommendera vid bromsklossbyte. Han bytte till en bättre olja, DOT 4, som håller bättre kvalitet än den bromsolja som Honda tillhandahåller.
 
Yo är bra på så sätt och verkar veta vad han gör och det är ju bara en fördel så det blir absolut bästa service. Yo tar betalt för sitt arbete, till skillnad mot Honda där jag aldrig betalat för några arbetskostnader. Det är självklart skillnad då mekanikerna på Honda får lön för sitt arbete av Honda men Yo är egen företagare och arbetskostnaden är hans levebröd. 
 
Här kommer Yo med min vackra Forza...
 
Nytt fräscht bakdäck
 
Härligt yta att börja slita på...
 
Min vackra Forza fin som ny...
 
Nytt fräscht framdäck...
 
Nu har hojen rejält genomgången samt rustad med nya fina däck inför långresan tll Malaysia då vi kommer att köra ca 500 mil. Vid hemkomsten hade det varit hög tid för däcksbyte men nu slipper jag det. Hoppas bara att jag inte råkar ut för fler spikar, bultar eller andra vassa föremål som kan tränga in i däcket och punktera det. Jag har aldrig hittills på någon av mina MC råkat ut för punka som kan ställa till det rejält men nu vet jag i vart fall hur det känns, och det är ju en bra erfarenhet även om den inte är så kul.  
 
Stort tack till Yo samt även Phia förstås, och hoppas ni fortsätter länge, länge med er verksamhet i Huay Yang!  

Kommentarer:

1 gun persson:

Du får krya på dig! Vi åker hem i morgon kväll! Ha en bra tripp till Malaysa när det blir dags.

Svar: Tack så mycket Gun och trevlig resa hem!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Maria:

Vad fint det blev och vilken bra service av dem :) pok äe

Svar: Ja verkligen hjärtat och det är toppen att ha dem här i HY! PoK äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Linda:

Härligt med nytt snyggt däck och skönt att ha en fräsch hoj inför resan :) pokäe

Svar: Tack mitt hjärta och ingen punka får drabba det nya fina däcket :-D Pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: