2016-04-20 (onsdag) Dag 17, Till Gua Musang och i Gua Musang...Dagsetapp 20 mil

Frukost på hotellet innan vi drog iväg strax efter kl. 08. Morgontempen låg på 22 grader så jag tog på mig en tröja under jackan för att slippa frysa. Vi åkte 4 mil på en slingrande nedåtgående smal enkelriktad väg från Fraser´s Hill.
 
Rulle på väg att slingra sig ner...
 
...och här också...
 
Dags att ta av extratröjan under jackan för nu är det varmt igen...
 
Bra varningsskyltar... 
 
Landsvägen till Gua Musang var blandat både fin och skumpig på sina ställen och vi var framme i Gua Musang vid kl. 13 tiden. Rulle proppsade på att vi skulle åka direkt till bageriet och köpa fikabröd så det var bäst att göra så. Där inne hade de precis dragit ut plåtar på en ställning med nygräddade bullar med någon slags fyllning i. Mums så gott!
 
 
 
En glad och nöjd Bulle-Rulle...
 
Rulle hade ringt till hotellet och bett dem hålla ett rum för natten åt oss för säkerhets skull och det var tur det för när vi kom hade de bara ett rum kvar, utan fönster, för 75 ringgit men det spelar mindre roll. Vi gillar det här hotellet då det är mycket fräscht och fint och oerhört trelig och hjälpsam personal. Rummet var större en det med fönster och med tanke på nattens halvsunkiga pytterum i Fraser´s Hill var det som ett hav.
 
Som förra gången fick vi låsa in våra hojar i deras förråd med jalusidörr och det känns mycket bra.
 
 
Här är vattenautomaten med hett vatten och kylt vatten och det är bara att hämta så mycket man vill utan kostnad.
 
 
Vi åt lunch på Café Indigo och ägaren Alex Law av kinesiskt härkomst blev glad att se oss igen. Han bjöd oss på te från sin egen teodling och gav oss en plastburk med te. En eller två teblad räcker till 6 koppar te och det är ett mycket hälsosamt te för hela kroppen enligt Alex. Hans förfäder har alltid druckit det här teet i alla tider och de blev närmare 100 år allihop. Det låter ju lovande.
 
Så generöst av honom att ge oss detta te och vi frågade om att inte har försäljning av te när han har en egen teodling. Nej, nej sa han, om jag skulle sälja min teodling skulle jag få massor med pengar för det men pengar är inte allt här i världen och jag tycker om att pyssla med odlingen och istället ge bort te till mina vänner. Det kändes mycket rörande och fint att höra.
 
Det finns så många generösa och fina människor på vår jord och det är alltid roligt att stifta bekantskap med dem. De gör mig varm i hela kroppen med sitt osjälviska sätt.
 
Te från Alex egen teodling som vi fick äran att få av honom...
 
Vi åt av den goda maten och sa att vi kommer tillbaka om några timmar igen för att äta vår kvällsmat där och det tyckte han givetvis var glädjande att höra.
 
Vi softade några timmar i vårt svala rum och hux flux var det dags för kvällsmaten som vi självklart åt på caféet. Efter maten ville jag ta ett foto av honom men han insisterade på att hans servitör skulle ta kortet så vi alla tre var med på bilden.
 
Jag, Alex och Rulle
 
Vi tackade återigen för hans generositet och berättade att vi skulle vidare till Taiping imorgon och att vi var på väg hem till Thailand.
 
Om ni skulle komma till Gua Musang någon gång så måste ni besöka hans café, det lovade jag att framföra i min blogg och det har jag därmed gjort nu. 
 
Efter matten gick vi till Supermarketen och köpte yoghurt för morgondagens frukost och i korgen slank det även ner 2 små chokladkakor, det är vi väl värda tycker vi :-D 
 
 
Tack för en upplevelserik dag och underbart med dessa varma fina människor vi träffar på under vår resa!    

Kommentera här: