2016-04-21 (torsdag) Dag 18, Mot Taiping via Cameron Highlands och i Taiping...Dagsetapp 24 mil

Vi kom iväg vid kl.08 tiden och åkte tillbaka en bit mot själva samhället Gua Musang för att komma ut på motorvägen. Efter några km svängde vi av på väg 185 mot Cameron Highlands.
 
I Cameron Highlands låg temperaturen som lägst på 22 grader och nere i dalen på 42, snacka om temperaturskillnader.
 
Återigen ett vidrigt kalhygge där ursprungsskogen fått ge vika för odling av oljepalmer....oj, oj det skär i mitt stackars hjärta! 
 
Här uppe i bergen är det tillräckligt svalt för att odling av sallad och jordgubbar ska bli lyckat. Det är växthus som syns uppe eller på sidan av bergen...
 
 
 
Vi stannade för en kaffe och mackapaus på Green View Garden som vi även besökte förra året men då kom vi från Ipoh och var på väg till havet på västsidan av Malaysia. Här odlar de jordgubbar och grönsallad bla.
 
Det hade precis anlänt ett par busslaster med muslimer som irrade runt bland choklad och tesorter men till slut kunde vi beställa vår fika. Mackor med tonfisk hade de men inte svart kaffe utan bara vitt så det tog Rulle och jag tog en flaska vatten. Vi köpte även en mörk chokladkaka och stoppade ner i packningen för senare bruk
 
 
En rejäl tunnbrödsmacka med tonfisk kändes bra för magen efter den magra yoghurt och kaffe frukosten på hotellet.
 
Fina jordgubbar och man kan köpa en planta för 10 ringgit
 
 
 
 
Fin sallad odlar de här...
 
 
 
Nej nu var det slutvilat och färden fortsatte till Taiping
 
Vi var framme i Taiping vid kl. 13.30 tiden och eftersom jag även här bokat rum på det sprillans nya Louis hotel för 89 ringgit exklusive frukost. 
 
 
Vilket fint välkomnande vi fick, jag fick kolla på vårt rum innan vi packade upp och det låg på 2:a våningen. Då jag ville se mer av bergen från fönstret frågade jag om det möjligtvis fanns ett rum på 3 våningen, d v s. högst upp, och givetvis fick jag det. Hon ville att jag skulle kolla rummet noga och gav sig inte förrän jag övertygade henne att jag var mycket nöjd. Damen i fråga var kines och pratade utmärkt engelska och hennes vuxne son hjälpte till med vår packning. Han såg även till att fixa en ramp så vi kunde köra upp med våra MC på hotellets trottoar och då stod hojarna under tak. De hade en massa övervakningskameror och monitorer på väggarna och de skulle ha stenkoll hela natten på våra hojar sa det. 
 
Rummet var mycket stort och fin och även badrummet och allt var så fint ordnat med matchande avställningsytor etc etc. Rent, snyggt och mycket bekväma sängar och sängkläder och mjuka sköna kuddar.
 
Huvudkuddarna och sängarna i Malayisa är över lag skönare och mjukare än på de hotell eller resorter vi bott på i Thailand så det gillar vi med våra boende i Malaysia. 
 
Vi gick en sväng på stan på sena eftermiddagen och det är en mysig liten stad och de flesta som bor där verkar vilja hålla till med sina vänner och familjer i parkerna nära sjön. 
 
 
 
 
Här åt vi en god nudelrätt till kvällsmål i närheten av sjön,
 
...och så går den vackra solen ner i kväll också...
 
Eftersom choklad är känsliga för värme såg vi oss tvungna att dela på chokladkakan vi köpte på Green View Garden. Ibland måste man uppoffra sig och bjuda till lite :-D
 
Vi besökte en stor galleria och mataffären där för att köpa yoghurt och ost till i morgon frukost. Vi hittade också ett bageri där vi köpte bröd för att lägga osten i. Toppen! 
 
Läckert fenomen, LED ljus i vattenkranen i badrummet... 
 
Tack för en återigen mysig dag på rull med min Rulle!
 

Kommentera här: