2016-04-29 (fredag) Dag 26 Mot Ranong och i Ranong...Dagsetapp 29 mil

Efter en god frukost hos våra fina vänner var det dags att ta farväl och tacka Christer & Staffan för deras gästvänlighet och för en mycket trevlig samvaro!
 
Det har varit två fina dagar med dem och nu vänder vi nosen mot norr och stannar en natt i Ranong för att bada i de varma källorna och i morgon åker vi vidare hem till Huay Yang.
 
Franska Bulldoggarna Bullen och Fridolf har just busat och de är två fina snälla vovvar som har roligt tillsammans...
 
Katten Mimmi hittade C&S övergiven och utmärglad samt sjuk när de var ute med sina hundar. De tog direkt hand om den lilla katten och sökte vård för henne på närmaste djursjukhus. Mimmi fick ligga inne på djursjukhuset i en vecka innan de fick ordning på henne. Hon har ingen känsel i svansen men i övrigt mår hon bra nu och är fin i pälsen samt känner sig trygg hemma hos C&S som beslöt sig för att behålla henne.
  
C&S har båda ett hjärta av guld och ser till att sköta sina djur på absolut bästa sätt. Jag är stolt över att ha så fina vänner!
 
Fridolf 
 
Vi fick en härlig körning till Ranong då vägen är så fin och mysig att köra på i vacker miljö och vi var framme i Ranong och Punnarai Resort kl. 13.30. Vi hade tur och fick det sista rummet dock utan fönster för 450 baht men vad spelar det för roll då vi sover lika gott med eller utan fönster.
 
Vi gillar Punnarai och det är alltid lika kul att komma dit. Eftersom vi var hungriga på lunchmat packade vi ner badkläder för att efter maten på favoritrestaurangen löga oss i bassängerna som tar vatten från de varma mineralrika källorna Raksa Warin.
 
Det kostar 40 baht per person att gå in där, Du får en handduk samt det finns duschkurer med flytande tvål och schampo och de bjuder även på kallt dricksvatten från en automat.
 
Det är skönt att ligga och njuta i en bassäng i taget av fyra från ca 32 C till 40 C. Jag nöjer med de bassänger som ligger under 40 C och efter en knapp timme kände jag mig helt slut, nästan svimfärdig. Rulle kände likadant så innan vi gick därifrån var det skönt atta bara sitta ner och vila en stund. Eftersvettningarna bara sköljer genom kroppen.
 
Rulle ser glad och nöjd ut än så länge..
 
 
På vägen tillbaka till resorten såg vi en liten barnmotorcykel (leksak) som skulle passa lilla barnbarnet Adam bra. En cool hoj till en cool kille :-D
 
Om man jämför med vattenflaskan ser man hur liten hojen är...
 
Apropå cool kändes det skönt att coola ner sig i det svala rummet på resorten efter detta varmakällbad. Jag kände mig helt slut från topp till tå och Rulle också.
 
Vi tog det lugnt resten av kvällen och tog hem mat och varsin kall Changöl från Seven Eleven och åt på uteplatsen under tak på resorten Kanske inte så fantasifullt och flärdfullt men det var precis vad vi orkade med inget annat och det var faktiskt vederkvickande. Tur att vi båda är enkla människor och det behövs inga märkvärdigheter för att vi ska trivas med livet.
 
I morgon vänder vi hem till Huay Yang, och det ska bli roligt att komma hem fast det är stökigt på grund av altan  och takombyggnaden

Kommentarer:

1 Pia:

Vill också åka till de där källorna. Får väl bli när pensioneringen trätt i kraft
PoK

Svar: Ja Pia det tror jag du skulle gilla och vi kan gärna visa er vägen dit om ni vill ha vårt trevliga sällskap förstås :-D Kul om pensionärsligan drar iväg på hoj dit :-D Puss,puss!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Linda:

Vilka djurvänner! Borde finnas fler av C&S pokäe

Svar: Ja hjärtat det är de verkligen och håller med om att de borde finnas fler av dem! PoK äe
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: