2016-05-21 En helt vanlig lördag hemma i Huay Yang...

I kväll och i natt har det blåst mycket starka vindar och vår thaigrannes döda kokospalmgrenar rasade ner en efter en med en duns under kvällen och natten på deras tomt.
 
Ett av blåstens resultat hos vår thaigranne, en massa döda palmgrenar har blåst ner på marken... 
 
Våra bananplantor är så pass höga och har fått så långa blad att de skrapar mot taket och hängrännan och det lät lite kusligt i den vinande vinden. Efter frukost beslöt jag mig därför att ta den långa stegen och kapa av alla dessa blad då det inte är så bra att de skrapar mot hustak och hängrännor då de kan göra skada.
 
Det blev ett jättehög av blad och en och annan fällning av bananträd blev det också då det stod för nära huset. Bananträd har en förmåga att yngla av sig och är otroligt snabbväxande. Skönt då var det fixat!
 
Rensat och fint, inga blad som skrubbar mot huset eller hängrännor...
 
Eftersom jag ändå var igång kunde jag ju fixa lite mer i vår trädgård och från ett från början tänk ett litet projekt på någon halvtimme slutade det med flera timmar. Det finns alltid något som ska knipsas eller ansas, myrangrepp i plantor ska åtgärdas, en och annan omplantering, sågning av grenar och kvistar. Vår områdespersonal gör bara basicvård, och det är en hel del men för mig som vill göra det lilla extra och mer därtill finns ingen hejd. 
 
Eftersom det inte var något ombyggnadsteam hos oss idag heller, på grund av helgledigheten, kunde jag härja fritt. Sätter jag väl igång är det samma sak som ett Duracellbatteri som bara går och går och energin finner inga gränser...
 
Till slut fanns det inte mycket mer att göra för stunden och det var otroligt skönt att avsluta arbetet med ett dopp i poolen. Vattentemperaturen har på grund av blåst och regn sänkt temperaturen med ett par grader till ca 32-33 C så det var till och med lite svalkande att bada :-D
 
Ljuvligt att ha hela poolen alldeles för sig själv och visst ser det inbjudande ut?
 
Vår områdespool på Lotus 1
 
....och som en bonus kan du få se den här lilla tusenfotingen som inte är giftig eller farlig...
 
Så vacker och glansig håller den sig fast med alla sina ben på vår mur,,,
 
Rulle står just nu och gör iordning ananas för infrysning som sedan ska mixas till kvällens Pinja Colada innan kvällsmaten som idag blir Massaman Gai och hämtat från restaurang Kritsana. Mums!
 
Jag önskar dig en suveränt härlig lördag!

Kommentarer:

1 Berit Söderberg:

Hej Ser helt underbart ut längtar redan till Huay Yang har beställt resa till den 16/2- 17 14 dagar det ska bli såååå skööönt men det är långt kvar Ha en trevlig helg i Paradiset

Svar: Hej Berit och tack för din kommentar samt roligt att du kommer till HY framöver. Du får ta del av fler längtansbilder via min blogg under tiden :-D Ha en trevlig helg du/ni också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Marita Hydling:

Så vackert ert område ser ut!!

Svar: Ja tack Marita det är mycket fint här på vårt område!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Eva:

Inga palmer, inget Huay Yang. Trädgårdsarbete här också, flyttat massor av Jättedaggkåpor och en del "hostor". Bort med en del "kveka" (kvickrot, på Svenska) . Bort med div. Andra ogräs i rabatterna. Sedan en fgillad kyckling från ICA. Nu kväll och vila.

Svar: Härligt Eva visst är det kul att jobba fysiskt med blommor och blad etc etc och sedan ta en välförtjänt vila :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Marianne Lindström:

Hej! Jag undrar hur ni gjorde vid flytten till Thailand, tog ni med er några möbler eller andra föremål, som skickades ner? Tänkte bara höra om du kanske visste hur en sån sak går till i så fall!

Svar: Hej Marianne, Vi tog inte med några möbler utan bara de föremål som vi ville ha med oss. Det skickades via Seven Seas till Thailand med båtfrakt så det tog ca 2 månader innan vi fick våra lådor direkt till vårt hus. Det får bara vara privata saker eller föremål annars riskerar man att få betala tullavgift. Gå in på mina kategorier "Flytten till Thailand" så kan du läsa där om du vill.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Marianne Lindström:

Tack så mycket för den infon! Så om det bara är privata saker så slipper man alltså betala tullavgift, för den är svindyr har jag sett. Önskar dig en fin fortsättning på ert härliga liv i Thailand! Vi är i planeringsstadiet, men vårt mål är att bo permanent i Thailand. Med vänlig hälsning Marianne

Svar: Tack själv Marianne och så var det när vi flyttade hit 2011. Bra att läsa igenom vad som gäller idag samt vi upplevde Sewen Seas som mycket informativa och seriösa. Lycka till med er fortsatta planering,
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Linda:

Duktigt jobbat med bananplantan! Pokäd

Svar: Tack mitt hjärta, tänkte på er då då bladen slog mot er sida av huset :-D PoK äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: