2016-05-27 Det är fullt upp med att vara Passionär och Fritidsforskare....

Rulle och jag har återigen undrat hur vi ens hade tid att arbeta för snart 5 år sedan då det är fullt upp med att bara vara ledig och göra det vi vill på dagarna.
 
Allt går egentligen bara ut på att vi ska se till att trivas med vårt liv och fylla det med trevligheter både till vardag och helg. Det är lyx av stora mått att få rå sin egen tid och ha ork och lust att hitta på dessa trevligheter eller låta vara precis som det är för dagen utan vare sig stora eller små ambitioner. 
 
Idag beslöt vi att Ned skulle städa hos oss på förmiddagen (bara en sådan lyx) då vädret kan vara mer stabilt än på eftermiddagen.
 
Rulle och jag började med att dra iväg med våra hojar till Immigration i Dan Singh Khon för att fixa Re-entry inför vår Sverigeresa den 27 juni. Eftersom vi redan igår fyllt i vår respektive ansökan samt bilagt de kopior av pass som behövs och klistrat på ett foto av våra nunor, gick det som en dans på Immigration. Nu får vi resa in i Thailand igen efter vår Sverigevistelse och behålla våra respektive Visa/uppehållstillstånd på 1 år i taget. Om vi skulle missa det här med Re-entry skulle vi bara få Turistvisa på 30 dagar vid ankomsten till Thailand och få göra om hela Visaproceduren. Ett onödig och kostsam process på grund av glömska, nu slipper vi det.
 
Nästa ärende var i Prachuap Khiri Khan på Stora Honda för att hämta det extra skyddsöverdrag till Rulles hoj som vi beställt där för en dryg vecka sedan. På vägen dit blev vi inkallade i en poliskontroll och de ville se våra körkort. Vi har ju Thaikörkort båda två så det var lugnt och de tackade för sig och vi fick åka igen.  
 
Skyddsöverdraget hade kommit så det var bara att betala och ge sig ut på vidare ärenden som skulle ske på Tesco Lotus och HomePro.
 
HomePro i Prachuap Khiri Khan
 
Vi behöver dels 3 nya väggfläktar på vår utbyggda altan, då vi vill byta ut de gamla väggfläktarna, samt ny snygg armatur på framsidan av huset, då vi tycker de gamla armaturerna blivit slitna av väder och vind samt insekter, så de har tjänat ut sitt syfte. Det är inte heller kul att sätta upp ofräscha armaturer på nymålade pelare även om man kanske skulle kunna snygga till dem lite.
 
Det blev lite mer skrymmande prylar som inhandlades på HomePro än så och alla prylarna levereras kostnadsfritt till vårt hus i morgon. Toppen!
 
Efter detta ärendearbete var det bara att susa hem igen till vårt hus där håller på för fullt med slutarbetet på vårt altanräcke samt innertaket.
 
Där satt vi inomhus med stängda altandörrar och tittade ut över de fejande två arbetsteamen med en god lunchfika som avslutades med alldeles färska kokosbakelser från Tesco Lotus bageri. För de båda teamens del hade jag inhandlat kalla Coca Cola och varsin stor påse chips så de fick också en fika som jag vet att de gillar.
 
Ja, det var en liten redogörelse hur vi kan fördriva en dag i både sus och dus i egen takt och eget nöje. Livet är minst sagt helt underbart! 
 
Jag önskar dig en trevlig fredag samt en utomordentligt mysig helg!
 

Kommentarer:

1 Marita Hydling:

Ni gör så rätt i som njuter av livet. Låter helt enkelt underbart.. Ha de fortsatt gött!!

Svar: Tack så mycket Marita och vi är mycket medvetna om det :-D Ha det så gott ni också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Kalle & Tina Bäckman:

Nu förstår vi åxå hur det är att vara passionär, och det är ett härligt liv.

Svar: Visst är det underbar erfarenhet Kalle och Tina och det kommer bara att bli bättre och bättre :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Marie-Anne Holm:

Att vara fritidsforskare är ett heltidsjobb, både hos oss och hos er!

Svar: Visst är det så Marie-Anne, fullt hela dagen lång :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: