2016-05-27 Ombyggnadsrapport - Altanräcket är klart samt innertaket på altanen...

Altanräcket är nu klart och även innertaksplattorna är på plats. Nu återstår bara innertaket på taket över infarten, detaljarbeten med trälister etc, målning av samtliga väggar och tak samt pelare, elanslutningar mm.mm.
 
Jisses vad fort det gått sedan de började med etapp 2 den 4 april och snyggt och fint blir det också. Vi har haft tur som fått så duktiga hantverkare till oss som utfört arbetet. 
 
Jag är övertygad om att hela ombyggnadsarbetet kommer att vara klart om högst 2 veckor :-D 
 
Dagens altanbild...
 
När ombyggnaden av altanen är helt klar har vi beställt ett svart/brunt insektsnät med vita aluminiumprofiler som kommer att täcka in alla öppna sidor på altanen. En stabil dörr med nät och glas kommer att monteras ovan trappan till altanen samt endast kortsidan mot infarten kommer att vara öppningsbar för att underlätta för eventuella skrymmande leveranser in i huset. 
 
Vi har hittills varit mycket anti när det gäller insektsnät på altanen men har tänkt om då vi är trötta på alla myggor, flugor och småkryp som har en tendens att störa friden när vi vistas på altanen. Efter att vi fått insektsnätet monterat kan vi utnyttja vår nya fina större altan på ett helt annat sätt än tidigare. Det känns därmed som ett bra beslut, men det tog lite tid att fatta det beslutet :-D 

Kommentarer:

1 Birgitta S:

Hej!
Vad fint och härligt det ser ut. Förstår tvekan innan ett insektsnät men det kan nog bli skönt att slippa djuren i mat och dryck och på sig ?
Hälsningar Birgitta S

Svar: Tack Birgitta för din kommentar och det är just därför och vi kan utnyttja altanen mer och även på annat sätt. ☺
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Britt-Marie:

Det blir jättefint, förstår att det blir kul när möbler och allt är på plats...den dom väntar på något "gött" vä tar aldrig för länge. Trevlig helg

Svar: Tack så mycket Britt-Marie och du har så rätt det ska bli riktigt kul! Trevlig helg till er båda också samt stor varm kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: