2016-10-20 Dag 18, Mot Nong Khai, Pha Tak Sua Temple och i Nong Khai

I morse när vi tittade ut genom fönstret var Mekongfloden där utanför täckt av tjock dimma.
 
Så där dimmig känner jag mig i huvudet just nu efter alla intryck som jag fått efter resan och det börjar bli rörigt där uppe i resekontoret. Ett par dagars vila skulle behövas från resandet och det kommer vi att få när vi kommer fram till nästa delmål Nong Khai.
 
Tjock dimma som täcker Mekongfloden...
 
Efter frukost bar det av mot Nong Khai, via den fina vägen som löper efter den slingrande Mekongfloden, och den vägen har vi åkt på förut så vi vet hur vackert det är där.
 
Visst är det vackert!
 
 
Mekongfloden...
 
Rulle på väg...
 
 
Det blev flera stopp längs vägen för att insupa det vackra landskapet samt Laos på andra sidan floden. Jag ville ju självklart ta lite bilder också, på detta fina, så du som bloggläsare också får möjlighet att ta del av detta vackra, om du inte varit här förut. 
 
Ett Laosbåt med några passagerare... 
 
 
Rulle hade i Bangkok Post läst om ett tempel som hade byggt en glasbrygga ut från berget och detta tempel Pha Tak Sua låg på vägen mot Nong Khai så det ville vi inte missa förstås. Från huvudvägen, ca 6 mil från Nong Khai, var det bara en avstickare på ca 7-8 km upp i bergen så det var ingen större omväg. 
 
Vägen mot bland annat Pha Tak Sua Temple, ca 6 mil från Nong Khai... 
 
 
Där framme är glasbryggan och det är ett välbesökt ställe detta tempel, säkert med anledning av glasbryggan... 
 
Häftigt och verkligen roligt att vi tagit oss hit för ett se denna glasbrygga med egna ögon och dessutom gå ut på den...
 
Därute står Rulle redan...
 
Lite overklig känsla, som att gå i luften, men det kändes stabilt och bra så det var bara att trampa på ut i lufthavet...
 
 
400 möh. Magnifik utsikt härifrån över Mekongfloden och Laos på andra sidan floden...
 
Rulle ser lite skrajsen ut men han låtsas bara :-D 
 
Glasbryggan vid templet Pha Tak Sua
 
Efter denna häftiga upplevelse åkte vi vidare till Nong Khai. Vi tog en lunchpaus på en PTT mack strax innan Nong Khai då vi alltid har för vana att stanna ett par mil eller så innan vi når vårt slutmål.
 
Det är ett bra säkerhetstänkande så man inte stressar sig fram till slutmålet på grund av hunger, eller toabehov etc. för då kan det lätt hända att man tappar uppmärksamheten på övriga trafikanter eller omgivning. Full fokus är ett måste, så är det bara om man vill komma fram utan onödiga incidenter.
 
Vi kommer att stanna två nätter på vår favorit Mut Mee Garden Guest House och Rulle har för säkerhets skull bokat ett rum med vy över Mekongfloden. Det är ett populärt Guesthouse som blir fullbokat snabbt, framför allt de rum som vetter mot floden, och det är inte så kul att komma fram och få ett besked om att det inte finns ett rum som vi vill ha.
 
Vi hade först tänkt oss att boka Royal Suiten med balkongen på gaveln mot floden, men det var tyvärr redan upptaget. Vi fick tur nog ett annat rum med en uteplats och från den ser vi också floden. 
 
Vårt rum, längst fram i bild var det sista rummet med utsikt över floden och det kostar 850 baht exklusive frukost. Rummen är stora och mycket charmiga samt fräscha.
 
Här bor vi...
 
Liten men fullt tillräcklig vy över Mekongfloden från vårt fönster eller uteplats...
 
En  vacker tavla i betong på vår uteplatsvägg...
 
 
Anläggningen ligger precis vid Mekongfloden och en allmän promenadväg löper parallellt utefter området och det är en lugn och stillsam stil över hela anläggningen. Engelsmannen Julian äger stället tillsammans med sin familj och det är en välskött anläggning med stor mysfaktor.
 
 
Vi hade en tanke på att stanna här i 3 nätter men det gick i stöpet då vårt rum redan var uppbokad då av andra gäster. 
 
Vi får nöja oss med att bara softa hela dagen i morgon innan vi far vidare på lördag och då börjar vi köra söderut. Man kan väl säga att hemresan börjar starta då.
 
Jag önskar er alla bloggläsare en fantastisk torsdag!
 
 

Kommentarer:

1 Gertrude%25252525252525252525252520Weinehall:

Som Rulle såg ut så känner jag mig då jag tittar på dina fina bilder,jag är så höjdrädd att en pall är svår att kliva upp på. Men inte desto mindre njuter jag av dina bilder. Vila och ta det lugnt och ha det bra. Kram /Gertrude

Svar: Tack Gertrude för din kommentar och hälsning men ju mer man utsätter sig för sina rädslor desto fortare går de över. Åtminstone är det så för mig😀Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Tiina:

Ohh, vilka vackra vyer ni bjuder på,igen!! Jag förstår verkligen att det börjar bli fullt i "huvudkontoret" av alla fantastiska vyer, intryck och upplevelser! Lite synd att ni inte får stanna två dagar på det fina hotellet vid floden nu! Tänk att det är så populärt, även så här års!

Svar: Tack så mycket för det Tiina och det känns skönt att bara softa idag. Hotellet ligger nära bron över till Laos så därför är läget perfekt för många resande. 😀😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anton:

Vilken häftig glasbrygga! Duktiga byggnadsarbetare verkar det finnas gott om i Thailand!

Svar: Tack så mycket Anton för din kommentar och glasbryggan var mycket häftig och välbyggd.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Anonym:

Verkligen häftigt! Fina bilder!
Kram o kör försiktigt
Anna Lena

Svar: Tack så mycket för det Anna-Lena och kram till dig från mig 😀😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Christina:

Så läckert hotell! Vilka underbara ställen ni letat fram, både vägar, byggnader och hotell! Och den där glasbryggan - helläskigt! Och läckert!
Ja, det är verkligen viktigt att man har hundra fokus när man kör MC. Klokt att stanna någon extra dag på några ställen för att hela tiden vara på topp. Plus att själv kan jag ibland känna att knoppen blir full av alla intryck, det är ju synd att bara svischa förbi alla dessa härliga ställen.

Svar: Tack så mycket Christina för din fina kommentar och du har verkligen förstått hur det är att resa med hoj och njuta av tiivaron samtidigt 😍😍😍😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Tina Holst Önneby:

Wow så häftigt 👍
Liknar den som finns längst upp på trollstigen i Norge. Måste varit en mäktig upplevelse där uppe 😊👍
Stor kram 😍

Svar: Tack så mycket Tina och det var det också :-D Stor varm kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Anonym:

Wow!!!

Svar: Tack "anonym"!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

8 Christer:

Underbar utsikt! Jag hade emellertid inte vågat mig ut på glasbryggan... Hua!

Svar: Tack så mycket Christer för din kommentar och det var fantastiskt fint samt glasbryggan var välgjord så det hade du också vågat är jag övertygad om :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: