2016-10-23 Dag 21, Mot Phetchabun, via bergen samt i Phetchabun...Dagsetapp 21 mil

Efter en god frukost på Major Grand Hotel rullade vi vidare mot Phetchabun. Vi hade två val att göra, antingen köra motorvägen (väg 12) sedan huvudväg 21 utan krusiduller på 15 mil eller köra 5 mil på motorvägen (väg 12) och sedan en stor lov uppe i bergen på ca 6 mil, sedan en kort bit på huvudväg 21 och därefter snirkla oss fram på mindre landsvägar till målet Tantara Resort strax norr om Phetchabun. 
 
https://sv.wikipedia.org/wiki/Phetchabun
 
Vi valde den längre rutten på ca 6 mil med bergskörningen då det är roligare väg i bergen samt bjuder oss på mycket vackra vyer, så valet var lätt.
 
Skön bensträckare i bergsmiljö...
 
Betagande vy,,,
 
 
Full rulle på Rulle...
 
Ytterligare ett stopp för att beundra vyn över berg och dal...
 
 
 
 
...och vid vägrenen växer små söta ulliga blommor...
 
...av olika slag...
 
 
Vi var framme vid Tantara Resort strax innan klockan 13 och fick som vanligt ett mycket trevligt bemötande av resortägaren samt personalen.
 
Tantara Resort
 
 
Vi fick ett eget litet hus med altan och egen parkering för hojarna vid huset. Detta kostade oss 600 baht inklusive frukost.
 
Vårt lilla hus på Tantara Resort
 
Eftersom resorten ligger en bit utanför stan frågade vi om den lilla restaurangen, som tillhör resorten, kunde erbjuda kvällsmat samt Changöl förstås därtill.
 
Kvällsmat kunde de laga till oss och ville vi ha 2 stora Changöl så skulle de ordna det också genom att sticka iväg och köpa det åt oss. Det skulle kosta oss 80 baht per flaska och är därmed värt vartenda baht för att slippa sticka iväg själva flera kilometer för att leta efter en butik som säljer det.
 
Vi frågade om de kunde ordna lunch åt oss, bara något enkelt, och då svarade de om omelett samt ris skulle vara okej för oss. Alldeles utmärkt sa vi och denna lilla måltid serverade de på vår altan. Jisses vilken fantastisk service!
 
Omelett med ris serverades på vår altan...
 
Vy över den stora trädgården framför husen...
 
Pelare som de gjutit i betong och sedan format som timmerstockar...Läckert! 
 
 
Vackra blommor som jag kallar Papegojblommor...
 
Vi har haft en sagolik tur med fint vackert soligt väder de senaste veckorna men nu mullrar åskan på håll över bergen och i morgon är det 80 % regnrisk i detta område. Nu får vi se om det blir så...
 
Vår plan i vart fall är rulla vidare till Nakhon Sawan i morgon för övernattning på favoriten Bansuan Resort, en färdsträcka på ca 21 mil.  
 
Tack för en trevlig dag och jag övertygad om att kvällen och natten kommer att bli lika rofylld och skön på denna stillsamma resort. 
 
Det är fantastiskt att kunna ta sig till dessa fina ställen för egen maskin och som Rulle hittat åt oss i sin reseplanering. Tack min älskade Rulle för att du är en sådan duktig reseledare och för att du är min.
 
 
 

Kommentarer:

1 Tiina:

Hej igen! Den lilla plantan med ljuslila runda "ulliga" blommor såg vi också när vi till och med i Huay Yang! Den heter Sensitiva Mimosa Pudica, eller "Rör mig ej" på svenska. Bladen (som liknar rönnblad, men är flikigare o mindre) drar nämligen ihop sig helt när man rör dom! Bladens stam viker sig också, neråt. Det ser häftigt ut, prova!
Och tack åter igen för härliga bilder från er resa!! Kör försiktigt nu så ni kommer hem tryggt, så småningom!

Svar: Tack så mycket för informationen Tiina och jag har testat det fenomenet. Tack också för din respons och hälsning 😀
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Christina:

Jag har sagt det förrut och jag säger det igen - en så fantastisk resa ni gör, otrolig natur och så fina hotell! Naturen är ju bara så härlig!

Svar: Tack så mycket Christina och det här är ett koncept som ni skulle gilla tror jag😀
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Christina:

Hihi, ja det tror jag säkert! Jan sitter här vid sin dator och är bara såååå avundsjuk! Tänk när vi har möjlighet att göra motsvarande turer!

Svar: Klart ni ska göra en sådan här tur ni skulle älska det 😀se till och komna hit lite längre period bara 😀
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: