2016-10-23 Vilket magiskt kvällsljus samt kvällsmat på "vår" altan...

Kockan på resorten kom och frågade när vi ville ha våra öl som vi beställt. Jag förklarade att dem tar vi gärna till kvällsmaten kl. 18.00. Vi hade tidigare beställt att vi gärna ville ha Pad grappao gai kai dao, och hon sa att både kvällsmat och ölen kommer att serveras på vår altan. Hon pratade ingen engelska så det var tur att jag kan lite thai :-D 
 
Vilket ställe, få maten serverad på altanen utan extra serviceavgift för det!
 
Strax innan klockan 18.00 kom hennes två tonårssöner med ölen, två stora flaskor Singha. Oh nej, tänkte jag och berättade vänligt att vi hade beställt 2 stora Changöl, inte Singha, och de tittade på varandra frågande och undrade vad Changöl var för sort. De lommade tillbaka och jag hörde på håll hur deras mamma förklarade för dem att vi skulle ha Changöl, inget annat, och efter en god stund kom de med våra 2 stora Changöl.
 
De blev jätteglada att det var rätt den här gången. I vart fall hade säkert grabbarna varit och handlat ölen för mamman frågade dem hur mycket de betalt. 110 baht sa de och då blev priset för oss 150 baht och det var ett litet nätt påslag för deras besvär. Två stora portioner pad grappao gai kai dao, där riset ingår, fick vi betala 140 baht för, totti 290 baht, jisses så billigt!
 
Självklart fick de extra dricks av oss för vi behövde inte röra oss ur fläcken annat än att gå ut på vår altan och äta.
 
Kvällen bjöd på ett magiskt vackert ljus blandat med mörka åskmoln över bergen och solens nedgång i väst. Flera stråk med vita fåglar flög över himlen och jag lyckades med nöd och näppe fånga dem något via kameran...
 
Flera vita fågelsträck rörde sig över himlen i kvällsljuset...
 
 
 
...och här sitter vi på "vår" altan och njuter av god mat samt Changöl samtidigt som vi skådade den vackra himlen...
 
I "vårt" badrum har de fäst de här konstgjorda fjärilarna på väggen över spegeln. Vilken fin liten detalj som gör så mycket åt trivseln, tycker jag i vart fall...
 
Jisses vilken härlig kväll det blev och det var ju det jag trodde det skulle bli också!

Kommentarer:

1 Nicke:

Hej på er,
Vad härligt ni verkar ha det på er tur. En sak som slagit mig när jag följt er resa är att det ser ut som att trafiken är ganska sparsam. I alla fall jämfört med hur det ser ut mellan Bangkok och Huay Yang. Är det så?

Svar: Hej Nicke och tack för din kommentar! I de här trakterna, där vi befinner oss och har befunnit oss, är det inte alls samma trafikmängd. Det är också lågsäsong när det gäller farangmängd som påverkar antal bilar, bussar etc. Vi håller oss ju dessutom helst borta från de värsta trafikstråken mellan storstäderna i den här delen av Thailand. Vi har inte varit i Isanområdet denna gång och där är det fullt ös på trafiken som vi noterat i vart fall när vi åkte mellan de största städerna på motorvägen eller de större landsvägarna.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Nicke:

Skönt...
Kör på och tack för din blogg. Alltid lika kula att titta in och se vad som är på gång.

Svar: Tack själv Nicke för dina kommentarer samt roligt att du följer min blogg 😀
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anonym:

Vilka guldkorn Ni hittar att bo på. Och vilka underbara utsikter Ni bjuda på under Er resa. Själv ser jag bara regntunga skyar. Men det snöar inte i alla fall.😊 kram Gertrude

Svar: Tack så mycket Gertrude för det och stor varm kram till dig 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Marit:

Heia.
Hvilken flott tur dere har Annika. Følger dere hver dag selv om jeg ikke kommenterer så mye. Du er kjempeflink på å beskrive og legge ut bilder. Riktig god tur videre;-)

Svar: Tack så mycket för det Marit och roligt att du följer vår resa via bloggen 😀
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Christina:

En sådan service! Tänk att thailändarna alltid är så hjälpsamma och omtänksamma. Fixar alltid till det så man får det man vill ha!
Härliga vyer från "er" altan!

Svar: Tack så mycket Christina för din kommentar och jag kan bara hålla med dig på alla punkter 😀
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: