2016-10-25 Dag 23, Kanchanaburi...Dagsetapp 28 mil

I natt har regnet vräkt ner men på morgonkvisten var det över och himlen var bara svagt grå. Väderprognosen spådde 60 % regnrisk idag så vi får väl se om den prognosen stämmer eller inte på vår färd idag.
 
Efter en god frukost lämnade vi Nakhon Sawan och for i väg mot Kanchanaburi på huvudsakligen väg 333 som går mellan Nakhon Sawan och Kanchanburi. En suveränt fin landsväg som drar fram på låglandet omgiven av träsk, grönska och låga berg. 
 
Idag var det en fröjd att köra hoj i jämförelse med igår, då framför allt sista biten till Nakhon Sawan var obehaglig att köra som jag nämnde i gårdagens inlägg. I dag susade vi fram på de fina vägarna och kunde avverka mil efter mil med god fart.
 
Inget regn föll över oss under hela resan, fast en del moln såg lite hotfulla ut, och det var vi självklart tacksamma för.
 
Vi var framme vid vår tilltänkta resort, Kanvela Resort, strax före klockan 14.00 och resorten ligger någon mil nordväst om Kanchanaburi i grönskande lugn miljö vid floden Kwai.
 
Vi valde denna gång att bo strax utanför Kanchanburi då vi varit där så många gånger tidigare och knallat runt i staden och sett allt det man bör se där. Vi hade därmed inget behov av att bo där igen utan föredrog en skönare och framför allt lugnare miljö att vistas i resten av dagen samt natten.
 
Resorten är mycket trevlig och fräsch samt välvårdad med stora fina rum och en egen möblerad uteplats. Här finns en liten restaurang precis vid floden Kwai med moderata priser på mat och dryck. Området har även en liten pool för den som gillar det. 
 
Att bo här kostade oss 990 baht inklusive frukost.
 
https://www.expedia.se/Kanchanaburi-Hotell-Kanvela-Resort.h11263022.Hotellbeskrivning
 
Receptionen på Kanvela Resort...
 
 
Här är vårt rum...
 
 
 
Några meter från vårt rum ligger poolområdet...
 
...här får våra hojar stå så det blir kapell på för att skydda dem i natt från eventuellt regn...
 
Läckra stolar samt bord som är tillverkade av trätunnor samt kvarn- eller vagnshjul.Thailändarna är inovativa och kreativa när det gäller annorlunda saker...
 
 
 
Därnere ligger den lilla restaurangen vid floden Kwai och där kommer vi att äta vår kvällsmat med varsin stor kall Changöl till. Mums!
 
En vacker blomma i betongen... 
 
Imorgon far vi vidare till Hua Hin, en körning på 25 mil, och vi stannar där över natten på Rajana Garden. För säkerhets skull har jag ringt och bokat vårt favorithus eftersom vi lär komma dit ganska sent på eftermiddagen.
 
Det blir sista övernattningen för den här långresan för på torsdag eftermiddag har vi planerat att vara hemma i Huay Yang igen.
 
Jag önskar er alla glada postiviva bloggläsare en underbar tisdag! 

Kommentarer:

1 Maria:

Vilken härlig resa ni gjort och så roligt att följa er.

Svar: Tack så mycket Maria för det och roligt att du följt med på vår resa via bloggen!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Varierande vägar väder och natur men alltid med ett Gott humör hos er/Gertrude

Svar: Tack så mycket Gertrude för det och vad roligt att du lyckades få fram din kommentar :-D Skam den som ger sig för lätt :-D Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Tina:

Åh vad det har varit roligt att följa er resa via din blogg 😊 Vilken planering det måste ha kräfts också! Ser faktiskt fram emot uppdatering från HY nu med, fast hjälp vad snabbt dessa veckor gick! Kör försiktigt så ses vi i Hua Hin imorgon hoppas jag 😉 (Jag här hemifrån alltså 😊)

Svar: Tack så mycket Tina dels för hälsningen dels för att du uppskattat att följa med på vår resa via bloggen! Rulle lägger ner mycket arbete på planeringen och då blir det bra resultat också :-D Ja, tiden går fort när man har skoj på hoj! Må så gott och välkommen till HH via bloggen i morgon då :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Berit Knapasjö:

Även om jag inte kommenterat så har jag läst allt det fantastiska ni varit med om, helt underbart låter det som ni har upplevt.
Idag har jag varit med om en härlig dag, kwittio nam i byn och sen kommer Farbror Sven till grannhuset, även Inger och Lasse har varit och kramat mig.
Jungle har öppnat.
Annika vi har ett helt fantastiskt liv, lyckliga oss!
Varm kram och kör nu försiktigt sista biten också.
Välkomna hem!

Svar: Tack så mycket goa fina Berit för det och jag vet ju att du finns där i min sfär ❤ Alltid lika härligt att veta att du har det hur bra som helst du också 😀Syns snart hemma i Huay Yang! Stor varm kram till dig från mig ❤
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Christina:

Härlig resa!
Vi har inte varit i Kanchanaburi, men funderat flera gånger på att ta oss dit. Verkar vara fin natur där.
Så skojigt att se alla annorlunda lösningar thailändarna gör med diverse saker, t ex de där möblerna! Festligt!
Hoppas ni får en härlig sista etapp hemåt!

Svar: Tack så mycket Christina för din kommentar och det är klart att ni ska åka hit bland annat. Även här omkring finns fantastisk natur och Sangkhla buri i nordväst med monbridge måste ni bara se. Thailändarna är otroligt duktiga och kreativa på många sätt.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: