2016-09-17 Att vara i hatten är kul och bra för huvudknoppen...

Min gamla strandhatt, som jag bär på mina strandlångisar, börjar bli väl sliten i tyget och med tanke på att den blivit så urblekt i tyget och gått sönder på sina ställen, är jag glad över att ha burit hatt.
 
Solen tar oerhört mycket på det mesta här och att utsätta huvudet och ansiktet, framför allt för denna starka sol, är inte det bästa som man kan göra för sin kropp. I min ålder har jag tillräckligt med rynkor ändå i ansiktet och jag behöver inga fler... 
 
En solblekt och sliten hatt som kasserats om inte vår områdespersonal vill ha den förstås...
 
De har alltid heltäckande kläder på sig samt hatt eller annat på huvudet för att skydda sig mot solen och även värmen....
 
Nåväl, en ny fin hatt har införskaffats idag på Pop Shop för 80 baht i härliga färger som jag gillar. Denna gång är det tryckknappar istället för dragkedja på nack- och ansiktsskyddet och det tycker jag är bättre eftersom bakstycket täcker nacken mer och jag stänger inte in mig i ansiktsskyddet utan det får vara öppet.
 
Min nya fina solskyddande hatt i fina glada färger och hatten är även bra om det regnar så slipper jag bli blöt av regnet i håret och runt ögonen...
 
På Pop Shop har de både den ena och det andra förutom matvaror och dryck. Om 4-5 dagar kommer de att få in nya bikinis av bland annat en sort som jag vill ha och bikinis går också åt här i tropikerna då de efter ett tag tappar spänsten och formen.
 
De har även prylar för hus och hem, klänningar och saronger i alla möjliga färger.
 
Affärsägarna Mook och hennes bror Bonn samt deras mamma är mycket trevliga att ha att göra med och är det något jag saknar försöker de ordna det om de bara kan. Det har även bra och överskådlig ordning i sin affär.
 
Jag gillar även Si Shop och har de inte det jag söker på Pop Shop kan de ha på Si Shop. Det finns nu många bra affärer att handla i här i Huay Yang men Pop Shop och Si Shop har mest sortiment av dem alla när det gäller det som faranger gillar och de båda affärerna har i stor sett samma priser.
 
Jag önskar dig en trevlig lördag!
 
 
 

Kommentarer:

1 Tina:

Underbart, får så mycket bra info från dig!

Svar: Tack så mycket Tina!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Berit Knapasjö:

Vilken fin hatt du köpt?
Supersnygg!

Svar: Tack så mycket Berit!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: