2016-09-20 Vilket mysigt firande vi fick!

Efter lunch, på en sylta vid havet i Klong Wan, åkte vi vidare till Prachuap Khiri Khan (PKK) och checkade in på det lilla mysiga gula hotellet Sun Beach Resort. Vi fick rum nummer 5 som ligger på andra våningen längst bort på loftgången, som går utefter baksidan på hotellet, och det rummet har den bästa utsikten över havet från balkongen.
 
Nyckelbricka i de rätta färgerna rött och svart :-D 
 
På andra våningen längs bort till höger har vi vårt rum.
 
 
Balkongerna är ganska stora och har sköna plastfåtöljer med hög rygg och ett litet bord mellan stolarna. Rummen är mycket fräscha och fina och hela hotellet är otroligt välskött och fint.
 
Att bo här kostar 1 000 baht per natt exklusive frukost men de serverar frukost på hotellet som man får beställa separat utifrån en meny, Det finns både American Breakfast eller egna val som man kan plocka ihop som t ex naturell yoghurt med eller utan müsli, ägg etc.
 
Under tiden som jag checkade in stack Rulle iväg till Sugar Plum för att köpa varsin chokladbakelse till vårt eftermiddagsfika på balkongen. Vi hade först tänkt att köpa våra bakelser på See & Sea hos Ludo som ligger alldeles bredvid Sun Beach Resort. De hade tyvärr stängt idag och öppnar inte förrän på fredag igen så det var ju tur att de även öppnat ett Sugar Plum i PKK så vi kunde får lite extra gott till fikat.
 
Härlig utsikt över havet under fikastunden...
 
Efter fikat tog vi en sväng på stan och utförde lite ärenden och vi gillar verkligen PKK som har blivit mycket uppfräschat under åren.
 
 
En liten vacker fiskebåt...
 
Piren i den rätta färgen...
 
 
 
Ao Manaobergen med Khao Lom Muaktoppen som ståtar högst..
 
Fin pir med vacker utsikt...
 
Vi traskade tillbaka till vårt hotell och innan kvällsmaten blev det givetvis varsin stor kall Changöl som inmundigades på vår balkong...
 
En kall Changöl innan kvällsmaten det är gott det...
 
Vy från vår balkong...
 
Efter den sköna sittningen på vår balkong tog vi en promenad på ca 10 minuter till Ma-Prow Restaurant.
 
Piren lyser vackert i mörkret...
 
På den här trevliga restaurangen med havsutsikt åt vi fiskfilé med tamarindsås och det var mycket gott och vällagad.
 
Mätta och belåtna traskade vi hemåt igen till hotellet och så här lätt kan man göra så det blev den bästa dagen och kvällen och vi var mycket nöjda med vårt firande av vår 38-års förlovningsdag.
 
Tack min älskade Rulle för att du fortfarande finns vid min sida!

Kommentarer:

1 Ann-Britt:

Jag läser om er alldeles speciella kväll! Så fint det ser ut att vara där ni är! Vad härligt att göra en liten resa och bo på hotell och må gott! På bilderna så ser man den fantastiska utsikten, och att Piren går i dina favoritfärger (samt nyckelbrickan också).

Mina barn och jag har bokat en resa i januari. Det är första gången jag reser utan min make. Vi åker till Indien och Goa för sjunde gången. Har liksom ni hittat det speciella smultronstället!

Ha en fortsatt fin dag!
Kram<3

Svar: Tack så mycket Ann-Britt för din kommentar och visst är det härligt att kunna leva det enkla livet som gör så gott i kropp och knopp! Det behövs inte så mycket för att det ska kännas bra :-D Härligt att du själv hittat ett smultronställe där du kan må gott och dessutom med dina nära och kära fast din make inte är med denna gång utan han finns ändå med i ditt hjärta. Ha det så bra du också och stor varm kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Carlman:

Grattis till er, säker på att ni fick en härlig förlovningsdag :). Ska prova Sun Beach Resort vid nästa besök i PKK och Ma-Prow är ju en favorit så tack för tipset på fiskfilé.

Svar: Tack så mycket för det Carlman och det fick vi 😀 Både Sun Beach Guesthouse och Ma-Prows fiskfilé rekommenderar vi varmt så det gör du rätt i att testa 😀
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Christer:

Oj då, 38 år, inte illa! Grattis i efterskott! Så trevligt att kunna ta en liten minisemester, ni gör rätt som tar vara på tillfällena att göra något extra trevligt mitt i vardagen!

Svar: Tack så hjärtligt Christer för det och det är otroligt vad åren går fort och det gäller därför som skrivet att ta tillvara varje dag och göra det bästa av den :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Eva:

Oh vad härligt ni är så duktiga på att ta vara på livets stunder.

Svar: Tack Eva för det!❤😀
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Patrik rullander:

tack för tippset kommer ner igen med med min Quinna för andra gångne och förra gången var det bara 8 dagar så vi han inte så mycket men nu har jag bokat lyxrummet och cyklar den 2-3/12 tack för alla fina bilder som gör att man längtar ner om och om igen blir 5 gången mvh Rulle

Svar: Tack så mycket själv Rulle för din kommentar och välkomna till Huay Yang igen samt även till PKK och trevlig resa!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: