2016-09-25 Idag var det 5 år sedan som vi flyttade hit till Huay Yang - det ska firas!

Idag är det 5 år sedan som vi slutade att arbeta och flyttade hit till Huay Yang. Jisses vad tiden går fort och vi ångrar oss inte en sekund att vi gjort det här och därmed bjudit oss själva på det fria underbara livet.
 
STORT GRATTIS till oss själva samt STORT TACK till vår fina familj som var positiva inför vårt val även om vi alla saknar den omedelbara fysiska närheten till varandra.
 
Våra fantastiska och kloka döttrar sa "om ni mår bra och blir lyckligare av att göra det ni vill i livet så blir vi lyckliga som har ett par nöjda och glada föräldrar". Det kändes oerhört bra att både få höra och veta och därmed slippa dras med ett eventuellt dåligt samvete för att vi valt just detta med att flytta till andra sidan jordklotet och att lämna fina familjen i sorg och ledsamhet för vårt vals skull.
 
Nu har det alltså gått 5 år sedan vi flyttade hit och det känns lika bra fortfarande att leva det goda livet här i Thailand och även de gånger vi är i Sverige eller på våra övriga resor. Så länge vi kan och vill samt har möjlighet och håller oss friska, hoppas vi på att det blir många år till.
 
Idag har jag varit rörmokare (fixat en liten läcka i ett av rören under handfatet) varit vit- tvätterska då det är perfekt att tvätta vita lakan, vita kökshanddukar och annat vitt och sedan hänga ut direkt i solskenet för solen tar bort ev fläckar eller gulnader som lätt blir i detta klimat. Jag avslutade mitt arbetspass, fast det är söndag, innan eftermiddagsfikat, med att vara trädgårdsmästare då det alltid finns något att göra som ligger utanför områdespersonalens uppgifter.
 
Att vara sysslolös för mig finns inte på kartan och jag tycket det är roligt med varierande arbetsuppgifter samt även att softa där emellan.
 
Rulle är givetvis inte heller sysslolös och har sedan en tid tillbaka, förutom sin träning och sina sysslor i övrigt, haft ett omfattande arbete med reseplanering inför vår långresa till norra Thailand med våra motorcyklar. Vi reser inte på måfå utan resan är väl planerad men givetvis finns det utrymme för flexibilitet under färden. Minst 400 mil lär vi bränna på vägarna och preliminärt datum för avresan är den 3 oktober. Reserutten kommer om några dagar här på min blogg för dig som är intresserad.  
 
En av våra vackra Hibiskusblommor i vår trädgård...
 
Jag önskar dig en skön söndag var du än befinner dig på vårt vackra jordklot!

Kommentarer:

1 Annika och Göran:

Grattis på 5 års dagen.
Tack för igår och det trevliga sällskapet.
//Annika och Göran

Svar: Tack så mycket för det Annika & Göran och tack själva för en mycket trevlig kväll!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Titti/Umeå/Huay Yang.:

Önskar er en fin 5-årsdag.
Då har jag följt din blogg i drygt 5 år.
Kommer inte ihåg hur jag hittade dig men det var ju lyckat!
Kanske sökte jag på bloggar Thailand?
Kram Titti

Svar: Tack så mycket Titti och roligt att du är min trogne följeslagare på bloggen :-D Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Reidun:

Grattis till era 5 år i ljuvliga Thailand,Kram!

Svar: Tack så mycket Reidun och kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Anonym:

Kan inte säga att jag följt dig i fem år men åtminstone i drygt två. Och jag har lika roligt och njuter varje gång jag läser vad du skrivit. Ibland går jag tillbaka och läser "gamla " bloggar för att lära mig mer om HY.

Svar: Tack så mycket Gertrude samt roligt att du uppskattar min blogg och följer den så troget :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Anonym:

Glömde ju hälsningar /Gertrude

Svar: Tack!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Ingeborg:

Gratulerer med 5 årsjubileum. Tenk at det allerede er 5 år siden. Oi, hvor fort tiden går. Vi lengter til HY, men har hatt en fin høst så langt i Oslo. Men det går fort til desember og vi kan reise til det fantastiske HY igjen for 6 uker. Hilsen Ingeborg

Svar: Tack så hjärtligt Ingeborg för det och visst går tiden rasande fort :-D Förstår att ni längtar till HY och välkomna hem i december samt vad härligt med hela 6 veckors vistelse här!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Ann-Britt:

Grattis till fem underbara år i Huay Yang! I ert fina drömboende som ger er så mycket glädje, och som kommer att fortsätta att ge er så många fantastiska år och massor med nya äventyr!

Vad roligt att ni igen ska komma iväg på en långresa för er två! Förstår att det är massor med planeringstimmar som ligger bakom!

Önskar dig en fortsatt fin Söndag!
Kram<3

Svar: Tack så mycket Ann-Britt för din kommentar och visst ger detta oss stor glädje i livet och hoppas som skrivet att det vara länge, länge. Det ska bli skojigt att ut och resa igen och då får du möjlighet att följa oss på den via min blogg. Ha en fin söndag och kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

8 stinasbucket:

Det låter så härligt med 5 år på plats, längtar tills det är vår tur. Men var sak har sin tid.
Välkommen till min blogg och kommentera gärna. Känner att jag ofta läser och kommenterar hos dig.... men sällan tvärtom.

Kram

Svar: Ja det är underbart Stina och hoppas det blir er tur snart :-D jag läser din blogg emellanåt och kommenterar också de gånger om inlägget tilltalar mig, men jag är oftast full upptagen med min egen blogg. Får väl skärpa mig helt enkelt :-D Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

9 Emil:

Grattis! Ser verkligen fram emot att läsa och se bilder från er motorcykeltripp. Är det som jag tänker mig med bergstoppar intäkta i dimma, ångade djungler och kuperade risfält kanske vi med blir inspirerade!

Svar: Tack så mycket Emil och din beskrivning stämmer bra på hur det kan se ut. 😀😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

10 Eva:

En stor eloge att ni tordes ta steget att flytta samt att ni slutade arbeta i tid och kan njuta av livet i tid, stort grattis

Svar: Tack så mycket Eva för det och det var ett mycket bra beslut 😀
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

11 Birgitta S:

Oj!
Tiden går jag hittade din blogg precis när ni var i flyttagen och börjat att komma på plats. Jag måste leta upp dina gamla inlägg från den tiden och läsa igen. Här har vi fortfarande fin höst med lite regn och idag var det ca +17 så skönt.
Ser fram emot att läsa om din och Rulles nästa resa .
Hälsningar Birgitta S

Svar: Tack så mycket för din kommentar Birgitta och ha det så bra i höstvackra Sverige! 😀
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

12 Ulf Ö:

Grattis till ett uppenbarligen lyckat 5 års jubileum!

Svar: Tack så mycket för det Ulf! 😀
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

13 Annika:

Rättelse på min svarskommentar till Stina:

Det blev lite fel...jag är givetvis inte full och upptagen utan fullt upptagen, ha. ha...

Ja det är underbart Stina och hoppas det blir er tur snart :-D jag läser din blogg emellanåt och kommenterar också de gånger om inlägget tilltalar mig, men jag är oftast fullt upptagen med min egen blogg. Får väl skärpa mig helt enkelt :-D Kram

14 Susanne Eliasson:

Grattis till er :). Vilken härlig dag att fira. Ni lever verkligen det fria livet och har så positiv och härlig inställning till livet.
Nu börjar vår sista vecka i HY för den här gången.
Nu blir det hem och arbeta och spara för att kunna göra som ni, dvs leva det goda livet och göra som vi vill :).

Svar: Tack så mycket Susanne för det och ni verkar ha en fantastiskt positiv inställning till livet ni också och hoppas vi hinner ses på byn innan ni lämnar HY för den här gången. Kämpa på nu med sparandet för det goda och härliga fria ändamålet :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

15 Maria:

Grattis, ni verkar ha gjort helt rätt 😄

Svar: Tack så mycket Maria och visst har vi det :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

16 Karina Hernström:

Grattis till 5års flytt dagen. Jag hoppas att min man och jag kan göra något sånt på ålderns höst, men det är minst 10 år dit. Men längta kan man göra och drömma sig bort. Ser fram mot att få se er tripp norrut, funderar själv på att åka till norra Thailand nästa gång vi kommer. Min man cyklar och funderar på att åka till Chaing Mai och cykla, ska tydligen vara bra backar där. Väntar med spänning på din uppdatering 🌴

Svar: Tack så mycket Karina för din hälsning och kommentar! Inget är som längtans tider och härligt att kunna drömma sig bort. Norra delen inklusive öst och väst är fantastiskt vackert och de är många som cykeltränar där. Med andra ord ett bra resmål att besöka för er båda :-D Vi har varit där tidigare så du kan kolla "långresor" via mina kategorier om du vill.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

17 Gun S8:

Grattis till de 5 åren!Ska bli spännande att få läsa om er höstresa senare!Kram till er båda.

Svar: Tack så mycket Gun och roligt att du vill följa vår kommande resa! Kram till dig från oss båda!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

18 Marita Hydling:

Härligt att ni lever er dröm. Grattis till de fem åren i Thailand. Ska bli fantastiskt spännande att följa er resa norrut! Norra Thailand är jag själv väldigt nyfiken på.

Svar: Tack så mycket Marita för det och det kommer ni ju själva snart erfara :-D Det finns massor med bilder i mina kategorier "Långresor norra Thailand" som du redan nu kan kolla på om du vill.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: