2016-09-27 Nu är Internet via fiberkabel på gång till vårt hus...

Som jag har berättat om tidigare via min blogg har bi beslutat oss för att byta ut vårt Internet via kopparkabel under marken till fiberkablar ovan jord, dvs som löper på baksidan av vår områdesmur och till vårt hus. Vi vill ha lite snabbare uppkoppling och då är fiberdatanät att föredra enligt expertis.
 
Fiberkabelmannen har nu varit hos oss idag och dragit in fiberkabeln i vårt hus och det är den förberedande delen innan vi har vårt Fiberdatanät komplett. 
 
Fibermannen kunde inte ett ord engelska så det var ju tur att jag kan förstå lite thai och även prata med honom på lite thai. Det blev lite fniss och så men tillslut förstod vi varandra hyfsat bra och det är det viktigaste.
 
Här kommer fiberkabeln fram genom ett plaströr och mellan gaveln på vårt hus och muren och däremellan är den platsröret med kabeln nedgrävd i marken så det finns ingen snubbelrisk.
 
Vilken snygg rööööööd bil fibermannen har! 
  
Inom en vecka, förhoppningsvis, kommer vi att få en ny router via CAT och ett nytt Internetavtal som ger oss 15 Mbps istället för de nuvarande 10 Mbps som vi har till vårt hus via kopparkabel under marken. Det ser vi fram emot. 
 

Kommentarer:

1 Ingemar:

Hej Annika!
Vad är kostnaden för indragningen av kabeln samt hur stor är månadsavigiften för vald hastighet?

Svar: Hej Ingemar och kostnaden beror på hur hur ens hus eller lägenhet ligger i förhållande till stolpen. Det kostar några 1 000 baht mer än kopparkabel. Exakt pris för ens egen del får man via CAT eller vem man nu vill anlita.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Lena:

Så spännande! Vi har haft kopparkabel i vårt hus men nu har vi fått info om att fiberkabeln vara nedgrävd och anslutningen färdig. Tyvärr kan vi inte testa vårt nya och förhoppningsvis lite snabbare internet förrän i december.

Tänkte passa på att fråga dig sen när vi kommer ner hur man cyklar till Prachuap, är väldigt nyfiken på vilken väg man kan cykla och hur lång tid det tar. Det blir nog lite för knepigt att förklara här misstänker jag :-)

Ha det så skönt i värmen!


Svar: Tack så mycket Lena för din kommentar och grattis till er fiberkabel. Det ska bli spännande och se hur det fungerar med vår när det är klart och om vi märker någon större skillnad på hastigheten. När det gäller cykling till PKK är Rulle den bästa att fråga så det kan ni göra när ni kommer hem till HY igen. Ha det så gott ni också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: