2017-04-19 En eftermiddag i Stockholm...

Jisses, Rulle och jag måste ha varit trötta efter resan för vi sov till kl.12.00 idag! Skrämmande att kunna sova så länge och även om vi båda vaknade till då och då var det skönt att somna om...
 
Maria, Linda och Daniel började sin arbetsvecka och Adam får vara några timmar på dagis för att leka av sig med sina kompisar där.
 
Efter brunchen gick Rulle och jag in till city i några ärenden och det var soligt och fint och omkring 10+. När vi gick förbi St Görans kyrka lyste det av vackra Blåstjärnor i gräset och en vackert gul Påsklilja och det påminde mig om New York och Manhattan där vi också såg massor med Blåstjärnor och Påsk- och Pingstliljor i parkerna för ett par veckor sedan. Härliga minnen dyker upp!
 
Blåstjärnor och en Påsklilja vid St Görans kyrka
 
Massor med Blåstjärnor...
 
Jag tog ett foto på denna plats veckan innan vi åkte till New York den 3 april och lite grönska börjar nu märkas på träden... 
 
Vi gick vidare till Drottninggatan för att bl.a se platsen där det tragiska terrordådet skedde den 7 april 2017 då 4 människor och en hund omkom och flera människor skadades av den framfarande stulna lastbilen som till slut körde in i Åhlens varuhus där det blev stopp.
 
Ett så fullständigt vansinnigt och meningslöst dåd som släckte 4 människors och en stackars hunds liv som kom i vägen för den framfarande lastbilen och mina tankar går till de drabbades anhöriga och det är så sorgligt.  
 
Minnesplats vid Åhlens varuhus och en massa posters med olika slags meddelanden har satts upp samt blommor för att hedra de som drabbats.
 
 
 
Jag har ingen och kommer aldrig att ha någon som helst förståelse för terrordåd som dödar och skadar människor, djur eller egendom, utan ser det bara som ett avskyvärt brott, inget annat.
 
Med sorg i mitt hjärta gick vi vidare...
 
Vi behövde en väska till vår nya Gopro Hero 5 och det hittade vi på fotobutiken Scandinavian Photo en affär som har det mesta i fotoväg. En affär som jag varmt kan rekommendera om du söker specifik fotoutrustning och de har dessutom mycket trevlig, hjälpsam och kunnig personal. 
 
En bra affär på Sveavägen 20 för fotointresserade... 
 
Öppettider på Scandinavian Photo 
 
Vi besökte också Inet för att skaffa en HDMI kabel till Gopro´n för att kunna sända det vi filmat på TV´n där vi innan resan till New York köpte vår Gopro Hero 5. De hade dock inga väskor till den.
 
 
Efter lite andra inköp tog vi buss 50 hem till Hornsberg och vid slutstationen mötte Linda oss med Adam. Resten av eftermiddagen blev det lek och stoj med Adam, som varit på dagis idag första dagen efter sin ledighet, samt i övrigt mys med familjen.
 
Tack för en härlig dag och kväll!
 
 

Kommentarer:

1 Pia:

Nu har jag läst hela reseberättelsen i ett svep. Vilken fantastisk resa ni gjort! Ett minne för livet. Härligt!
Pössokram

Svar: Tack fina Pia och det har verkligen varit en lyckad resa för oss alla 😍 Pussokram😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Maria:

Vilka fina blombilder! Saknar er redan <3 pok äe

Svar: Tack hjärtat och vi saknar dig också 😍😍😍 Pok äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: