2017-04-26 Äntligen strandlångis vid vårt vackra hav samt rolig vovveträff...

Så var tiden då inne för att ta min sköna strandlångis på Hat Wanakon. Det började med att den skygga unghunden som bor med ett gäng med hundar i ett hus strax efter Sukta Resort. Fast han vid det här laget borde förstått att jag är en snäll människa och alltid ger honom något att mumsa på är det svårt att få någon närmare kontakt. Så fort han hör eller ser mig springer han ut och vill ha något och idag stod han en meter från mig och det är rekord.
 
Stackars hund han måste ha hemska minnen av människors behandling eftersom han fortfarande är så skygg efter de två år som jag träffat honom. Jag har svårt att förstå hur man kan vara elak mot hundar eller djur överhuvudtaget men det finns hjärtlösa människor överallt på vår jord och det är tyvärr bara så.
 
När jag närmade mig stranden kom Berta och Lord springande och till min glädje är de båda nu helt friska i sin respektive päls.Tabletterna som jag gett dem innan jag lämnade Huay Yang har verkligen hjälp dem båda. Skruttan såg jag inte till.
 
Fin frisk päls på Berta igen...
 
Berta ville gärna ha både torrfoder och hundgodis men Lord är lite svårflörtad och högdragen så han bara tittade på torrfodret och fick annat för sig så jag hann inte ens ta en bild på hans fina päls.
 
Hej mitt vackra hav nu är jag hemma igen!
 
Sist jag var här var innan vi lämnade Huay Yang den 27 mars för att åka till Sverige och New York samt Bahamas med Fina Familjen och med trevliga och mysiga minnen i minnesbanken efter den härliga resan är jag nu här igen.
 
Jisses vad mycket som går att passa på att uppleva bara man vill och kan. Livet är kort och vi vet att det en dag kommer att ta slut men inte när så njut av livet så mycket du bara kan är mitt motto. 
 
Vattnet är lugnt och klart och är varmt och skönt om en temperatur på 34-35 grader. Vill man bada i havet är den bästa tiden att göra det from mars till oktober innan monsunen vänder igen till Nordost.
 
 
Kan du känna känslan?
 
Breda stränder och varmt lugnt hav...
 
Pappa och son drar nät för att fånga småfisk...
 
 
I höjd med Wanakon Nationalpark kom Lilleman springande och ville hälsa och det är en mycket snäll och trevlig hund. Nu har han förstått att jag inte vill att han ska hoppa upp på mig eller glädjebita i mina handleder så han är mycket lugnare att ha att göra med nu..
 
Lilleman spanar in småfisk att jaga och verkar ha flyttat från Dolphin Beach till nationalparken då han mest håller till där.
 
Ingen lyckad jakt den här gången...
 
 
...men nu då...
 
Revet utanför nationalparken är nu helt blottat...
 
Min gamla fd grotta har fyllts med stenar som har lossnat från berget...
 
Nu dröjer det inte så länge till innan man kan runda den bortre klippgränsen torrskodd då det nu bara är ett par decimeter djupt...
 
 
Långgrunt...
 
...och så får jag även äran att träffa Fino som är frisk och fin han också...
 
...och så kommer Enöga springande och ville kela med mig utan att bli avbruten av de andra hundarna...
 
Fina goa Enöga...
 
På span efter småfisk...
 
Tjohej Lilleman kom igen så tar vi dem...
 
 
Vilken härlig promenad det blev och jag är så lycklig att vara tillbaka hemma igen även fast jag saknar min goa fina familj där i Sverige på andra sidan jordklotet.
 

Kommentarer:

1 Tiina:

Härliga bilder igen, underbart hav o strand! Så fint att du tar hand on vovvarna! Roligt att pälsarna är så fina nu, och snart har du vunnit allas tillit, fullt ut! Hur långt in på oktober är det innan monsunen vänder? Är det över +30 grader i oktober fortfarande? Här hemma har vi haft lite blötsnö igen, i förgår...konstig vår.. Grön jul och vit påsk hade vi... Men nu har de lovat varmare väder, till Valborg och speciellt nästa vecka! Vi väntar på det!!

Svar: Tack så mycket Tiina för det och vovvarna ligger mig mycket varmt om hjärtat. Ungefär i mitten på oktober vänder monsunen och då blir det blåsigare samt lite kallare klimat men det gäller främst i november-januari på kvälls och nattetid men på dagen är det runt 30 grader och däröver. Hoppas du/ni får lite vårvärme snart då klimatet i Norden med flera länder i Europa verkar lite ur led..
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Lars-Åke Persson:

Ja det verkligen känns skönt i hela kroppen att se den underbara stranden. Kul oxå med att även hundlivet inte är så dumt. Längtar efter strand morron stavgångs promenaderna /låp

Svar: Tack så mycket Lars-Åke för din kommentar och jag förstår att du får den känslan som gillar att gå på stranden med dina gångstavar och träffar väl även på "mina" hundar då och då :-D Än så länge får du nöja dig med mina rapporter och bilder tills du kommer hit igen :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Tina Holst Önneby:

Tack vännen för promenaden i mina tankar ❤ Längtar otroligt mycket efter vårt härliga Huay Yang 😔
Stor kram 😍

Svar: Tack själv fina goa Tina och jag förstår att du längtar hem till HY, Stor varm kram till dig från mig! <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: