2017-04-26 Nu är väggen klar och så fint det blev!

Nu är väggen klar mellan vårt hus och närmaste grannen. vars hus ligger väl nära vårt, och det blev så snyggt och fint på alla sätt och vis och vi är sååå nöjda!
 
De lade sista handen på målning samt rengöring efter sig idag och slutade med att lägga ut gräs där marken var bar efter bygget. En bonus vi inte räknat med men gör oss givetvis extra nöjda!
 
Peter har haft koll på jobbet under tiden samt frågar om jobbet blivit som vi tänkt oss samt även skickat oss bilder när vi var i New York och Bahamas.När personalen slutfört sitt arbete idag ringde de till Yothin som direrk kom och gjorde en slutbesiktning samt kollade med oss om vi var nöjda med arbetet. Så klart vi var det och det blev till och med finare än vi trodde det skulle bli så vi är mycket nöjda med andra ord!
 
Nya väggen samt nyskurat golv...
 
Väggen mot grannen samt nylagt gräs...
 
Mycket ljusare i gången än tidigare... 
 
 
...och så här ser det ut inifrån altanen...
 
Det har blivit mycket ljusare i gången samt inomhus än innan då spaljén med växterna slukade mycket ljus samt skräpade ner och bjöd på både mygg och andra kryp. Nu har vi även lite ljudisolering också mot närmaste grannen, det vill säga bara fördelar med andra ord :-D
 
Om du inte vet hur det såg ut före väggen kan du kolla på dessa bilder...
 
FÖRE väggen: Mörkt i gången på grund av spaljégrönskan...
 
FÖRE väggen...
 
Härligt att det finns möjlighet att ändra och förbättra enligt tycke och smak med hjälp av de proffs som finns att tillgå i Huay Yang.
 
Stort tack till Cha-ba samt Yohtin och hans personal för ett synnerligen fint och proffsigt arbete!
 

Kommentarer:

1 Gun S8:

Jättesnyggt!

Svar: Tack så mycket Gun! :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Yvonne Sundberg:

Verkligen ett lyft för huset! Jättesnyggt! 👍🤗

Svar: Tack så mycket Yvonne för det! :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Birgitta S:

Vilken skillnad snyggt😄
Hälsningar Birgitta S

Svar: Tack så mycket Birgitta!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Anna%252525252520Lundqvist:

Det blev ju jättebra ! Kommer snart för att inspektera 😊
Tack för grattishälsningen 🤗
Tror att många läser din blogg på fb eftersom den kommer upp där först .....
Kramar

Svar: Tack så mycket Anna själv och ni är så välkomna hem igen samt även till oss förstås! Ja en del läser andra kollar bara på bilden och gillar den utan att läsa då en del frågar och vill ha svar om sådant som står i bloggen :-D Ha en riktigt mysig födelsedag idag! Varma kramar till dig men även till Per förstås <3 <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Karin%2525252520Kristoferson:

Det blev elegant och smakfullt. Ljuset är ofta förbisett när det gäller trivsel. Jag märker det i vårt nya hus som har stora fönster ut mot Vänern. I vårt Gotlandshus var det en halv meter djupa fönsternischer med ganska små fönster. Charmigt men alltför lite ljusinsläpp. Jag blir glad av att nya huset är fyllt av ljus.

Svar: Tack så mycket Karin och jag håller med dig om ljuset. Eftersom vi har tak över gången blev det mörkare inne i huset på grund av bara det så nu lättar det upp lite i vart fall. Här behöver vi ju skydd från sol och regn så mycket det bara går :-D Härligt att ni är nöjda med det nya boendet!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Owe%2525252525252525252525252525252525252525252525252520Betander:

En mycket bra förbättring. Ljust och snyggt.

Svar: Tack så mycket Owe😀😁
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Christer:

En mycket praktisk och fin lösning för att avskärma mot grannen! Nu får ni vara mer privata vilket jag förstår är skönt. Hur ser det ut på andra sidan av ert hus? Är det huset lika nära, så det blir en vägg där också? Jag har ju tyvärr inte haft förmånen och möjligheten att hälsa på er så jag vet ju inte riktigt hur tomterna och närområdet ser ut.

Svar: Tack Christer för det och vår granne på andra sidan ligger inte alls lika nära utan där räcker det med buskar och träd som insynsskydd mellan våra hus. Närmaste granne har i efterhand flyttat sin gång samt ingång till sitt hus mot vår sida istället för att ha dem båda till den ursprungliga sidan på andra sidan huset. Den flyttningen har påverkat oss negativt på flera sätt. Oavsett avstånd mellan husen hörs givetvis ljud av olika slag men det får man acceptera om man väljer att bo i ett husområde. 😊😋
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

8 phiah:

Fin förbättring av ert mysiga boende :)

Svar: Tack så mycket fina goa Phiah 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

9 Britt-Marie:

Det blev verkligen jättefint...lite avskildhet behövs. Ha det gott. Här väntar vi på värmen, sol men iskalla vindar 😊

Svar: Tack så mycket Britt-Marie för det och det är skönt med så mycket avskildhet som man kan få :-D Må så gott i kylan men njut av solen i vart fall. Tyvärr kan vi inte skicka värmen härifrån via e-post eller någon annan post heller för den delen :-D Kram till er båda <3 <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

10 Tina:

Blev jättefint och jag kan förstå att det är skönt på många vis. Färre mygg och mindre att sopa är ju toppenbra :) Kramis

Svar: Tack så mycket Tina och det är härligt att det blev så lyckat samt medför en massa fördelar på köpet :-D Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

11 Christina:

Det har verkligen blivit fint, med den nya "gången". Ljust och fint. Förstår att ni är nöjda med det. Skönt att ha "mopparna" under tak också.

Svar: Tack så mycket Christina och "mopparna" har ju alltid stått i skydd under tak men spaljén med växterna gjorde så myggorna trivdes bra i överdrag eller skuff och det slipper vi nu :-D Bara fördelar med andra ord.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: