2017-04-27 Trädgårdspyssel i hettan samt ljuvligt poolbad därefter...

Idag var det dags att tukta både det ena och det andra i trädgården (alltså bara växterna) och fast vår områdespersonal sköter växterna, i de trädgårdar som man vill ha hjälp med, vet de att jag gillar att tukta växterna själv annars är det bara att säga till så sköter de det.
 
De har precis klippt alla gräsmattor på området och med några timmar ute i 40 grader i solen förstår jag knappt att de orkar skjuta på en tung gammal gräsklippare på 14 stora tomtytor.
 
Själv var jag tvungen att klättra ner från stegen och ta en paus för att inte tuppa av och då hade jag bara tuktat toppen och sidorna på jättebusken med häcksaxen och sekatör och det var rena rama styrketräningen. Busken är ca 3 meter hög och flera meter i omkrets och den har växt lite ojämnt på toppen så det blev fint när jag jämnat till den.
 
Men det tog sin lilla tid. I den här busken trivs fåglarna och de bygger även bo där i det täta lövverket och just nu håller bina på att bygga sitt bo där jag bl.a var och röjde. Bina hade dock inte tid att bry sig om mig och jag tog så mycket hänsyn till dem som jag kunde, så vi samsades fint.
 
Det blev lite mer tuktning av andra växter och jag är nog lite av pedant när det gäller det så det tar tid innan jag är nöjd. Svetten lackade iklädd Rulles avlagda långärmade tunna tröja och gubbjeans från Dressman samt keps på huvudet. Skydd för den starka solen är ett måste samt skyddar även mot vassa taggar och insekter,
 
Jag slutade arbetet med att dela ut konstgödsel till våra växter samt gräsmattan så nu får de extra näring så växterna trivs och frodas ännu mer :-D.
 
Kläderna var genomvåta av svett och efter dagens slit var det skönt att gå till poolområdet och duscha av det värsta samt ta några lugna tag i det 33 gradiga vattnet.
 
Jag badar inte i poolen särskilt ofta nu för tiden, säkert bara för att den finns där för jämnan att tillgå, men efter fysisk aktivitet är det skönt att mjuka upp kroppen i det varma vattnet.
 
Vi är nu helt ensamma på vårt område förutom områdespersonalen mellan kl. 08.00 och 17.00 och nattvakten som börjar kl. 18.00 och slutar 07.00. Inte heller på grannområdet Lotus 2 är det några husägare eller hyresgäster kvar så det är lugnt och tyst och därmed inte så pjåkigt. Visst är det skoj med lite liv och rörelse men det är skönt med tystnaden också som omväxling.
 
Dagvakten har vi på området beslutat att inte ha längre from den 1 april 2017 och vi får nu se hur det fungerar. 
 
Ljuvligt skönt med ett varmt (+33 C) dopp i vår områdespool efter mitt slitsamma trädgårdsarbete...
 
Jättebusken där borta i hörnan på tomten har nu fått en markant jämnare topp...Gräset är nyklippt så nu har vår trädgård blivit ännu prydligare samt efter mitt dagsverk förstås :-D
 
Jag önskar er alla en mysig torsdag och imorgon är det freeeeedag! Tjohej vad kul, framför allt för er som jobbar :-D  
 

Kommentarer:

1 Gertrude%252520Weinehall:

Känner riktigt hur du svettades. Skulle önska att vi fick lite värme av Thailand, inte bara den varma känsla som kommer när man tänker på HY. Du gör det bra som fixar och donar i trädgården i den värmen. Å andra sidan så får man nog en annan känsla för sin trädgård när man bor permanent. Kram Gertrude

Svar: Tack Gertrude för din kommentar och kunde jag skulle jag givetvis dela med mig av värmen här till den kylslagna våren i Sverige. Men som skrivet får du nu nöja dig med den varma känsla som sprider sig i kroppen med tanke på HY <3 Visst är det en skön känsla att på plats ta del av resultatet av trädgårdspyssel året om. Kram samt trevlig helg!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Tina:

Kanske är det lugnet före stormen nu då? Det sägs att det är många hus uthyrda i byn nu i sommar, fler än det vanligtvis är. På gott och ont såklart :)
Lika fint som alltid i er trädgård, du är duktig du <3
Önskar er en fin fredag, här är det fortfarande torsdag ;) Många kramar till er båda två <3

Svar: Tack fina goa Tina och blir det så får vi passa på att njuta nu då men bra och trevliga hyresgäster som gillar HY är alltid välkomna och det är ju bra för affärsidkarna som får in fler inkomster innan högsäsongen börjar igen :-D Nu är det fredag och jag önskar dig och Anders en trevlig helg! Massor med varma kramar till er båda <3 <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Lena:

Å vad jag längtar tillbaka när jag ser din trädgård och poolen ,som var så juvligt varm .Passa på och njut av lugnet innan ni blir omringade av semester friare igen .

Svar: Jag förstår att du längtar tillbaka hit Lena och får väl se till så det blir så då :-D Ja vi njuter av tystnaden och lugnet nu och är därmed väl förberedda när de kommer:-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Tiina:

Vad fiiint du har gjort i trädgården! Det måste vara roligt att ha en trädgård året runt och riktigt se hur det växer och frodas! Här hemma måste vi vänta länge till, verkar det som, innan vi kan plantera ut något alls... Just nu har jag bara lite grönsaksplantor inomhus, på tillväxt. Men till nästa vecka ska det äntligen bli lite vårvärme här, har de lovat i alla fall!! Trevlig helg (Valborg) till er båda!

Svar: Tack så mycket Tiina och visst är det roligt att pyssla med trädgården när jag vill och kan göra det året om :-D Lycka till med dina grönsaksplantor och hoppas det snart kommer vårvärme så du kan pyssla även utomhus med dina plantor. Trevlig helg till dig och de dina också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Christina:

Det är verkligen underbart att jobba i sin trädgård! Förstår att du njuter, även om det kan vara svettigt! Jag är själv mycket ute i vår trädgård och grejar, trots nära nollgradigt kan det bli svettigt det också :-)

Svar: Ja det stämmer Christina och här kan jag göra det året om och slipper vänta tills is och snö försvunnit :-D Jag vet att du också gillar att pyssla med växter och härligt att kunna göra det trots 0 grader och ändå bli svettig av ansträngning. Härligt gympass i naturens tecken :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: