2017-08-01 Givande och mysig strandlångis med Sarah...

Bye, bye juli och välkommen augusti!

Idag fick jag det stora nöjet att ta min strandlångis med Sarah som kom till Huay Yang igår med sin familj och ska vara här i en vecka. 

Sarah håller för närvarande på med ett forskningsarbete som handlar om pensionerade svenskar och britter som valt att bosätta sig helt eller delvis i Thailand. För att få ett seriöst forskningsunderlag intervjuar Sarah de som vill delta via intervjun i forskningsarbetet och i maj 2017 blev jag tillfrågad om jag ville ställa upp på det. 

Självklart ville jag det för Sarahs skull då uppgifterna är anonyma och hjälper henne i sitt arbete och den 30 maj skedde den 1,30 timmes långa intervjun via messengersamtal från New York där hon för tillfället vistades. Intervjun sker på svenska och det var en mycket trevlig intervju och jag gillade Sarah direkt och kände att vi fick en fin kontakt.

Om du är intresserad av att delta i en intervju som bidrar till Sarah´s forskningsarbete kan du kontakta henne via mejl s.scuzzarello@sussex.ac.uk

Sarah hittade mig via min blogg, som hon följt en tid, och av det hon läst och sett via mina bilder från Huay Yang blev hon sugen att komma hit med sin familj i samband med ett besök i Bangkok. Härligt, och nu är de här!

De hyr ett hus på Orchid 1 och vi träffades där kl. 10.00 i morse för att ta en gemensam strandlångis på Jacks- och Surin Beach.

Det var roligt att få visa Sarah våra fantastiska stränder här i HY och Sarah sa att hon nu förstod att vi verkligen trivs här då det är en sådan lugn och naturskön miljö där det är lätt att koppla av och bara vara i nuet samt hämta andan och bara njuta av det goda i livet.  

Tack så mycket Sarah för en mycket givande och trevlig långis och jag är mycket stolt att vara en Huay Yangbo!

Sarah poserar på Jackspiren...
 
Vy från piren norrut...
 
Vy från piren söderut...
 
Vem är Sarah Scuzzarello då?
 
Sarah är bosatt med sin familj i Brighton och jobbar på University of Sussex, som är ett campusbaserat universitet i England, i East Sussex, runt 6 km från Brighton.

Del av Sarah´s biografi hämtat från Internet:

http://www.sussex.ac.uk/profiles/355448

"Dr Sarah Scuzzarello är forskningsmedlem i Comparative Cross National Research (Geografi, Sussex Center för Migrationsforskning)

Sarah Scuzzarello (PhD Lunds universitet) är en forskare i gränsöverskridande jämförande politik vid Sussex Center for Migration Research (SCMR). Hennes forskning fokuserar främst på jämförande politik med fokus på medborgarskap, migration och integration. Sarahs arbete är tvärvetenskapligt, teckning från politik och politisk psykologi.

Under det senaste årtiondet har Sarah etablerat ett forskningsprogram med inriktning på hur statliga institutionella och politiska förhållningssätt till migration och "integration" formar migranters identifieringsprocesser och livsförutsättningar, ofta inom ramen för en tvärnationell jämförande ram. Hon har nyligen påbörjat en extra sträng av forskning om pensionering av västerlänningar till Thailand. För detta tilldelades hon ett Harry Kroto Fellowship i januari 2017 av University of Sussex."

Kommentarer:

1 Batts och jara:

Hur har ni råd att bo i thailand <3

Svar: Allt härligt och njutbart i det goda livet har ett pris, beroende på hur man ser det, och det är det värt :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anette:

Intressant. Grattis och bra jobb Sarah till Harry Kroto Fellowship. Ha en fortsatt finfin tisdag.

Svar: Tack för din kommentar Anette och ha en mysig tisdag du också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: