2017-08-10 Vad händer på Mellanvägen då?

Som de flesta märkt som bor och vistas eller har vistats i Huay Yang så är Mellanvägen återigen i dåligt skick med en massa gupp och hålor i vägen och det är rena rama labyrintspelet att ta sig fram där på vissa ställen. Eftersom det byggs och har byggts privata hus på Mellanvägen och tunga lastbilar kör där klarar inte vägen av de stora påtrestningarna.
 
När det regnar och framför allt när vi hade en smärre översvämning i Huay Yang i januari 2017, se blogginlägg  http://annikathailand.blogg.se/2017/january/2017-01-11-huay-yang-idag-och-vagarbetet-ar-i-full-gang-pa-mellanvagen.html undergrävs vägen ytterligare och det är svårt att få bukt med då marken ser ut som den gör.
 
På ett sätt är det bra att Mellanvägen inte är i toppenskick då farten på motorcyklar och bilar då kommer att öka markant . Framför allt under hösäsongen då många farangungdomar är i farten och tycker det är kul att köra motorcykel som har minst 125 cc och då gärna fortare än de egentligen behärskar. De är under 18 år dessutom och har därmed inget körkort för att ens få framföra motorcykeln som krävs för att få framföra motorcykel i Thailand.
 
Nu är dock Mellanvägen i mycket dåligt skick, framför allt vid korsningarna, och idag har de lagt på ett lager med grus för att täcka de värsta partierna med hålor. Vad som händer härnäst får vi se. Vidare rapport kommer...
 
Vill man inte köra på Mellanvägen kan man köra Övre Mellanvägen (Risfältsvägen) istället som börjar alternativt slutar strax ovanför Wat Huay Yang vid den nya hörnaffären samt börjar eller slutar vid Samutvägen, vid Jeab.
 
Nytt grusskickt har lagts på de mest skadade partierna på Mellanvägen
 
Mellanvägen norrut
 
Alltid händer det något intressant i Huay Yang!

Kommentarer:

1 Bengt Svensson Botanica 24 (skåneBengt):

Hej Annika!
När jag läste detta kom en ide om att man borde visa körkort när man hyr motorcykel.

Svar: Hej Bengt och det tycker jag också är en bra idé. Tyvärr kan dock då möjligheten att få hyra ut MC till kreti och pleti minska betydligt och det är inte bra för affärerna som är det viktigaste för de som hyr ut sina MC och det kan jag förstå. Jag tycker att ansvaret borde ligga hos den farang som hyr MC och hos föräldrarna som låter sina ungdomar samt till och med låter sina barn köra tex salenger med en hel skock vuxna i hur som helst. Händer något allvarligt blir det polissak samt att försäkringsbolaget kan vägra lämna ersättning. Hur thailändarna gör själva är inte vår sak och trafikpolisen är inte tillfredsställda över när deras egna ungdomar far fram som vildar på vägarna och de gör vad de kan för att hantera det också.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: