2017-08-20 Återbesök hos Dangs hundar för att kolla läget....

Den 17 juli 2017 var jag hos Dang med plastslang som vi fixade till och gjorde behagligare och softare halsband av än de kedjor de hade innan och som skadade deras halsar. Idag cyklade jag dit för att kolla hur det gått med det och om skavsåren på halsarna av kedjorna blivit bättre samt att vovvarna mår bra efter kastreringen.
 
Se det tidigare blogginlägget nedan.
 
https://annikathailand.blogg.se/2017/july/2017-07-17-dagens-hjalpinsats-for-hundarnas-skull-2.html
 
Dang bor med sin mamma och pappa samt syskon och deras hundar ca 5 km väster om Huay Yang mot Burmabergen och när jag kom dit med cykeln skällde vovvarna på mig som de ska men de verkade tillslut känna igen mig för de viftade på svansen och hälsade fint där de insett att jag inte var någon farlig inkräktare.
 
Jag hade med mig lite tuggpinnar till vovvarna och det var självklart uppskattat och de satte sig på rad för att få sin tilldelning, så söta och fina. Dang´s mamma är 77 år och skrattade gott åt hundarna som fjäskade för mig för att göra mig till lags.
 
Dangs mamma och Dang som är på väg til bilen för att köpa något samt en del av familjens hundar och de är mycket fina och välskötta...
 
Godisligan som gärna ville ha tuggpinnar...
 
Jag tar gärna mer tuggpinnar om jag får....
 
Jisses vilken bedjande blick och mitt hjärta smälter....
 
Dangs mamma är 77 år och hon uppskattade mitt besök för vovvarnas skull....
 
En av vovvarna som måste stå bunden för den jagar familjens fjäderfän annars och det fungerar bra med mitt slanghalsband som inte skadar halsen det minsta...
 
Fin och välmående hund...
 
Den här tiken hade hemska skavsår på halsen men de är helt läkta nu då vi bytte ut kdjan till plastslang när jag var där den 17 juli. Enligt Dang fungerar det utan slang på halskedjan nu för hon är en lugn tik och inte lika hetsig som den svarta hunden som rycker och drar och den har slang som halsband.
 
Jag ville inte ta upp frågan varför hon tagit bort slangen som halsband för den kan ha tappats bort eller så och det är Dang´s ansvar inte mitt. Det viktigaste är att hon är medveten om vilken skada ett skavande halsband kan göra och de tidigare såren är läkta nu och det är det viktigaste.
 
Dang visade en av tikarna som blev kastrerad den 16 juli via Huay Yang Dog & Cat Rescue och snittet såg så välläkt och fint ut och Dang var mycket nöjd över det. 
 
En vacker färggrann tupp med en av hönorna...
 
De hundar som är lösa bryr sig inte om vare sig tuppen eller hönorna.
 
Jag tackade för mig och önskade familjen lycka till innan jag gav mig av igen. Jag cyklade en liten omväg hem och tog tvärvägen mellan Sanyavägen och Vattenfallsvägen för det är så vackert där.
 
Risfälten är så gröna och vackra samt Burmabergen med ett täcke av moln...
 
Vilken fantastisk omgivning vi har i Huay Yang...
 
Tack för en härlig cykeltur på totalt 1,5 mil och det var roligt att mitt halsbandsprojekt har fungerat som det var tänkt :-D.

Kommentarer:

1 NORRSKEN EMMA:

vilka söta hundar

Svar: Ja visst är de söta Emma :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anette:

GRATTIS till ditt halsbandsprojekt. Fint att se att såren har läkt fint och att hundarna har det gott. BRA JOBB Annika. Plus att det blev en fin cykeltur. Vi avslutar denna träningsvecka med en härlig cykeltur på 6 mil, underbart! Ha en fin söndag.

Svar: Tack så mycket Anette och det känns bra när ett projekt blir lyckat för hundar eller för andra djurs skull för att de ska må bra. Duktigt jobbat med cyklingen och visst är det underbart och gör så gott för kropp och knopp :-D Ha en fin söndag du också :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Göran:

härlig läsning, blir så glad när jag ser hur fina hundarna har blivit

Svar: Tack så mycket Göran och jag blir lika glad som du :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Anonym:

Annika du har ett så fint hjärta
Underbart att läsa om halsbandsprojektet ❤❤❤❤ snart ses vi kram kram från mig Susanne

Svar: Tack så mycket Susanne och det ska bli roligt att snart ses igen! Stor varm hjärtekram till dig från mig! <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: