2017-08-22 Dagens cykelträning tur och retur till Ban Krud, 8,3 mil, med smärre somatiska inslag...

Rulle fortsätter sin vila efter "förkylnings"viruset då det bara är korkat att ta ett tufft cykelträningspass i denna värme när man inte är 100 % återställd, dessutom behöver kroppen återhämta sig innan man ger sig ut på hårdträning.
 
Med andra ord fick jag cykla själv den här gången också men det är helt okej då jag inte vill tappa fokus på cykelträningen nu när jag kommit igång så bra.
 
Jag tog motorvägen direkt och svängde in som vanligt på den lilla betongvägen ca 2-3 km från Tap Saké för att cykla via fiskebyn, Tap Saké Beach och sedan kustvägen till Ban Krud.
 
Benen var pigga och starka och även resten av kroppen men farten togs ner på grund av stark motvind så idag har jag kämpat mot elementen, blåst och värmelementen :-D för temperaturen ligger på ca 34-35 grader i skuggan idag.
 
Vätskepaus i vacker miljö vid Rocky Point och nu har jag cyklat drygt halvvägs till Ban Krud...
 
 
 
Betongvägen leder till Rocky Point där det finns en resort...
 
Den långsträckta stranden till Ban Krud
 
Templet i sikte på Buddhaberget...
 
Det vackra templet på Buddhaberget strax innan Ban Krud... 
 
Uppförsbackarna gick riktigt bra att ta idag, andningstekniken fungerade utmärkt och efter den långa backen strax innan Buddhaberget stannade jag i skuggan av ett stort träd för att ta en slurk vatten samt rätta till cykelbrallorna.
 
När jag gick av cykeln blev jag alldeles snurrig i huvudet och det var som om någon fällde ner en prickig rullgardin över ögonen. Otäck känsla och jag ställde mig bredbent och tog tag i cykeln för att inte ramla omkull. Böjde mig ner mot fötterna och andades lugnt och fint och yrseln dog sakta bort. 
 
När jag reste mig upp försiktigt började det igen och så där höll jag på i minst 10 minuter.
Jag har normalt ett lågt blodtryck så det behövs ju inte mycket för att jag ska bli yr i huvudet om jag t ex reser mig upp häftigt.
 
Jag drack vatten och energidryck i små klunkar och bara väntade ut yrseln. Det fanns ett par bostadshus i närheten med pratande thailändare och jag tänkte bara att nu har jag fått en hjärnblödning och snart dör jag säkert också och ramlar ihop i en hög vid cykeln men hinner kanske ropa på hjälp innan.
 
Helknäppa tankar och snudd på psykosomatiskt tänkande men plötsligt så började jag få ont i hela nackpartiet och även i övre bröstryggen så jag rörde på nacken försiktigt hit och dit och rörde axlarna upp och ner samt andades djupt och försökte massera nacken. Efter ett tag släppte det och förmodligen har jag i mitt kämpande i motvinden och i backarna suttit och dragit upp axlarna samt haft gamnacke i stället för en vacker svanhals och stänkt av en del av blodflödet till huvudet och därmed stel nacke och minskat blodflöde. Det är min egen teori... 
 
Jag har en tendens att göra så med nacken och axlarna och vet om det så jag försöker verkligen hålla nacken där den ska vara och öppna upp bröstet samt sträcka på överkroppen samtidigt som jag kör min effektiva djupandningsteknik när det behövs med öppen mun. 
 
I vart fall överlevde jag det här också, och det kändes skönt att slippa dö där på vägen, och när jag var helt säker på att yrseln och värsta nackonda var borta cyklade jag vidare till Ban Krud, det var ju bara ca 6 km kvar till 7-11 och jag tog det mycket lugnt. Där skulle jag köpa en balsam för nacken samt inmundiga lite energi och sätta mig och vila en stund på den soffa som står utanför 7-11.
 
Jag ringde till Rulle när jag var framme vid 7-11 och berättade om mina vedermödor med kroppen och han blev förstås orolig och trodde jag överansträngt mig i värmen och att jag skulle ta det lugnare hem och inte tänka så mycket på att få de bästa träningsresultaten. Jag är ju faktiskt snart 66 år och har bara cyklat på detta sätt under ett par månader så jag kan inte tro att jag redan ska vara värsta cykelproffset.
 
Nej, det så klart men jag är av en enveten natur och så var även min pappa och farfar så det ligger väl i släkten.
 
Nacken fick sin balsam och magen fick sitt så det kändes riktigt bra hela vägen hem och jag hade full koll på min hållning samt inte gick det långsamt heller för den delen för det är svårt att hålla igen när jag känner att det fungerar och att jag mår bra igen. 
 
Lite balsam för nacken och den fungerar även bra som hjälp om man fått insektsbett, har ont i huvudet eller muskelvärk i övrigt eller om man är förkyld.
 
En vacker fiskebåt på väg in till hamn vid Tap Saké Beach... 
 
Vacker vy i samband med vätskepaus...
 
Det var skönt att komma hem och Rulle hade lunchfikat klart och tyckte jag till och med var värld en kaka till efterrätt när jag kämpat så hårt. Annars har vi bara extra gott vissa dagar i veckan och en sådan dag är först i morgon. Mums, så gott och underbart att vara hemma igen i vårt hem som vi verkligen trivs i på alla sätt och vis! 
 
Dagens träningsresultat: Distans 8,3 mil, cykelträningstid 3,45 timmar, snittfart 22,1 km/timme, maxfart 39,1 km/timme och så det bästa 2 052 brända kcal. Det känns bra med tanke på kakan som slank ner hur lätt som helst :-D
 
Tack till mig själv för en härlig cykling, bortsett från den skrämmande yrseln förstås, men det gick ju över som tur var och det är bra att tänka på att skärpa till sig så kroppen mår bra under cyklingen.
 
Till er bloggläsare önskar jag en underbar tisdag var ni än gör, bor eller hittar på för roligheter samt stort tack för att ni läser min blogg :-D <3

Kommentarer:

1 Maria Anderzon - Vegansk Skönhetsblogg:

wow vilken resa! Ser helt underbart ut <3

Svar: Tack så mycket Maria och det är det också! :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Men du ska vara rädd om dig och ta det lite lugnare. Jag vet hur det är att få en stroke - absolut inget att stå efter. Kram Gertrude

Svar: Tack så mycket Gertrude för din omtanke och jag lovar att jag ska vara rädd om mig :-D Stor varm kram till dig från mig <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Irene:

Det lät inget vidare att må så dåligt. Jag själv har väldigt svårt att cykla med ett rakt styre, risken är att man lutar och tynger för mycket på armarna, dessutom lutar ryggen på ett sånt sätt att du måste lyfta huvudet för att kunna se rakt fram. Det är väldigt påfrestande för nacken. Vet inte om det kan vara så för dig också, men kan ju vara nåt att fundera över. Hoppas att du slipper problemet fler gånger för det är så underbart skönt att cykla.

Svar: Tack så mycket Irene för din kommentar och omtanke och det är säkert som du skriver och jag försöker tänka på min hållning av överkroppen nacken etc. för som du skriver är det underbart att cykla och en fantastisk träningsform 😀
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Christina:

Ta det vackert, Annika! Även om jag själv har svårt att göra det... Klokt att stanna upp och ta djupa andetag och kolla runtikring och se om det kan finnas hjälp om det kan behövas. Och slå Rulle en signal...
Jag tycker du är helt otrolig som ger dig på dessa cykelturer, är ju ganska långt och dessutom i den värmen! Viktigt att ha koll så man inte blir överhettad. Bra kämpat!

Svar: Tack så mycket Christina för din omtanke och respons på min träning😍Värmen är vi vana vid och för mig är det bara att fortsätta kämpa på för att bli starkare och mer uthållig 😅😁
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Anders:

Låter som vätskebrist!

Svar: Nja Anders dricker massor men tack ändå för ditt svar 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Tiina:

Vilken lycka att det inte hände nåt värre på din cykeltur! Jag skulle ta en prat med en läkare och kolla blodtryck och lite annat, bara för att vara på den säkra sidan. Det kan ju hända att det var bara vätskebrist eller överansträngning, men bäst att kolla kanske i alla fall? Fina bilder från din tur, förresten! mvh, Tiina

Svar: Tack så mycket Tiina för din kommentar och omtanke och mycket beror på dagsform, mitt normalt låga blodtryck, väder och vind och vid det här laget känner jag min kropp men ibland kan jag bli lite väl enveten och energiskt samt har sämre koll på min kroppshållning i samband med det. Det viktigaste är att vara medveten samt lyssna på sin kropps signaler och ta till sig varningstecken samt förebygga så det inte händer igen. I övrigt är jag frisk och stark och envis som en åsna :-D Kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Reidun:

Hoppas att allt är bra take care Kram Reidun

Svar: Tack så mycket goa fina Reidun för din omtanke och allt är bara bra med mig >3 Stor varm kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

8 Rogge:

Din rullgardin med prickar var ett tecken på vätskebrist. Råkade ut för samma sak en gång på Siljan runt. Då regnade det och jag fick vatten i munnen hela tiden och det var väl inte mera än runt 16-17 grader varmt. Så jag tänkte inte så mycket på detta med att dricka tillräckligt. Efter dessa långa uppförsbackar upp mot Rättvik från Leksand så skulle jag rasta vid en av dessa matdepåer och fick samma rullgardin framför ögonen som du och höll på att stå på näsan när jag klev av cykel. Fick då besked av någon kunnig att det berodde på att jag druckit för lite. Du cyklar i tropisk värme 7-8 mil, du tycker att du dricker tillräckligt, men tyvärr så har din prickiga rullgardin överbevisat dig, så du får nog stanna oftare och dricka eller stå på näsan. Fattar inte varför ni som cyklar så mycket inte har skaffat er en Camelback, en liten ryggsäck med vatten behållare på 2-3 liter och en slang som sitter på bröstet med en sugventil. Mycket praktiskt och lättskött, med tanke på dina problem med att dricka när du cyklar. Finns på World Bike i Bangkok.

Svar: Tack så mycket Rogge för din omtänksamhet och kommentar och råd i övrigt. Det är första gången jag stötte på detta problem med prickarna efter det X antal cyklingar som jag gjort samma sträcka och upplever inte att jag dricker för lite under den totala cyklingen då vi har tillgång till vatten under vägen om vi behöver fylla på extra. Att ha en vattensäck på ryggen med slang känns inte som ett bra alternativ för mig då jag hellre kliver av cykeln emellanåt för att räta på kroppen och benen och dricka mitt tillräckligt medhavda vatten. Jag tror mer på att min nacke och bröstrygg ställer till det för mig och det måste jag hålla bättre koll på. Oavsett vad är jag tacksam för att du vill ge mig ett råd och att du bryr dig om mig <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

9 Titti/Umeå/Huay Yang.:

Skönt du piggnade till och kunde cykla hemåt.
Kram Titti

Svar: Tack så mycket Titti och kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

10 Madeleine:

Skönt att det löste sig, var rädd om dig. Kram

Svar: Tack så mycket Madeleine för din omtanke och jag önskar dig det samma! Kram! <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

11 Anette:

BRA JOBB Annika och vackra bilder. När man spänner musklerna blir genomströmningen/cirkulationen sämre och vi får mindre syrgas/näring till organen och som du skriver så spänner du axlarna mm. Du skriver också att du har du lågt blodtryck. Träna på, andas ner i magen, slappna av under träning och lyssna på kroppen och det låter som att du gör det. Ha det finfint imorgon på cykelturen.

Svar: Tack så mycket Anette för dina råd och jag är helt på din linje och där måste jag skärpa mig rejält för det behövs inte mycket spända muskler, framför allt i nacken, med tanke på mitt låga blodtryck för att det ska bli fel i huvudet. Ny cykeltur idag och jag tar med mig alla råd på vägen :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

12 Berit Knapasjö:

Usch och fy vad otäckt!
Jag vet verkligen hur yrsel känns!
Tur att allt gick bra!
Varm kram till dig och sköt om dig ordentligt!

Svar: Ja tack min kära Berit för din omtanke och det var riktigt otäckt och skönt att det gick bra! Stor varm kram till dig från mig och var rädd om dig du också! <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: