2017-12-21 Nu har kokosoljan stelnat - 20 C

Nu har till och med kokosoljan insett att det är kallt även inomhus så den har stelnat. Det gör den när temperaturen ligger strax under 24 C så det är inget konstigt och när det blir varmare blir den som vanligt igen så ingen olja blir förstörd.
 
Att ta med sig kokosolja hem till Sverige härifrån fungerar bara om inomhustemperaturen ligger runt 24 C eller där man förvarar oljan, om man vill ha den flytande förstås. Vill man ha den stel spelar det ingen roll för det går ju att använda oljan även då.
 
Kokosolja för stekning och kokosolja för kroppen har nu stelnat...
 
Nu kl. 08.00 visar temperaturen drygt 20 C på vår altan men solen skiner så det kommer bli varmare under dagen. Att vi har sådana här temperaturer då och då så här års i Huay Yang är inget onormalt så vi tar på oss innebyxor, varma tofflor eller strumpor samt tröja så det är bra att ha till hands så här års.
 
Vi sover dessutom ovanligt gott i under våra varma täcken som det går definitivt ingen nöd på oss.
 
För de som tycker det är lite för varmt i Thailand får passa på att njuta nu av det markant svalare vädret :-D
 
 
Må så gott och njut av livet oavsett vilken temperatur du omges av och behåller ditt varma hjärta!
 

Kommentarer:

1 Anonym:

Temperatur som en bra sommar hemma! Vi har det bra ändå😀
Kram Anna Lena

Svar: Ja det är ni vana vid och tur att det finns kläder att ta på för de som är frusna så fixar sig det också :-D Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Och här tycker vi att +20 är riktigt varmt och skönt. Skulle gärna ha det så. Men i Thailand vet jag att jag frös vid 20 grader i januari i år. Så jag hoppas att du inte får frostskador och att det blir varmare snart. En varm kram Gertrude

Svar: Tack Gertrude för din kommentar och vi är ju vana vid värmen så för oss här blir det stor skillnad. Tur att det finns kläder att ta till så slipper vi frysa :-D En stor varm kram till mig från dig <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Christina:

Ojoj! Det låter lite kyligt för er! Festligt med kokosoljan, vi brukar ta med oss ett par småflaskor hem till Sverige - de får stå på golvet i badrummet (vi har golvvärme...).
Hoppas det kommer lite värme snart. Både så ni slipper frysa men också eftersom vår ene son med flickvän snart kommer ner till byn. Förra året när de var nere i byn hamnade de i det där otroliga regnandet i januari i år. Kan ju hoppas för deras skull att det blir både värme och sol den här gången.

Svar: Tack så mycket Christina för din kommentar och det är skönt med svala nätter och varma dagar 😊Lite omväxling i värmen känns bara bra för oss. Hoppas sonen med flickvän får det bra här oavsett väder 😊 Må så gott båda två😍😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: