2017-02-19 Umgängesfoton eller inte - Bra för dig att veta som kanske undrar...

För er som eventuellt undrar varför jag inte lägger in foton i min blogg på enskilda personer eller våra umgängen i olika sammanhang. För min egen del har jag inga behov av att ta för vana att alltid fotografera eller visa på bild de vänner som vi umgås med eller från min familj.
 
Om det finns specifika sammanhang, där det skulle vara intressant eller roligt att göra det, ser jag först till att fråga den/de som tydligt kommer att synas på bilden om det okej eller inte att dels fotografera dels publicera på min blogg.
 
Är det okej och bilden är fin och av god kvalitet och inte minst viktigt, till enskilda personer eller sällskaps fördel, publicerar jag bilderna på bloggen annars inte och självklart inte om jag inte fått lov att göra det. 
 
En del känner sig inte bekväma med att visas på bild och andra tycker det är helt okej. Den respekten anser jag är viktig att visa mina medmänniskor.
 
Att fotografera enskilda personer eller sällskap i kvällsmiljö, med eller utan blixt, medför att de flesta bilder blir dåliga eller suddiga och det känns därmed meningslöst att ens publicera sådana bilder på min blogg eller Facebook även om jag fått lov till det. Därmed besparar jag er alla för dåliga "partybilder" och det skulle jag själv vara tacksam över att slippa se.
 
De bilder och foton som jag publicerar på min blogg är därmed godkända och helt i sin ordning och dessutom som jag är nöjd med i bildsynpunkt.
 
Leelavadee...
 

Kommentarer:

1 Marit:

Hei igjen.
Det var ikke vondt ment Annika og selvfølgelig mente jeg ikke partybilder. Dere omgås mange og for oss som ikke kjenner alle navnene, hadde det vært kjekt å se og bli kjent med ansiktene bak navnene. Og selvklart må det godkjennes av personene selv som jeg også skrev. Var kun ment som et positivt hint og ikke noe annet. Fortsatt fin søndag til dere, snakkes i mars :-))

Svar: Hej igen Marit, Jag förstår vad du menar men som jag skrev är det inte alltid av intresse för vare sig oss eller att våra vänner är med på bild när vi äter t ex kvällsmat tillsammans även om det skulle vara roligt för andra. Antingen vet man vilka våra vänner är eller inte :-D Ha en fortsatt fin söndag du också och tack för din kommentar även om din önskan inte kommer att bifallas när det gäller bilderna på våra vänner. Vi ses i mars :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anita%252525252520Andersson:

Fortsätt som du gör nu Annika. Nåt annat kan du inte göra. Kramar - jag tillar dig/Anita

Svar: Tack så mycket för det Anita och stor varm kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Aud K32:

Skulle ønske det var fler som spurte om det er ok å ta foto.

Svar: Tack så mycket Aud det tycker jag också :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Marianne:

Hej! Din blogg är ett praktexempel på att man inte alls behöver lämna ut sin familj/umgängeskrets via bild för att få en intressant blogg! Att bara nämna namn lämnar således lite " till fantasin" om man säger så :) Gillar din bloggstil!

Svar: Tack så mycket Marianne och härligt att du både gillar och håller med mig i mitt val att utesluta foton på vänner, familj etc samt att du tycker om min bloggstil precis som jag vill att den ska vara. Foton på våra vänner eller umgänge tror jag att en del vill ha för att stilla sin egen nyfikenhet när det gäller vilka de kan vara som vi umgås med och som jag nämner vid namn och ibland inte ens det :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Susanne:

Hej Annika! Jag delar din uppfattning helt och fullt, ett mycket bra blogginlägg. Hälsa så mycket till Rodolfo från mig är du snäll.
Ha det fint.//susanne

Svar: Tack så mycket Susanne för det och härligt att du har samma uppfattning som jag i det fallet :-D Klart jag ska hälsa Rodolfo från dig och ha det så bra du också! Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: