2017-01-11 Idag har havet lugnat ner sig betydligt...

Jag cyklade ner till Huay Yang Beach för att se hur det ser ut där efter ovädrets framfart och nu har havet lugnat ner sig betydligt.
 
Det finns en hel del bråte som dels spolats upp på stranden via havet dels förts ner med hjälp av de vattenmassor som regnet åstadkommit på grund av det mer eller mindre intensiva eller långvariga regnandet. Vattenmängden fick dessutom påfyllning av den bristning och/eller överflödiga vatten från dammen i bergen ovan Tap Saké som till slut inte orkade svälja allt regnvatten. Tur för oss alla att det inte blev värre än det faktiskt blivit även om det kanske känns så för de som drabbats värre än andra.  
 
 
 
 
 
 
Lugnare vågor rullar in idag...
 
Hav och vatten ger så mycket men det tar också och här har vattenmassorna som kommit från allt regnande samt dammen i bergen ovan Tap Saké som flödade över, och/eller fick en bristning, och som sedan sökt sig ut i havet via en flodbädd som det sällan finns något vatten i. Vattnet tog med sig en bit av muren samt vräkte ner det höga staketet av trä i flodfåran.
 
 
 
 
Huset klarade sig och de materiella skadorna är lätta att fixa.     
 
Enligt väderprognosen kommer det att komma lite mer regn men även soliga dagar är på väg, så hav tröst kära Huay Yang!

Kommentarer:

1 Sofi:

Hej. Så glad att jag hittade din blogg i dag! Funderar själv på att flytta ner till Thailand när jag pensionerar mig. Jag har en hund och jag funderar på hur det kommer att fungera med alla lösa hundar. Har du någon erfarenhet av detta?
Vilken tur att allt regnande och blåst inte försakade mer skada än den gjorde!
Hälsningar Sofi

Svar: Hej Sofi och tack för din kommentar och roligt att du hittat min blogg! Om du har med dig egen hund bör du ha den i koppel men jag har ingen personlig erfarenhet hur det egentligen fungerar. Det finns en och annan som har med sig egen hund till Thailand så kolla via något forum så kan du få bättre råd. Hur det kommer att fungera beror också givetvis på hur ens egen hund agerar gentemot andra hundar. Ja här i HY har vi varit ganska så förskonade jämförelsevis med andra delar av Thailand och det känns bra för oss som bor här förstås. Må så gott!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: