2017-01-14 Noo Spa har öppnat idag och hårfix hos Jim Salon...

Min dag började med att lämna 5 kg ris till Huay Yangs Dog Rescue, via Göran och Mia, då vi fick 5 kg ris av Tesco Lotus igår efter vår handling där. Vi behöver inte 5 kg ris själva men hundarna i HY behöver mat och då känns det rätt att lämna påsen till dem.
 
Efter detta hade jag lovat Hai på Hai Laundry på Mellanvägen, mitt emot Noo Spa, att jag skulle hjälpa henne att städa upp efter att hon också fått in smutsvatten i huset efter översvämningen. Hon lever ensam och hade ingen som kunde hjälpa henne varvid jag självklart erbjöd mig. Först blev hon förvånad att en farang ville hjälpa till och städa och undrade varför. Jag svarade att jag tycker om att hjälpa till där det behövs och nu behövde hon ju hjälp och det svaret gjorde henne rörd. 
 
Vi kom överens om att jag skulle komma idag på morgonen. Hai mötte mig och sa att hon redan fått ordning på det mesta och hon behövde inte längre min hjälp men sa att bara min vilja att hjälpa henne gjorde henne gott i hjärtat och det räckte. Jag frågade henne om det var helt säkert att hon verkligen inte behövde hjälp men hon vidhöll att det var så och även de andra omkring henne hade också fått i ordning i sina hus och hem.
 

 
Glädjande nog har Noo Spa fått ordning på sin salong efter översvämningen och hon har dessutom fått en kund att ta hand om. Lite småsaker att fixa kvarstår men det tar hennes make Somkid hand om.
 
Noo Spa har kommit igång så nu väntar hon på oss kunder...:-D
 
Eftersom jag plötslig var ledig då Hai inte behövde min hjälp fick det bli ett besök hos Jim Salong istället för min egen skull.
 
Jim Salon på Mellanvägen
 
Det var ett tag sedan som jag fick hårbehandling och det kändes som det var hög tid för det och tur nog hade Jim tid att ta hand om mitt hår direkt och det var skönt att få det gjort. Jim är mycket duktig och vet precis hur jag vill ha det och har alltid känt mig nöjd så att gå till någon annan frissa känns inte aktuellt för mig just nu i vart fall så länge som Jim är kvar i Huay Yang.
 
Under tiden som Jim fixade med mitt hår kom fler kunder in för att vilja klippas, rakas eller få fotvård och de fick tider att återkomma under dagen till henne då hon var ensam där idag. Härligt för Jim, då alla näringsidkare av något slag, behöver kunder eller gäster för att få ekonomiska medel för sitt leverne och framför allt under lågsäsongen.
 
Det är så härligt att kunna välja och vraka bland våra duktiga massörer, frissor och fot eller nagelvårdare etc. i Huay Yang.
 
Jim fixar mitt hår, Noo går jag till för att få Medicinsk massage och till Noo för att få ansiktsvård/massage. Vilken lyx samt att dessa duktiga finns i min närhet i vår lilla by.
 
 

Kommentarer:

1 Eva Österholm:

Så härligt att läsa om hur ni hjälps åt, jag blir också rörd. Om jag vore hos er i byn skulle jag gärna hjälpa till. Men nu ska jag hjälpa mig själv då jag kan komma ner. 🐸
Ha de
Kram från Eva

Svar: Tack å mycket Eva för din kommentar och jag är övertygad om att du skulle gjort vad du kunde här. Var rädd om dig och välkommen tillbaka till HY när du väl kommer <3 Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Sarah:

Så kul o fixa håret :)

Svar: Ja tack det är det verkligen Sarah :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anonym:

Vilket stort hjärta du har Annika❤️! Följer ju din blogg varje dag o har sett det eländiga regnet denna veckan och vad det har ställt till med. Hoppas på mycket sol nu framåt så att det torkar upp. Vet du om det har varit likadant i Hua Hin? Ha en mysig lördag. Kramar Helena

Svar: Tack så mycket Helena och jag är glad över att du följer min blogg samt uppskattar det jag skriver om! Det kommer att koma lite mer regn men förhoppningsvis ställer det inte till det lika mycket eller gör det ännu värre. Hua Hin tror jag inte haft lika illa då vattnet fån dammen inte berört dem utan bara regnvatten. Ha en mysig lördag du också och kram till dig från mig <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 GunBritt:

Vi har beslutat att ingen får klippa håret innan vi åker ner.Vi ska se till att vi behöver både manikyr och pedikyr.Vi längtar efter masage. Eftersom vi blir 8 personer i år så kan vi bidra med jobb till flera salonger.
Frågan är ju bara hur vi ser ut när vi kommer i slutet av februari.

Svar: Tack GunBritt för din kommentar och det låter som ett bra beslut oavsett hur ni ser ut innan ni kommer hit :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Yvonne Sundberg:

Så underbart härligt att thailändarna förstår att farangerna vill hjälpa och att de blir så glada och rörda av det. Jag är även glad för din skull att du fick en härlig skön dag hos Jim. Kramar! 🤗

Svar: Tack så mycket Yvonne för din kommentar och visst är det underbart att få en fin relation till våra thailändska bybor då det känns viktigt för mig att vi är accepterade här etc. Kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: