2017-01-15 Hjälpbehovet är fortsatt stort i Bangsaphan med omnejd...

Igår gick flera hjälptransporter med förnödenheter från Huay Yang till Bangsaphan med omnejd och idag på morgonen har det gått en hjälptransport från Bengts Restaurang.
 
Rulle och jag har självklart inhandlat några lass förnödenheter från Pop Shop som vårt bidrag till både Paweena, som äger Surin Beach, och till Bengts Restaurang, för vidaretransport till de hjälpbehövande i Bangsaphan med omnejd. I bergen mot Burmagränsen finns det många som är utan både mat och vatten samt fått sina hus och hem förstörda i samband med översvämningen. Det är därmed ett stort omfattande område ca 4-6 mil söder om Huay Yang som drabbats värst av översvämningen. 
 
Det känns extra bra för oss att handla på Pop Shop då de är stora välgörare i Huay Yang i olika sammanhang samt det känns bra i hjärtat att bidra med förnödenheter för att hjälpa de stackars människor som drabbats värst av översvämningen.
 
Vi är också tacksamma för att få hjälp av alla dessa hjälptransporter som kör ner de förnödenheter som vi bidragit med till de drabbade områdena, så stort tack från oss för den hjälpen så hjälpen når fram till dem som hjälpen är avsett för.  
 
Hjälpbehovet är fortsatt stort så vill du hjälpa de olika hjälpaktioner som finns i Huay Yang att hjälpa de drabbade, kan du bidra med att lämna dricksvatten, matlagningsolja i småflaskor, konserver, longlifemjölk, stearinljus, myggspiraler, sanitetsbindor, blöjor, läkemedel, m.m. m.m
 
De förnöderheter som hittills på eftermiddagen igår lämnats till Bengts Restaurang för vidaretransport till Bangsaphan med omnejd för att hjälpa de som drabbats värst av översvämningen.
 
Det finns många godhjärtade människor i Huay Yang som gärna vill hjälpa till på bästa sätt och det är det minsta vi kan göra anser jag för det Thailändska folket som nu behöver vår hjälp.
 

Kommentarer:

1 Karin reisig:

Hej Annika
Först vill vi tacka för en bra blogg som vi följer med glädje.
Jag och min man kommer till Huay Yang på lördag den 21 januari och
vi undrar om vad vi bäst skulle kunna ta med oss från Sverige??
Eller är det bättre att gynna Pop shop? Det ena behöver ju inte utesluta det andra såklart!
Karin & Jörgen Reisig

Svar: Hej Karin & Jörgen och tack så mycket för att ni uppskattar min blogg! De förnödenheter de drabbade mest behöver är vatten, myggspiraler, soyamjölk, sanitetsartiklar mm. mm och det är ju enklast att köpa i HY förstås. Vad som behövs bäst för de drabbades del kan ni kolla när ni kommer till HY och om leveranserna kommer att fortsätta att köras från Huay Yang då. Tack för att ni är intresserade av att hjälpa de drabbade :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Marina:

Härligt att dessa hjälpsändelser når de drabbade och att folk ställer upp ❤️

Svar: Ja verkligen Marina! <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Aud K32:

Var med sendinger sammen Andrea og Gert og Samran og hans familie i Banrot på fredag. Vi leverte i Bansapan. Vi var tre stappfulle biler. Det har virkelig gjort inntrykk på meg. Jeg er glad jeg fikk være med og gjøre en liten innsatts. Men vi ikke glemme at de trenger lang tid framover.

Svar: Det kan jag tro att det var en fantastisk upplevelse Aud även om det är tragiskt för de drabbade. Vi kan i vart fall hjälpa till efter egen vilja och förmåga och det känns bra. Kram 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: