2017-01-17 I dag regnar det igen i Huay Yang mer eller mindre samt STOR ELOGE...

Idag regnar det mer eller mindre så det stämde enligt prognosen... 
 
 
http://www.klart.se/v%C3%A4der-prachuap-khiri-khan.html
 
I Huay Yang vräker regnet dess bättre inte ner som i förra veckan och vi får hoppas att det inte blir värre än så här. Framför allt för de i södra Thailand och Bangsaphan med omnejd som drabbats hårt av översvämningen i förra veckan. Huay Yang kom jämförelsevis lindrigt undan och det är vi självklart tacksamma för.
 
En STOR ELOGE till ALLA de som organiserat diverse hjälpinsamlingar, både när det gäller insamlingen samt transport av densamma till de värst drabbade områdena, och till alla de generösa och godhjärtade människor som lämnat sitt bidrag, ekonomiskt eller med förnödenheter av alla de slag, på ett eller annat sätt, mer eller mindre. INGEN NÄMND och INGEN GLÖMD. 
 
Hjälpbehovet kvarstår dessvärre och det omfattar de värst drabbade områdena i Bangsaphan med omnejd, som ligger ca 6 mil söder om Huay Yang. Det innefattar även Ban Krud och de som bor uppe i bergen. Det är de områden som Huay Yangborna generellt engagerat sig mest i när det gäller vår hjälpaktion.
 
Vill man fortsätta att hjälpa finns det information via Facebook, så har koll på det om du är intresserad.
 
 
 
 
"Gölen" på vår thailändske grannes tomt är fortfarande fylld upp till kanten...
 
Jag önskar er alla mina bloggläsare en trevlig tisdag med eller utan regn eller snö, värme eller kyla!
 
 

Kommentarer:

1 Elisabeth:

Vi er et dansk par som følger din blogg med stor interesse. Vi kommer til Huay Yang den 2.3. Og det er 3. gang vi kommer og skal bo Nishaville. Vi ser virkelig frem til 3 uger derude og håber at vejret har stabiliseret sig til den tid.
Det er helt forfærdeligt så meget vand der er kommet:-(

Svar: Hej Elisabeth och tack för att ni följer min blogg samt välkomna till Huay Yang igen :-D Jag förstår att ni ser fram mot att vara här och jag har som ni en förhoppning om att vädret stabiliserar sig och att solen kommer fram och stannar ett bra tag och torkar upp i vätan. Trevlig resa!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Claus:

Hur har ditt hus och området där du bor klarat sig och andra områden? Vi ska hyra hus i mars och funderar på att köpa hus också men nu blir man ju lite orolig.

Svar: Vi har inget problem med vårt hus och inget annat hus heller på vårt område har påverkats av det massiva regnandet under flera dagar. Våra hus är ju uppbyggda på en grund och ligger därmed en bra bit över marken. Någon kanske har fått en smärre takläcka eller lite vatten in i sitt förråd men husen på respektive område har i stort sett klarat sig bra. Översvämningen påverkade Mellanvägen delvis och en del av de hus som finns där omkring men det mesta är fixat nu. HY påverkades inte alls av samma grad som söderut, långt därifrån så alla vi i HY kom lindrigt undan..
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anonym:

Hej Annika, tack för alla informativa inlägg! Värdefullt. Jag har skickat ett meddelande till dig på facebook/messenger. Hoppas det kom fram. Hälsar Jakob

Svar: Hej Jakob och tack för att du både läser och uppskattar mina inlägg. Som du själv noterat har ditt meddelande kommit fram via Messenger :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: