2017-01-19 Idag är det torsdag, solen skiner och det är lugnt och skönt i Huay Yang...men...

...Huay Yang drabbades måttligt, till skillnad från Bangsaphan med omnejd, av översvämningen i förra veckan på grund av massivt regnande i flera dagar samt överflöd från dammen i bergen ovanför Tap Saké och/eller spricka i dammkonstruktionen.  
 
Den hjälpinsats, som var och en kan göra på sitt sätt och efter egen förmåga, är inte över ännu och kommer inte att vara det på lång tid för de värst drabbade områdena i Bangsaphan (ca 6 mil söder om Huay Yang) med omnejd inklusive Ban Krud vid havet och stora områden i bergen där ovanför.
 
Det finns många initiativtagare i Huay Yang, både faranger och thailändare, som tagit på sig att organisera och utföra de hjälpinsatser som behövs. Om du vill hjälpa till så håll ögonen öppna på FB t ex gruppen Huay Yang - vårt paradis, https://www.facebook.com/groups/140943342590872/?fref=ts för där, bland annat, kan du hitta dessa organisationer som hjälper oss som vill bidra för att hjälpa de som behöver din hjälp.

Alla kan hjälpa till på ett eller annat sätt, sätta in pengar på de konton som anges här nedan, för att inköp av förnödenheter ska kunna ske, eller skänka förnödenheter själv.

Under tiden som jag gick på stranden för att kolla läget där igen ringde goa vännen Margit och berättade att hon just åkt bil tur och retur till Prachuap Khiri Khan och såg då en konvoj på minst 50 fordon från Bangkok, lastade med allehanda förnödenheter och som var på väg söderut till de drabbade områdena söder ut. Det var fantastiskt att se berättade Margit att det finns så många i detta fantastiska land som är villiga att hjälpa de som är i nöd.

Med tanke på alla de från lilla Huay Yang är villiga att hjälpa till så är jag stolt över att även Rulle och jag ingår i den skaran. För att inte vara med på med för våra thailändares skull skulle kännas oerhört fel i hjärtat. Ingen av oss vet om eller när vi själva kanske skulle befinna oss i ett katastrofområde eller i en annan nödsituation, och i det läger skulle jag vara oerhört tacksam för att få hjälp.

Något att tänka på för oss alla som bor och lever, i en för stunden, trygg tillvaro som många tycker är mer eller mindre självklart...

Det ser mindre skräpigt ut på stranden idag och det ligger inte lika mycket bråte utspritt på stranden som igår utom på en del ställen där det samlats men pressats in mot strandkanten.

Havet har nog tagit hand om det och därmed hjälpt till att sanera stranden men skräpet och bråtet finns ju därute någonstans, på havsbotten eller fritt flytande omkring i havet, så var försiktig och kolla noga om du skulle få för dig att ge dig ut och bada i havet.

 
Havet och stranden för dagen...
 
Stranden är synbart hyfsat ren från skräp eller bråte, naturligt eller onaturligt...
 
 
Jag önskar dig min bloggläsare en fin torsdag var du än befinner dig i världen.

Kommentarer:

1 Kenth%20yrvelid:

Tack detsamma🌞😎

Svar: Tack Kenth! :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Ingrid:

Så glada vi blev när vi mötte dig på stranden idag! Det är vårt första besök här i Huay Yang och vi har fått så många tips i din blogg och fler fick vi när vi mötte dig idag. Tack!

Svar: Tack så mycket Ingrid för det och det var lika roligt för mig att träffa er alla! Jag är övertygad om att ni kommer att trivas här i HY då ni alla verkar ha en positiv inställning och då gör det livet mycket enklare, Må så gott allihopa och hoppas vi ses igen :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Lena g:

Hej , fantastiskt rolig t att se ,att så många faranger t ar sitt ansvar och hjälper våra thailändska vänner . Precis som du skriver vet vi inte när vi själva behöver hjälp ,om vi inte ställer upp kan vi inte begära att andra ska ställa upp för oss .

Svar: Tack så mycket Lena för din kommentar och det här engagemanget bygger broar oss alla emellan och det gagnar den fortsatta vänskapen på ett positivt sätt,
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Titti/Umeå/Huay Yang.:

Har inte facebook men visste ändå om att bl.a kläder behövs.
Rensade gardroben rejält och for till Surin Beach med en påse.
Fina strandbilder.
Kram Titti

Svar: Tack så mycket Titti för det samt din kommentar och fint gjort av dig att lämna bidrag <3 Kram
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Ingvar Nyberg:

Alltid trevligt att läsa din blogg och bli uppdaterade på händelser samt få värdefull information. Vi var i Huay Yang för två år sedan och ska nu besöka igen (hyr hus i Orchid6). Kommer till H Y på måndag och ser fram emot ett par sköna veckor.

Svar: Tack så mycket Ingvar för det och vad roligt att du både läser och uppskattar min blogg :-D Välkomna tillbaka till Huay Yang och jag är övertygad om att ni kommer att få en skön och avkopplande tid här. Passar också på att önska er en trevlig resa!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: