2017-01-27 Oj nu går havet högt upp på land idag igen! Inför Kinesiska nyåret i morgon...

I morgon firar både thailändare och kineser det Kinesiska nyåret och vi går in i tuppens år. Det är en stor firarhelg här i Thailand så undvik att åka på motorvägen både åt norr och söder om ni kan.
 
Idag är vår områdespersonal lediga så de kan förbereda sig inför morgondagen så Ned städade vårt hus igår eftermiddag istället för idag. I morgon har Pop Shop stängt och det är den enda dagen på året som de stänger sin affär. Vi önskar dem alla ett Gott Nytt År!  
 
På min strandlångis idag fick jag trevligt sällskap av goa fina Ulf Ö och det var mycket vatten som sköljde upp på stranden jämförelsevis med i veckan som gått. Denna monsunsäsong har tagit mycket hårt på våra stränder och naggat dem rejält i kanten. Så här mycket har jag aldrig sett av vågornas resultat under de år vi bott här. Havet ger och havet tar och vi kan inte göra annat än att försöka förebygga med ännu mer förstärkningar där det behövs mest, framför allt för de husområden som ligger närmast stranden.
 
Att passera flodmynningen, strax innan själva nationalparken, beslöt vi att låta bli idag för det var massor med vatten och strömt samt brunt bråte som flöt omkring.
 
Så här såg det ut vid flodmynningen idag. I onsdags vadade Tina och jag lätt över i ca 1 dm djup...
 
Havsvattnet bara forsade in i flodmynningen...
 
 
Så här såg det ut idag på Hat Wanakon söderut...
 
 
Vi gick tillbaka och vände sedan vid stenpiren mot Jacks Beach. Det blev extra mycket benträning idag eftersom sanden var mjuk och porös så vi sjönk ner i sanden varje steg mer eller mindre. Ett steg fram två steg bak så egentligen blev långisen dubbelt så lång, ha, ha.
 
På andra sidan hamniloppet där fiskebåtarna nu lätt kan ta sig in och ut...
 
Betongskyddet har fått mycket stryk av vågorna hittills...
 
Till och med här rinner havsvattnet över till hamninloppet och drar med sig sanden...
 
 
 
Vi traskade tillbaka till vår utgångspunkt på stranden nedanför Sukta Resort och vid NishaVille gav sig en kiter ut i böljan den blå,,,,
 
 
 
 
 
Tack snälla Ulf för en som vanligt mysig långis och till er bloggläsare önskar jag en härlig fredag och även en trevlig helg!
 

Kommentarer:

1 Christina:

Oj, hoppas vattnet går tillbaka till det normala! Önskar dig detsamma :)

Svar: Tack Christina och det hoppas jag också :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Roffe:

Oj, jäklar vad högt vatten.
En normalisering är nog vad alla hoppas på.

Svar: Mmm Roffe jag håller med dig :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Tina Holst Önneby:

Jösses vad högt vatten det var idag 😱
Önskar dig en härlig helg, stor kram 💝

Svar: Ja det var det verkligen och fortsätter det så här har både ni och vi snart sjötomt, ha, ha! Önskar dig den bästa helgen någonsin och en stor varm kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Yvonne Sundberg:

Ja, jag hoppas vi får tillbaka den bredare stranden snart. Klarar inte att gå när den är så sned!
Önskar dig en härlig helg! 🤗😎

Svar: Tack Yvonne för din kommentar och annars får vi vänta till sydvästmonsunen i mars för då lugnar havet ner sig och stränderna blir breda och platta :-D Önskar dig också en härlig helg!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: