2017-07-07 Dagens cykelträningspass, Ban Krud tur och retur 8,2 mil! Coolt att jag fixade det igen...

Ned städar vårt hus på förmiddagen idag och Rulle och jag cyklade till Ban Krud tur och retur 8,2 mil. Det är andra gången som jag cyklar dit och nu får vi se hur det går den här gången. Peppad är jag och i fin form :-D
 
Vädret bjöd på soldis och lite mulet och en temperatur på ca +29-30 C så det var idealiskt väder för att cykelträna. För säkerhets skull tog vi med regnkläder då det kunde vara risk för regn. 
 
Vi cyklade som vanligt via Sang Arun och därifrån ut på motorvägen mot Tap Saké. Ca 2 km norr om Tap Saké vek vi in på småvägarna, över järnvägen och sedan via de två små fiskebyar som ligger strax innan Tap Saké.
 
Här tog vi en kort paus då jag har lite svårt att dricka vatten under tiden som jag cyklar, det fixar Rulle lätt men det är kanske något jag lär mig framöver...
 
Med min nya andningsteknik gick det riktigt bra även i de segaste och längsta backarna och jag kunde hålla hyfsat fart. Rulle bränner på i uppförsbackarna och tar sedan en lov ner och lägger sig bakom mig eller drar på igen. Dessbättre har han lärt sig att vara tyst om jag inte bjuder på samtal för i dessa lägen vill jag fokusera på att ta mig upp för backen så gott jag förmår.
 
Vi rullade in i Ban Krud knappt 2 timmar efter start och då har jag räknat in mina små drickpauser samt rätta till cykelbyxorna. 
 
Bildbeviset....
 
Enligt Rulles vana trogen stannade vi till vid 7-11 för att fylla på med lite energi samt ta en paus innan vi rullade hemåt igen.
 
Tesco Lotus Express, mitt emot 7-11 har en rolig skylt ovanför entrén...
 
Lustig formulering men vi får låta fantasin flöda vad det ska stå...Det är inte så lätt att översätta till engelska men andemeningen är säkert att vi är välkomna till affären...  
 
7-11 är en av våra favoriter och de finns överallt i Thailand och har de mesta vi behöver i samband med cykelträning, våra utflykter eller resor på motorcykel.
 
Vi rullade hemåt och stannade till vid fredagsmarknaden i Tap Saké för att köpa lite gula mangos och färskt ingefära.
 
Härefter tog vi motorvägen hela vägen till Huay Yang. Efter en mil började det regna lite smått men inte så mycket att regnkläderna behövdes utan vi cyklade på. 
 
Lite blöta och smålortiga glasögon efter regnet och vägsmutsen och vi har alltid på oss våra tunna buffar för ansiktet. De skyddar dels mot solen, insekter som kommer farande samt även ett litet skydd mot damm och vägsmuts. Dessutom är det bra när jag andas med öppen mun för då blir det inte torr luft som sipprar in i munnen utan fuktig av kondens från min utandningsluft. Den smakar dessutom salt för vi tappar mycket salt när vi svettas. Därför är det en bra idé att tillsätta lite havssalt i dricksvattenflaskan under träningen. I den andra flaskan är det energidryck som innehåller elektrolyter och socker.
 
Lite blöt både från regn och svett och så härligt att vara hemma efter en så här lång cykelrunda samt dessutom komma hem till ett nystädad hus. Tack min älskade Rulle för sällskapet på cykelträningspasset idag!
 
Dagens resultat 8,2 mil, tid knappt 4 timmar, snittfart 20,7 km/timme och maxfart 38 km/timme. Det absolut bästa är att jag bränt 2 026 kcal på denna cykelträning! Det är ju nästan hela mitt dagsbehov när det gäller kalorier. Jag är mycket stolt och nöjd med dagens resultat och min strävan är givetvis att bli ännu bättre. 
 
Nu kan jag, utan att ens fundera, njuta av Rulles smarriga Pinja Colada (med kokosgrädde) innan kvällsmaten samt lite glass efter maten till kvällens film. Livet är verkligen gott att leva och vill du bränna kalorier utan att belasta kroppen nämnvärt så sätt igång och cykla så mycket du bara kan och förmår.
 
Jag önskar dig min bloggläsare en mysig fredag samt en synnerligen trevlig helg! 
 
 

Kommentarer:

1 Helena%252525252525252525252520Str%2525252525252525252525F6mberg:

Hej Annika! Man blir sååå glad av att läsa din blogg. Vilken härligt liv ni lever Rulle och du. Ni är så otroligt duktiga med er cykelträning, så imponerad att ni verkligen orkar i denna värme, men man kanske vänjer kroppen på ett annat sätt när man bor där för jämnan...?? Trevlig helg till er. Kram Helena

Svar: Hej Helena och tack så mycket för din fina respons samt att du uppfattat mitt syfte med min blogg som är meningen att skapa positiv livssyn samt inspiration i framför allt när det gäller vikten av fysisk träning :-D Kroppen vänjer sig vid den här värmen efter hand och därför tycker vi det är kallt när temperaturen understiger +25 C :-D En önskan om trevlig helg till dig och de dina också <3 STOR varm Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Owe%25252525252525252525252525252525252525252525252525252525252525252525252525252525252525252520Betander:

Så himla bra ni har det, ni passar verkligen i er omgivning. Trevlig helg

Svar: Ja tack Owe och vi uppskattar denna fantastiska tillvaron till 110 % samt tack för din hälsning med en önskan om detsamma :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Maria:

Mycket duktigt cyklat! Vad spänstiga ni är :) Jag längtar redan! POK ÄE

Svar: Tack så mycket hjärtat och det ska bli roligt när du hänger med på cykelträningsrundorna och jag förstår att du längtar samt att vi längtar efter dig! PoK äd
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Tiina:

Vad ni är duktiga! Du skulle säkert klara Vätternrundan galant!

Svar: Tack så mycket Tiina för det :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Anette:

WOW imponerade. Bra jobb!
Trevlig helg.

Svar: Tack så mycket Anette och andningstekniken fungerar utmärkt, härligt! Ha en mysig helg du/ni också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Pia :

Som om du NÅNSIN hade funderat på att tacka nej till en pina collada som rulle gjort?!?!? Cykeltur eller inte❤️

Svar: Ha, ha Pia det har du rätt i men jag tyckte det lät så bra när jag skrev det :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Susanne Eliasson:

Hej Annika.
Härligt cykelpass ni har avverkat i dag.
Vi kommer om en vecka till HY.
Jag hoppas att jag kan få haka på på din vanliga cykelrunda, även om du inte kanske kan köra på i ditt normala tempo :), så att jag hittar vägen själv sedan.
Jag är så inspirerad av dina cykelrundor och vill verkligen komma igång med cykelträning.
Jag har försökt med löpning i omgångar men får ont i min höft.

Vi ser fram emot att komma till HY igen. Det är verkligen där som livet är som bäst :)

Kram Susanne

Svar: Hej Susanne och tack för din respons! Att cykelträna är suveränt bra motion och så klart jag visar dig en vettig cykelrunda. Min är på 3 mil men tycker du att det är för långt kan vi korta av den bara och jag lovar att hålla din fart :-D Om du inte har cykelhjälm är det bra om du ordnar det för din säkerhets skull. Välkomna hem till HY och det ska bli roligt att träffas igen samt trevlig resa! Kram till er båda! <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

8 Jerry:

Ursäkta språket, Fy Fan det var inte dåligt starkt jobbat

Svar: Tack så mycket Jerry och språket är ursäktat :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: