2017-07-08 Fysisk träning kontra viktminskning eller inte...

Snabba lösningar när det gäller viktminskning eller att behålla sin normalvikt finns inte utan är ofta för bra för att vara sant. En dröm för många är att äta och dricka vad man vill och tycker är gott utan att behöva gå upp i vikt och framför allt slippa anstränga sig för att hålla vikten på en rimlig nivå utan övervikt.
 
Att fysiskt träning skulle vara den ideala lösningen är det så länge du tränar så pass mycket att den bränner de kalorier du stoppar i dig både före och efter din träning annars händer ingenting när det gäller viktminskning. Kolla därför hur mycket just din fysiska träning bränner när det gäller kalorier utan att tro att all fysisk träning bränner "massor" oavsett vad du gör. Det är bara att lura sig själv inget annat!
 
I nedan bifogad länk kan du bli varse. 
Innehållet i länken är värd att läsa för dig som är inne på att gå ner i vikt förnuftigt kontra träning eller inte och som ger en varaktig lösning. 
 
 
Kolla även den här videon som ger en enkel och bra beskrivning på samma sak..
 
 
Att gå upp i vikt som leder till övervikt är en process som pågått länge och att bli av med dessa extra kilon tar längre tid än du tror även om du ändrar dina matvanor till en sundare livsföring samt börjar med fysiskt träning.
 
Det finns inga snabba lösningar tyvärr. Den som påstår att de gått ner 5 kg på en vecka har förmodligen bara tappat vätska eller hållit en en tillfällig diet på pulver eller annat som man inte äter normalt. Börjar man äta som innan viktminskningen är man snabbt uppe i sina extra 5 kg igen. Framför allt om man under tiden belönar sig med sötsaker eller andra onyttigheter och tror att de inte gör någon skillnad.
 
Om du vill äta eller dricka som du brukar men är klok nog att ta bort onyttigheterna samt minska portionerna eller välja t ex vatten eller andra vettiga alternativ i stället för söt läsk eller alkoholhaltiga drycker. Vill du unna dig godsaker får du plikta med ett rejält fysisk träningspass för att eliminera överskottskalorierna. Har du redan övervikt kommer det att ta mer eller mindre lång tid att nå det resultat du är ute efter men det är det värt om du verkligen vill få bort övervikten.
 
Att bära på sig mer eller mindre övervikt vet de flesta att det inte är bra för kroppen då det medför allehanda sjukdomar och för stor belastning på framför allt höfter och knän. 
 
Var rädd om dig, du har bara en kropp och ta hand om den väl efter bästa förmåga! 
 
Bildresultat för roliga tecknade bilder på träning Bildresultat för roliga tecknade bilder på träningBildresultat för roliga tecknade bilder på träning
 
 

Kommentarer:

1 Anette:

Så sant så. Ha en fin lördag.

Svar: Tack så mycket Anette och ha en fin dag och kväll 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Effektivaste sättet att bränna fett är High intensive interval training HIIT.
Köra Max ca 30 sek. Sedan lugnt tempo en minut. Max 30 sekunder. Vila osv. Kör ca 10 intervaller.

Mycket effektivt pga att förbränningen fortsätter efter träningen - upp till 24 timmar

Passar fr a de som inte vill träna lågintensivt i flera timmar.

Finns mycket info om HIIT på internet

Med vänlig hälsning,
Conny

Svar: Tack så mycket Conny för din kommentar och tips på effektiv träning.😀
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Arne:

Hej
Alltid intressant läsning på din blogg.
På den här länken finns en funktion som beräknar antal förbrukade kalorier.
http://www.kaloritabell.com/kaloriforbrukning.html
Om du har en Garmin GPS klocka när du är ute o tränar så kan du länka över all din info till
Connect Garmin där ser du också var du kört ditt träningspass och antal kalorier du förbrukat förutom hastigheter, höjd stigning etc. Kopplat till detta finns även en funktiopn där du kan logga all mat som du ätit under dagen och då ser du hur mkt kalorier du stoppat i dig. En mycket bra funktion. Den avräknar oxå de kaloprier du förbrukat.
Träna på, kör hårt.
Vi åker till Huay Yang i februari.
Hälsningar Arne J

Svar: Tack så mycket Arne för din kommentar, respons samt tips. Jag har en app i min Samsung-lur, S Health, som registrerar kaloriförbrukning under passet, sträcka, stigning etc som du beskriver i din kommentar samt min cykeldator mäter sträckan och hastigheten mer exakt. I övrigt är jag medveten hur mycket och vad jag stoppar i mig och tänker på det varje dag. Tack för din omtanke och välkomna till HY i februari!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: