2017-07-11 Träningscykling till Prachuap Khiri Khan tur och retur 5,9 mil...

Min gamla fina cykelhjälm har flera år på nacken och då en cykelhjälm inte håller hur länge som helst, även om man inte använder den, är det därmed dags att byta min hjälmoch köpa en ny för säkerhets skull. 
 
Eftersom det är cykelträningsdag för min del idag passade det därmed bra att cykla till Prachuap Khiri Khan (PKK) och kolla hos vår cykelshop om de har någon hjälm där som jag gillar. 
 
Vädret bjöd på lite soldis och bara +33 C i skuggan samt inte så kraftig vind i dag så det skulle bli en lätt cykling.
 
Jag tog motorvägen norrut och efter ca 16 km (2 km efer Ban Ton Khet) svängde jag in på landsvägen som vanligt.
 
Skönt att lämna motorvägen... 
 
Nu vidare via Akvarievägen och raka vägen till PKK. Jag rullade in i PKK efter ca 2,8 mil på 1 timme och 9 minuter så jag kände mig riktigt nöjd!
 
Jag cyklade vidare till cykelshoppen och fastnade för en cykelhjälm av märket Giro, (med bruksanvisning på svenska) i de rätta färgerna svart och klarrött och den passade även mitt huvud bra och hade en liten skärm som jag vill ha mot sol och regn.
 
Härligt att få det fixat och med min nya hjälm på huvudet och den gamla hjälmen i cykelkorgen cyklade jag vidare till tandläkare Nattapong som jobbar på Kalaya Dental Clinic i Prachuap Khiri Khan, mitt emot lilla Hondabutiken, och beställde tid till Rulle och mig på fredag kl. 11.00 för rengöring av våra tänder. 
 
Bra att förena cykelträningsrundan för dessa ärenden och efter tidsbeställningen hos tandläkaren var det bara att göra ett kort stopp på 7-11 för att fylla på mitt vattenförråd med mineralvatten inför hemfärden.
 
Jag tog samma väg tillbaka, fast tvärtom, och den tar lite längre tid att cykla pga motvind och lite mer uppför än nedför. 
 
Nya hjälmen....
 
Kort stopp för fruktstund och vätskepåfyllning...
 
Vacker natur i omgivningen här på Akvarievägen...
 
Bergen vid Klong Wan och Ao Manao
 
Vårt favoritberg Khao Lorm Muak som tyvärr är stängt för allmänheten att klättra uppför annat än på vissa specifika helgdagar då det är köbildning för att ta sig uppför berget. Personal från militärbasen har vattenstationer samt att de kollar att ingen råkar ut för en olycka eller annat tillbud. 
 
För att peppa mig själv psykiskt har jag ändrat på mina ordval när det gäller uppförsbackar och motvind. Istället för att säga åh nej där kommer den där sega backen säger jag istället oj vad kul nu kommer backen som jag får kämpa lite extra hårt i. I stället för att säga förbaskade motvind så säger jag härligt med lite extra vind som svalkar samt ger ännu bättre träning.
 
Att vända ett negativt tänkande till ett positivt, peppar psyket och ger en vilja att kämpa istället för att sucka och stöna och peppa ner sig. Så fungerar det i vart fall för mig och jag behöver all min kraft utan att dra ner på den genom negativt tänkande.
 
Även min "nya" andningsteknik med djupandning istället för grund andning med flås fungerar klockrent och det är så otroligt härligt att hitta flytet i cyklingen!
 
Jag rullade in på vår tomt strax efter kl. 14.00 och då hade Rulle fixat lunchfikat. Efter en välbehövlig dusch var det gott att sitta ner och fylla magen med bra energi.
 
Dagens resultat, sträckan blev totalt 5,9 mil, snittfart 22,7 km/timme och maxfart 35,2 km/timme och total träningstid 2, 32 timmar. Brända kalorier 1,472 kcal och det känns toppen att resultaten förbättras vart efter.
 
Nya fina cykelhjälmen i de rätta färgerna, klarrött och svart och dessutom syns jag bra i trafiken...
 
Jag önskar er alla mina bloggläsare en fantastisk tisdag och var rädd om dig!

Kommentarer:

1 Anonym:

Duktiga du som klär i
Rött
Cyklar många mil utan att bli
Trött.
Tisdagskram från Gertrude

Svar: Oj vilket fint rim Gertrude, tack för det och varm kram till dig från mig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Kör själv giro hemma i Sverige och är mycket nöjd. /Calle

Svar: Ja tack Calle det verkar vara ett bra val och kvalitet framför allt!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anette:

Bra jobb med snygg hjälm. Härligt att få lunch efter ett träningspass. Ha en fin tisdag.

Svar: Tack så mycket Anette för din kommentar och ha en fin tisdag du också!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: