2017-07-14 Tandläkarbesök hos tandläkare Nattapong på Kalaya Dental Clinic...

Kl. 11.00 idag hade Rulle och jag tid för undersökning och rengöring av våra tänder hos tandläkare Nattapong på Kalaya Dental Clinic i Prachuap Khiri Khan. Kliniken ligger på Bangkok Bankgatan, mitt emot Lilla Hondabutiken, och det är många faranger från Huay Yang som gillar att gå dit för att få sina tänder undersökta etc.
 
Rulle och jag var där sist i november förra året och för min del kändes det dags att få lite tandsten bortplockat samt bara kolla att allt verkar okej med mina tänder.
 
Nattapong är duktig och noggrann och för min del tycker han att jag bör gå och ta bort tandsten var 6:e månad. Tandsten har jag alltid haft en hel del av däremot har jag har aldrig haft några hål i tänderna och det är jag tacksam och glad över. Jag äter sällan godis och är noga i övrigt vad jag stoppar i mig samt sköter mina tänder väl. Men jag har stor tur också som har fått starka och bra tänder sedan födseln.
 
Nattapong kollade även Rulles tänder men de såg så fina ut som de var och det behövdes vare sig borttagning av tandsten eller annat utan han tyckte att Rulle gott kunde vänta 6 månader till nästa besök för ny koll.
 
Nattapong sa att det är viktigt att borsta tänderna rätt och med mjuk borste för att inte skada tandköttet och ett överdrivet hårt borstande är inte alls bra. Nattapong gillar inte eltandborste så värst mycket utan tycker att en vanlig tandborste gör jobbet bättre, allt beroende på hur man borstar förstås oavsett vad man använder för att borsta sina tänder.
 
Själv har jag återgått till vanlig tandborste, efter att ha använt eltandborste i flera år av bästa kvalitet. Jag upplever att jag har bättre koll på den manuella borstningen och alla tänder får sitt från alla håll och kanter och känner att jag får ett renare resultat och det är viktigaste för mig. Minst 2 minuter tar det att fixa alla tänderna och det är viktigt att inte slarva med det. Med vanlig enkel tandborste slipper jag också en stor klumpig eltandborste som ska laddas med jämna mellanrum. För mig blir det både ett billigare och bättre resultat. 
 
Rulle och Nattapong diskuterar allmän god tandskötsel och då det inte var någon patient direkt efter oss fick han och hans personal en paus i arbetet.
 
Bredvid kliniken ligger ett kaffeställe som vi varmt kan rekommendera då de har mycket gott kaffe där.
 
Rulle och tandläkare Nattapong
 
En glad tandsköterska...
 
Här är alla besökstider och man kan också med fördel ringa och beställa tid om man hellre vill det.
 
Tack för ett bra tandläkarbesök och vi ses om 6 månader igen! 
 

Kommentarer:

1 Tina Holst Önneby:

Tack för superbra information 👍
Har tänkt mig ett besök till en tandläkare i höst så nu vet jag vart jag ska åka. Kramisar 💝

Svar: Tack själv Tina och stor varm kram till dig från mig 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

Vi har tur som fått starka tänder i "arv" av våra gener. Slippa en massa lidande och ekonomiska utlägg.
Här lyser solen med sin frånvara och det är 13 grader. Nu tycker jag att det är nog. Kräver sol och värme. Om jag bara visste vem jag skulle ställa kravet till.
Önskar dig och Rulle en skön helg. Kram Gertrude

Svar: Tack så mycket Gertrude för din kommentar och visst är det så när det gäller tänderna😁Förstår att du är less på vädret i Sverige men hoppas det vänder snart 😎 Ha en mysig kväll och stor varm kram till dig från mig 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Per%25252520Lundqvist:

Jättebra info! Gör nog ett besök där i höst.

Svar: Tack Per och det gör du rätt i :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Mia:

Han är kanon bra. Har varit hos 4 st andra tandläkare i Thailand, men han är bäst

Svar: Tack Mia och jag håller med dig!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: