2017-07-16 Återigen dags för kastreringsprojekt av 10 talet hundar via Huay Yang Dog & Cat Rescue

Den här gången höll vi till i en privat fastighet några kilometer västerut från andra sidan motorvägen mot Burmabergen. 
 
Jag cyklade givetvis dit för att få lite extra motion och totalt blev det ett par mils cykling idag och det är ju toppenbra att få det på köpet :-D
 
Den kvinna som bl.a ville ha hjälp med kastrering har en tik som avlat flertalet valpar samt fler hundar har betraktat hennes hem som sitt nya hem och hon har inte haft hjärta att köra iväg dem. Nu var det därmed hög tid för kastrering alternativt sterilisering av tikarna. 
 
När jag anlände till huset hade Pailin redan hunnit med att kastrera 4 tikar för han var där tidigt idag tillsammans med Num Whan och Wut.
 
Kastrering på gång i en privat fastighet...
 
Hundägarinnan som ville ha hjälp med kastrering av hennes hundar, både de egna samt de hundar som gärna ville bo där hos henne och som hon inte haft hjärta att köra iväg...
 
 
 
Den här regnblöta och lite smutsiga tiken hade fått en sovspruta men ville inte lägga sig utan stod och lutade sig mot pelaren istället och försökte sova stående...
 
Färdigkastrerade tikar på rad...
 
Hundägarinnans hanne, Tom Jam, ville hon ha hjälp med att klippa klorna på samt att han fick en spruta mot parasiter...Att räcka vacker tass hade matte lärt honom....
 
Bäst att matte är med och håller i medan Putte jobbar...
 
Klorna ska klippas....
 
...och lite fästingplock...Matte var mycket mån om sina hundar och kollade dem alla noga om de hade fästingar eller andra kryp på sig...
 
Wun och Tui hämtade fler hundar från omgivningen som skulle kastreras...Ronny ger ett handtag att ta ut burarna...
 
Tyvärr hade en del av hundarna sår, större eller mindre eller "bara" avskavd päls på halsen på grund av den kedja som de står bundna med och som det är vanligt att de använder.
 
Matte förklarar att en del av hundarna ger sig på hönsen annars och måste därmed vara bundna emellanåt. Wut pratade med henne och föreslog att hon kunde trä på en plastslang över kedjan vid halsen så skulle det förhindra skadorna. En billig och mycket bra lösning som jag hoppas matte tar till sig för hundarnas skull. 
 
 
 
När kastreringsprojektet var avslutat, som resulterade i ett 10 tal hundar, ville en granne till denna hundägarkvinna ha hjälp med att se över ett stort sår på sin hund som hon inte själv fått bukt med. Putte och Tui gick dit för att kolla hunden och jag ville inte klampa in där också då det räckte gott och väl med de som kunde vara till hjälp med såret.
 
Jag valde att cykla hemåt istället och är lika tacksam som vanligt att få vara med om detta fantastiska projekt som hjälper våra katter och hundar i byn. Förutom kastrering, alternativt sterilisering, för att hålla hund och kattbeståndet nere samt att det behövs sprutor av olika slag, sårkoll etc. etc.
All hjälp behövs för att hundarna och katterna i Huay Yang ska få ett så drägligt och friskt liv som det bara är möjligt.
 
Friska och mätta hundar är trevliga och glada hundar och det gynnar oss alla som bor eller vistas i Huay Yang. 
 
Vill du hjälpa till att hjälpa det team som arbetar ideellt med detta projekt kan du göra det genom ett ekonomiskt stöd samt se till att det finns pengar till kastrering och frisk- eller sjukvård, allehanda medikamenter som hör till vården etc, så kan du göra det via Huay Yang  Dog & Cat Rescue´s hemsida.
 
Du kan också lämna handdukar, lakan, hundmat etc på plats om du befinner dig här i Huay Yang. 
 
 
Via dessa konton kan du bidra med pengar till hundarna och katterna i Huay Yang:

Swish 070-299 21 94
Nordea; kontonr. 3057 21 92770, Huay Yang Dog Rescue

Det händer att det kommer pengar på kontot som de inte vet vad det ska vara till.
Ni som skickar pengar, skriv gärna vad ni betalt till. Det är svårt att hålla reda på alla inbetalningar om de inte ser vad pengarna ska vara till. Nordea har inte så mycket plats att skriva på, så maila till thailandgoran@gmail.com i samband med din inbetalning så får de klara besked.

Kommentarer:

1 Anette:

BRA JOBB! Vi köper hundmat när vi kommer till HY. Ha en finfin söndag.

Svar: Tack så mycket Anette och då blir vovvarna glada och mätta! Ha en fin söndag du/ ni också :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Mia:

❤️🐾❤️🐾❤️🐾❤️🐾

Svar: Tack själv Mia! <3
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: