2017-07-17 Härlig regnvåt luft och lite duggregn på dagens strandlångis...

Nu har det regnat en hel del i Huay Yang i 2-3 dagar och under dagen idag har det bara duggregnat eller smådroppat till och från.
 
Det har inte regnat ordentligt på flera veckor i Huay Yang, fast det är regnperiod, så regnet behövs verkligen för naturens skull. Men de som inte gillar regn kan trösta sig med att efter regn kommer sol men det dröjer dock några dagar till innan den visar sig fullt ut tyvärr. 
 
Idag utgick jag från Wat Samut och träffade på fina Damm som blev överlycklig som vanligt att sprang runt och skuttade hit och dit samt några av hennes hundkompisar. Det blev kärlek och några nävar torrfoder till var och en samt lite hundgodispinnar innan jag kunde påbörja min strandlångis.
 
I dag var det lite högre vågor som rullade in på grund av regnvädret....
 
Idag fick jag trevligt sällskap av Putte och Siw samt Roger och Lena som hade med sig 2 hundar från Tui, Toffee och Goldie. De båda vovvarna skulle lära sig att gå i koppel så de hade flexikoppel på dem innan de sedan fick springa fritt på stranden. Vi fick även med oss den unga söta tiken Brownie och Lilleman.
 
Vovvarna hade roligt och lekte samt jagade varandra och kom väl överens.
 
En stackars övergiven böt nalle som glömts kvar på stranden efter helgen på Wanakon Nationalpark...
 
Enöga såg oss alla samt vovvarna komma och hon markerade tydligt för vovvarna att hon ville vara ifred och lommade upp till sig och både hon och "våra" vovvar lät varandra vara med all respekt att det var Enögas revir.
 
Dessa herrelösa hundar brukar sköta sig och vet vem som har högre eller lägre rang utan vår mänskliga inblandning för det är oftast vi människor som ställer till det och stör deras naturliga beteende. 
 
Lilleman valde att inte ens passera detta revir utan vände hemåt igen och den lilla Brownie höll sig nära mig. 
 
Wanakon Nationalpark samt vy söderut...
 
Här är Brownie och Fino som inte hade några problem att komma överens med Tui´s hundar....
 
Toffee rullar sig i sanden och mår mycket gott av röra sig fritt på stranden...
 
Dessa strandhundar har ett underbart fritt liv i Huay Yang och vi är många som hjälps åt för att de ska hålla sig friska och mätta...
 
 
Den gamla trästamen är nästan helt blottad idag från sand...
 
Glada långisgänget vid klippgränsen tillsammans med Goldie och Fino...
 
Idag var revet nästan helt täckt med havsvatten...
 
Vi vände här och innan vi gick tillbaka fick vovvarna de lite torrfoder...
 
Tack alla, både två och fyrbenta, för ett trevligt sällskap på dagens strandlångis!
 
Jag önskar er alla mina bloggläsare en härlig måndag och var rädd om dig och de dina!
 

Kommentarer:

1 Jessica Högberg:

Vilket härligt inlägg. Bor du i Thailand?

Svar: Tack så mycket Jessica och vi bor i Thailand :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Anonym:

En skön början på veckan. Vi tragglar på med vårt "vissna" väder. Å andra sidan blir det lite gjort som annars inte skulle bli av. Men jag och resten av Norrlands befolkning längtar efter värme. Vi får njuta av dina rapporter från Thailand i stället. Ha det bra / Gertrude

Svar: Tack så mycket Gertrude för din kommentar och här regnar det till och från men är i vart fall varmt och gott så kom hit istället då! Om inte får du drömma dig bort hit via bloggen :-D Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anette:

Trevligt i goda vänners lag, 2 ben/4 ben.
Det är så sant det du skriver, jag håller helt med! "Dessa herrelösa hundar brukar sköta sig och vet vem som har högre eller lägre rang utan vår mänskliga inblandning för det är oftast vi människor som ställer till det och stör deras naturliga beteende". Ha en fin måndag.

Svar: Tack så mycket Anette för din kommentar och ha en fin kväll!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: