2017-07-21 Dags för 90 dagars rapportering på Immigration i Dan Singh Khon...

I morgon lördag har det gott 90 dagar sedan vi anlände till Suvarnabhumi Airport i Bangkok från Sverige efter vår USA och Karibienresa i april med Fina Familjen. Jisses vad tiden går fort när man har trevligt! 
 
Det är därmed dags att göra en 90 dagars rapportering på Immigration i Dan Singh Khon och eftersom det är stängt där i morgon (lördag) fick det bli idag istället.
 
Vi fick våra 90 dagar båda två till den 18 oktober men tjänstemannen uppmärksammade inte direkt att mitt "uppehållstillstånd" eller mer korrekt extension (förlängning) av mitt Non-Immigrant Visa gäller till och med den 24 september 2017 så när det är förlängt får jag nya 90 dagar. Varje förlängning (extension) av mitt Non-Immigrant Visa, som gäller max 1 år i taget, går inte att söka på Immigration i Dan Singh Khon utan det måste göras i Hua Hin.
 
Man kan göra denna ansökan redan 45 dagar innan "uppehållstillståndet" löper ut och det är mycket bra. Jag gillar att vara ute i god tid med så viktiga saker så har jag tid på mig att fixa till om något inte skulle vara Immigration tillfreds. Jag har hittills inte råkat ut för några misshälligheter eller annat knepigt när det gäller hantering av mina ärenden på Immigration på de snart 6 år vi vistats här i Thailand och det är jag tacksam över.
 
Det gäller alltså att ha egen koll på alla olika datum som gäller för 90 dagars rapportering, extension etc och inte bara förlita sig på Immigrations tjänsteman eller tjänstekvinna, som kan ha missat något, för det är bara mänskligt att även de kan göra "fel". 
 
Det ligger på mitt eget ansvar att göra rätt för mig, följa lagar och regler och ha koll på vad som gäller annars kan det stå mig dyrt. Då är det väl sent att vakna och kanske skylla ifrån mig på någon annan eller säga att jag inte visste bättre.
 
Lagar och framför allt regler kan ändras hit eller dit och det gäller att hålla sig informerad om vad som verkligen gäller för stunden. Till god hjälp finns det seriösa forum med sakkunniga duktiga människor att fråga eller ta del av deras information om man inte kan klura ut vad som gäller själv. 
 
De här två länkarna kan jag varmt rekommendera:
 
http://www.thailand-visa-service.com/  eller Facebookgruppen "Visum Thailand" där du kan ställa din fråga på svenska https://www.facebook.com/groups/1042642672413243/
 
Immigration i Dan Singh Khon Prachuap Khiri Khan
 
Jag önskar er alla bloggläsare en trevlig fredag samt helg! 
 
 

Kommentera här: