2017-07-26 Regn i mängd i Huay Yang men så är det ju regnperiod också...

Enligt väderprognosen var det stor risk för regn idag men är det lokala skurar som styr kan det stämma med prognosen över Huay Yang men ibland kommer det inget regn fast det var risk för det. I går var det fint på förmiddagen men på eftermiddagen kom det massor med regn så det stämde bra med prognosen.
 
Idag tänkte jag ta en snabb lite kortare cykelträningsrunda på morgonen men enligt prognosen skulle det börja regna kl. 10 samt även kl. 12. Regnet brukar göra sig påmint när det börjar blåsa rejält och de grå regnmolnen tömde sitt regninnehåll över oss ganska prick kl. 10.00 så det var en prognos som stämde riktigt bra. Med tanke på det skulle det säkert stämma även med kl. 12 skuren så jag skippade cykelträningen helt idag.
 
Om det småregnar lite spelar mindre roll men om det blåser kraftigt känns det inte så klokt att ge sig iväg upp i bergen i väster, då vinden kommer från sydväst. Där är det mycket kokospalmer ganska nära vägen och att eventuellt ha otur och få ett stort kokospalmblad som kommer farande och ramlar ner på mig eller framför cykeln eller i värsta fall en kokosnöt är inte så kul.
 
Jag har en hel del jobb att utföra i vår trädgård så det blev trädgårdsarbete i stället med eller utan regnkläder då skurarna kom och gick mer eller mindre. Strax efter kl. 12 kom en rejäl skur igen så även den prognosen stämde på pricken idag. Det kändes skönt att vara på tomten då istället för att befinna mig på cykeln i närheten av Burmabergen.
 
Vi befinner oss i regnperioden så det här med regnet är ju därmed helt naturligt för årstiden men vissa perioder kan det vara si och så med det precis som i övriga världen. Väder är väder och det kan vara lynnigt eller följa normaliteten.
 
Sommaren är den varma årstiden (mars - maj), regnperioden (juni - oktober) och vintern (november - februari).
 
Under hela juni och halva juli kom knappt något regn alls över Huay Yang och hur det blir med lite eller mycket regn under augusti, september lär vi få se.
 
För oss som bor här spelar det mindre roll om det regnar när det ska eller inte men för de som kommer till Huay Yang i några veckor och hoppas på att vädret glömt bort att det är regnperiod kanske det inte känns lika angenämt om det regnar ihållande eller mer eller mindre varje dag.
 
Det är ändå en risk man får ta med vinst eller förlust men det är i vart fall varmt och gott. Vill man sola hela semestern eller delar av den kan det bli lite fel i tänket men även om det är mulet på stranden har kroppen en förmåga att bli brun och då vackert brun istället för bränt rött skinn.
 
Det finns en hel del att göra även om det regnar eller är mulet och det är bara fantasin eller bristen på fantasi och/eller ess i ärmen som sätter gränser. 
 
Regnet behövs under den här perioden för vattnet som hamnar i depåer ska räcka under hela torra vinterperioden det vill säga i november -februari.
 
Så här års är det underbart på stranden, den är bred och fin och vattnet oftast klart samt inte så stora vågor till skillnad mot vinterperioden då det är tvärtom.
 
Monsunen vänder i mitten eller i slutet på oktober och då blåser det från nordost och medför större vågor mot land och sikten blir mycket sämre i vattnet då vågorna rör upp sanden från botten. Även stranden blir smalare på morgonen och under förmiddagen för att öka något i bredd på eftermiddagen och kvällen. 
 
 
 
Idag är det onsdag = Lill-Lördag och Rulle har lovat att bjuda på hans smarriga Pinja Colada innan kvällsmaten, mums!
 
Jag önskar dig min bloggläsare en synnerligen trevlig onsdag vare sig du firar Lill-Lördag eller inte :-D  
 

Kommentarer:

1 Eva Österholm:

Ojoj vad det piskar på. Hoppas det inte blir som i höstas fast set var väl extremt galet mycket regn. Jag har inte bokat något än ska operera ögonen 10 augusti och ev ta bort mycket fula ytliga blodkärl, kostar mycket. Hoppas på att komma till HY iaf. Prioriteringar man får göra i livet.
Ha de bra
Eva

Svar: Mmm verkligen Eva och i år ska vädret vara mer normalt än förra året. Lycka till med diverse operationer och oavsett när du kommer ska det bli skoj att träffa dig igen😍 Må så gott och stor varm kram till dig från mig 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Berit:

Vi har varit ett gäng på Kaeng Krachan och haft en toppendag,
Inget regn på hela dagen!
Varm kram!

Svar: Härligt Berit och där kommer de lokala väderskillnaderna in😀Varm kram till dig från mig 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anonym:

Vi har några dagar sol och värme och det är mycket tacksamt då vi har barnbarnet på besök. Det kan vara lite svårt att roa honom inne hela tiden.
Tur att du är så flexibel och kan ändra dina planer när vädret kräver det. Önskar dig en skön onsdagkväll och en god Pinja Colada. 🌞kram Gertrude

Svar: Tack så mycket Gertrude för din kommentar och jag förstår vad du menar. Här badar barnen gärna i poolen fast det regnar och tycker det är kul. Ha det så bra du också samt stor varm kram 😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Tina:

Vill berätta att det blev ett succé besök hos "vårdcentralen" vid motorvägen idag, du tipsade min man. En pytteliten glasskärva plockade sköterskan ut och kalaset kostade 100 bath 😳 Tack för hjälp och guid från dig ❣️ Vi som turistar här har ändå fått lite regnfri tid vid poolen idag SAMT regnfri tur och retur för intagen kvällsmat på restaurang 👍🏻 kram ✨

Svar: Vad härligt Tina och tack för att du berättade det! Vad skönt att bli av med den som stört honom så mycket. Vilken tur ni hade med vädret också som en extra bonus. Stor varm kram till hela familjen 😍😍😍
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Anette:

Tack för videon på regnet. Härlig uppvuxen trädgård ni har. Förstår att du inte vill cykla i det vädret. Imorgon är en ny dag.....Ha en fin lill-lördag. Vi firar med en kall öl.

Svar: Tack så mycket själv Anette för din kommentar och så gott med kall öl och ha en fin torsdag 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Pia:

Härligt med regn ❤️

Svar: Ja verkligen Pia då det behövs och så länge det är varmt förstås 😀
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Birgitta S:

Hej!
Njut av din Pina Colada ikväll jag är åter på arbetet efter 3 v semester denna vecka. Lite segt i början man har fått andra sömnvanor uppe längre o vila o ta det lugnt på dagen. Vädret var blandat i skärgården men mest sol fast ingen större värme men jag håller mig sysselsatt oavsett.
Hälsningar Birgitta S

Svar: Tack så mycket Birgitta och det gjorde vi verkligen 😋Härligt med semester men tyvärr tar den slut säkert väl fort innan jobbet tar över igen😊Vi vet hur det var med det och slipper det nu😁Må så gott!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: