2017-07-27 Skön strandlångis i varmt strilande regn...

I natt har det regnat mest hela tiden och så även hela dagen hittills men då mitt rörelsebehov är stort var det bara att ta på regnkläder och cykla ner till stranden vid Wat Samut och gå min strandlångis. Vovvarna Lilleman, Fino, Lillflickan och Brownie var pigga och glada då det är svalt och skönt. De hängde med en bit men när reviret tog slut vände Lilleman, Lillflickan och även Brownie som nu lärt sig att passa sig för Enöga som inte är alltid är nådig mot de vovvar som passerar hennes revir vid nationalparken.
 
Fino hängde dock på för han hör hemma i båda reviren och kommer bra överens med vovvarna även i nationalparken. Eftersom det regnade tog jag fram kameran först vid klippgränsen där jag kunde stå i skydd från regnet i de grottor som finns där.
 
Förutom vovvarna var det bara jag som som gick där på stranden bort mot nationalparken och tillbaka och det är synd då det är otroligt vackert även när det regnar. Kontrasterna mellan himmel, moln och hav samt strand ändras hela tiden samt öarna försvinner i regndis men kommer fram med jämna mellanrum när det lättar något. 
 
Här i grottan var det torrt nog att plocka fram kameran...
 
 
 
 
 
Jag rundade klippgränsen och fortsatte en kort bit till nästa grotta...
 
 
 
Chan- och Thaisi Islands syns knappt i regndiset...
 
En ganska grund grotta men här kan man få regnskydd eller skugga om man behöver det....
 
Bergen vid Ao Manao syns knappt de heller...
 
Jag vände hemåt igen och jag är glad att jag trotsade regnet för under regncapen och keps på huvudet var jag torr och fin samt även min stora midjeväska med alla prylar behövde inte bli onödigt blöt.
 
Den enda gång som jag helst inte vill vara på stranden är när det åskar och/eller blixtrar i övrigt kan jag gå där i vilket väder som helst för det är underbart att ha detta i vår närhet och synd att inte utnyttja den möjligheten. 
 
Tack mina fyrbenta vänner för en härlig strandlångis!
 
Jag önskar dig min bloggläsare en skön torsdag oavsett väder :-D

Kommentarer:

1 Anette:

En härlig promenad med vackra bilder, tack. Bra med att känna att rörelsebehovet är stort. Det ger ett välbefinnande att röra på sej. Idag cyklade vi 6,1 mil. Hade en 2 km uppförsbacke...puh...tänkte på dej som cyklar i 37 graders värme. En fördel med denna svala sommar är att kunna träna mer, men du tränar i 37 grader. Puh, imponerande Annika. Jag är mycket nöjd med vår cykeltur idag. Ha en fin torsdag.

Svar: Tack så mycket Anette för din kommentar och vad roligt att cykelturerna blir längre och längre. 😀Duktigt jobbat och vad härligt att kunna inspirera varandra till bra och nyttig träning 😊Jag förstår att du är nöjd och det ska du vara också. Må så gott och ha en mysig kväll!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Jessica Högberg:

Vackert även utan sol

Svar: Ja visst är det så Jessica!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Matilda Kälström:

Det låter verkligen som en ljuvlig promenad, låter även som att du lever ett väldigt härligt liv i Thailand :D Hur kommer det sig att ni flyttade dit?

Svar: Tack så mycket Matilda och det är verkligen ljuvligt här i vårt Huay Yang och i Thailand rent generellt och det var ett avgörande beslut att flytta hit helt enkelt. Om du är intresserad av att veta mer kan du kolla i mina kategorier om flytten etc.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Amanda Niclasson:

Häftiga bilder!

Svar: Tack så mycket Amanda!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Anne von Porat Veckomagasinet:

Vackra bilder verkligen

Svar: Tack så mycket Anne!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Amanda Jona [FOTOGRAF]:

Åh vilken dröm att ha så nära till havet och stranden!

Svar: Ja tack Amanda och för oss blev drömmen verklighet 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 veckomagasinet anne von porat:

jättefin strand

Svar: Tack så mycket Ann😀😎
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

8 Hanna Karlsson:

Vilken härlig promenad!

Svar: Ja tack Hanna det var det verkligen! :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

9 kerstin ehrenholm:

Varligen fina bilder

Svar: Tack så mycket Kerstin! :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: