2017-07-30 Söndag och långcykling till Ban Krud tur och retur 8,3 mil totalt...

Nu var det en vecka sedan som vi tog en längre cykelträningstur och det har mest berott på att det i veckan regnat och blåst en hel del här i Huay Yang med omnejd och då känns det inte så bra att cykla annat än kortare sträckor i byn.
 
Idag utlovade väderprognosen en minimal regnrisk så Rulle och jag beslöt att cykla till Ban Krud tur och retur.
 
Det var delvis mulet och delvis sol så vädret var mycket gynnsamt både dit och hem.
 
Vi cyklade som vanligt en dryg mil på motorvägen mot Tap Saké och ca 2 km norr om Tap Saké svängde vi in på en betongväg och sedan via fina vägar till fiskebyn, Tap Saké Beach och därefter kustvägen till Ban Krud. 
 
Rulle har fått hinder på vägen :-D 
 
Vy söderut...
 
Här finns ett Hostel för cyklister men även för andra förstås...
 
Vy norrut...
 
Vi rullade in på 7-11 i Ban Krud efter 4,1 mil och träningstiden låg på 1,55 timme. 5 minuter bättre än förra gången för mig och snittfarten låg på 21,5 km/timme och maxfart 34,9 km/timme. Mycket bättre resultat det också för mig än förra gången. Härligt att det går framåt i cykelträningen!
 
Rulle vilar lite på 7-11 efter näringsintaget...
 
Efter varsin kaffe och annat näringsintag på 7-11 cyklade vi hemåt igen och tog strandvägen i Ban Krud sedan samma väg tillbaka.
 
På hemvägen kändes mina ben lite tröttare så snitthastigheten blev något lägre än på ditvägen men det blev ändå ett bättre resultat än förra gången så jag är mycket nöjd.
 
Däremot gick det undan på rakorna och i framför allt nedförsbackarna på motorvägen så maxfarten blev 41,40 km /timme så där slog jag mitt hastighetsrekord. Att ligga i den specifika hastigheten för mig sker ju bara en kort stund men ändå, alla förbättringsresultat tar jag gärna vara på :-D. 
 
Total sträcka 8,3 mil och cykelträningstid på 3,56 timmar, snittfart 21,1 km/timme och maxfart 41,40 och det bästa, ta da, 2 087 brända kcal! 
 
Det är underbart att träningscykla och framför allt att det ger så mycket gott för hela kroppen samt knoppen. 
 
Tack min älskade Rulle för en trevlig och välgörande cykelträningstur!
 
Till er bloggläsare önskar jag en skön söndag vad ni än har för er! 

Kommentarer:

1 Anette:

Vet inte om du fick mitt bloggkommentar för vi hade åska här och fick stänga ner internet... BRA cyklat idag Annika! Bra att ni tar en paus på halva vägen och samlar krafter till hemfärden. Min träning idag har varit att ta in 10 kubikmeter ved. Imorgon är det löpning igen som gäller. Bra jobb, njut av resten av er söndag och ha det gott.

Svar: Jodå Anette din förra kommentar har kommit in och besvarats samt publicerats som du själv kan se om du vill kolla :-D Tack för din kommentar om vår cykling och duktigt jobbat du också samt även i morgon med löpningen förstås :-D Ha en mysig fortsatt dag samt kväll samt må så gott du/ni också.
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Tina:

Bra jobbat!!!!!

Svar: Tack Tina! :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: