2017-07-31 Duktiga Kriangkrai fixar allehanda ickefungerande elektronik...

Kriangkrai är bror till Si på Si Shop och han har sin "verkstad" till vänster om Si Shop och han är suveränt duktig på att fixa elektronik av allehanda slag som inte fungerar som det ska. Kriangkrai är orörlig från midjan och neråt och ligger eller sitter i sin säng hela dagarna.
 
Vid sängen har han sina verktyg och hyllor med delar och komponenter och han har fixat flera elektriska prylar åt oss som inte fungerat längre men som nu fungerar som de ska.
 
Vi har haft en väggfläkt som lagd av för en tid sedan och som bara legat i vårt förråd i väntan på ev reparation då vi köpte en ny väggfläkt direkt. Oftast är det en eller flera komponenter som är trasiga och det är ju synd att slänga en elektrisk pryl som faktisk går att fixa till.
 
I lördags bad jag Kriangkrai att kolla på den trasiga väggfläkten om den gick att laga och han sa att den skulle vara klar redan som igår. 
 
Idag cyklade jag dit och Kriangkrai har fixat fläkten och bytt ut ett par komponenter i motorn så nu fungerar den igen. Toppen och det medförde en ynkans kostnad på 200 baht samt nu har vi en fläkt i reserv om/när nästa väggfläkt lägger av istället för att köpa en ny fläkt för ca 2 000 baht.
 
Dessutom gynnar vi Kriangkrai som dels får lite lön för mödan och dels har en sysselsättning som han gillar och är duktig på. Ett bra tips till dig som har en eller flera ickefungerande elektroniska prylar som kanske går att laga.
 
Duktiga Kriangkrai...
 
I den lilla utbyggnaden till vänster om Si Shop håller Kriangkrai till...
 
Tack för hjälpen Kriangkrai!
 

Kommentarer:

1 meh.blo.gg:

Härligt! Gillar inte slit o släng kulturen så såna här killar är perfekt :-)

Svar: Tack så mycket Madelein för din kommentar och jag håller med dig :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 phiah:

Trevligt att du skriver om honom, är själv mycket förtjust. Största stjärnan fick han då han fixade min läsplatta :D

Svar: Tack så mycket Phiah och han är verkligen en duktig fixare :-D Kram!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anonym:

Ja den kunskapen måste vi ta vara på,Jag va där med en damsugare,och jag fick veta att den gjort sitt.

Svar: Mmm det var ett gott försök att kolla i vart fall 😊
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: