2017-06-02 Wow, vilken härlig lång cykeltur jag fick idag - 3,5 mil!

Fredag = Ned städar vårt hus och Rulle cykeltränade till/från Prachuap Khiri Khan och jag tog en lång cykeltur på totalt 3,5 mil. Så härligt och jag hittade bl.a för mig nya mysig fina cykelvägar, på andra sidan motorvägen nedom Burmabergen.
 
Jag började med att cykla söderut på "Djungelvägen", tog den dåliga Mumsa- och Sea &Seavägen för att kolla hur långt de kommit med det nya hotellet som jag tidigare nämnt i min blogg. Det återstår en hel del och just nu byggs receptionen om. Jag tog inga bilder denna gång utan fortsatte bara ut till slutet på "Flygrakan" och sedan vidare söderut och ner till Sang Arun och Coconut Beach.
 
Här vid Phothala Restaurant såldes vattenmelon för 30 baht styck av detta par från sin Saleng. De fiskare som höll på att rensa näten från krabbfångsten passade på att handla då det var ett mycket bra pris. Jag passade givetvis också på att köpa en melon då vi äter mycket vattenmelon Rulle och jag.
 
Inloppet till fiskebåtshamnen och på andra sidan stenpiren norrut ligger Sang Arun Beach.
 
Fiskebåtshamnen..
 
En glad kvinna rensar sista krabban ur nätet och hon ojade sig just för krabban hon höll på att ta loss från nätet nöp henne i fingret....
 
Ett specialverktyg för att ta loss krabborna försiktigt från nätet...
 
Stora krabbor och den grå som ligger högst upp till vänster är hona och den blå bredvid till höger är en hane fick jag veta...
 
Nätrensningen är slutförd...
 
Maj som driver restaurang Phothala säger att restaurangen öppnar igen den 1 oktober då högsäsongen börjar. Här finns även en liten resort som drivs av en kvinna från Bangkok.
 
Jag tackade för mig och cyklade vidare längs stranden....
 
Så vitt jag förstår har fd Nirvana blivit Kokonut Beach Club istället och de har för närvarande stängt.
 
Vacker vy från restaurangen...
 
 
Fd Nirvana restaurang...
 
 
 
Vy från stranden...
 
Sang Arun/Coconut Beach...
 
Jag cyklade vidare och köpte en stor Papayafrukt från ett lite stånd på vägen västerut och ut mot motorvägen. Jag cyklade över motorvägen mot Katolska skolan som ligger där på andra sidan U-svängen och sedan en seg lång backe mot Burmabergen. I toppen på backen svängde vägen lite nordost och det var en mycket fin slät landsväg mitt ute i naturen med kokospalmer och betande kossor. Burmabergen tornade upp sig som en naturlig gräns mot Burma. 
 
 
 
 
Vilken fin väg mitt i naturen, en njutning att cykla här...
 
Jag cyklade vidare och kom fram till övre delen av Vattenfallsvägen. Valde att cykla upp till Vattenfallet där jag vände. 
 
Här vände jag och fick en skön välbehövlig nedförsbacke innan jag svängde vänster in på en mindre men mycket fin betongväg...
 
De maffiga Burmabergen...
 
Efter ytterligare en avstickare på en fin asfaltväg kom jag så småningom fram till landsväg 1044, vid plåtväggen  som är ett bra riktmärke när man kör mot Dan Singh Khon och precis i det 4 vägkorset tar man i så fall till höger, om man kommer från Huay Yang, in på en betongväg som sedan leder vidare mot Dan Singh Khon.
 
Jag valde dock att ta höger och cykla hemåt igen. Väg 1044 ansuter U-svängen och där cyklade jag över motorvägen och in på Risfältsvägen och strax där efter var jag hemma igen. Rulle hade precis kommit hem från sin cykelträningsrunda till/från Prachuap Khiri Khan (PKK) och jag var helt lyrisk över min fina runda på totalt 3,5 mil. 
 
Rulle hade köpt varsin paj från Ludo i PKK och den kunde jag sluka med gott samvetet efter min långa cykling där jag bränt massor med kalorier (drygt 1 000).
 
För dig som är i Huay yang och ännu inte upptäckt dessa fantastiska landsvägar mellan motorvägen och Burmabergen kan jag varmt rekommendera att utforska dessa på cykel eller motorcykel om du hellre föredrar det.
 
Jag önskar er alla bloggläsare en trevlig fredag samt helg samt var kärleksfulla och rädda om varandra! 

Kommentarer:

1 Berit%25252525252520S%252525252525F6derberg:

Hej Vilken orädd och tuff kvinna du är som vågar cykla ensam så långa sträckor, tänker på vildhundar som inte är så tama som i byn, men du vet säkert vad du ger dej in på, det är väl inte första gången kan jag tänka Tack för fina bilder som du levererade under färden och trevlig helg till dej och din man,:)

Svar: Tack så mycket Berit för din kommentar och respons :-D Herrelösa hundar (det är inte samma sak som Vildhundar) finns överallt i Thailand men inga som jag träffade på vid denna cykeltur. De flesta hundar vid husen som har en husse eller matte tittade lite lojt på mig bara.... Må så gott du också och ha en bra helg!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

2 Yvonne Sundberg:

Härligt att du efter så många år, fortfarande gör nya upptäckter! 👍 Ha en härlig helg! Själv ska jag iväg på släktträff i södra Sverige i dagarna tre! 🤗

Svar: Tack så mycket Yvonne för din kommentar och varje dag är ju unik för nya upptäckter :-D Ha en trevlig helg du också samt en mysig släktträff :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

3 Anna:

Vilken fantastiskt härlig cykeltur!

Hehe, bilderna från f.d. Nirvana påminner mig om den nyårsafton vi firade där... vi satt och åt middag på terrassen och jag kunde för mitt liv inte förstå varifrån alla myror som klättrade på mig och ingen annan kom ifrån. Efter en stund insåg jag att de klättrade upp på en järnpinne som höll uppe ett skärmtak, och sen ramlade ner på mig vid den punkt det blev för halkigt för dem. Bytte plats rätt snabbt efter det. :)

Svar: Tack så mycket Anna för din kommentar och skönt att du klurade ut var myrorna kom ifrån och fixade det genom att flytta på dig :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

4 Pyttsi%252520:

Wow vilken härlig tur, och tack för att du upptäckte att Nirvana skall leva vidare. Annicka du är en härlig föregångare och idéspruta för oss soffpotatisar. ❤️

Svar: Tack så mycket Pyttsi för din kommentar och respons :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

5 Anette:

Tack för att du delar med dej av dina upplevelser och vackra bilder. DU är en förebild...Önskar er en skön helg. Vårt äventyr i helgen är att åka Öresundrunt.

Svar: Tack själv Anette för din kommentar och fina respons! Ha en mysig helg samt Öresundrundtur och njut av ledigheten :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

6 Birgitta S:

Hej!
Vilken härlig cykeltur o att på vägen kunna köpa melon o frukt som smakar nytt o gott njut!
Imorgon åker vi till Sandhamn med släkten för en övernattning ser fram emot det.
Snygg hof Rulle skaffat sig så cool!
Trevlig helg på er!
Birgitta S

Svar: Hej Birgitta och tack för din kommentar och det är verkligen njutbart! Rulle tackar och säger att han är såååå nöjd med sin nya oj :-D ha det så mysigt och trevligt med släkten i Sandhamn samt trevlig helg!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

7 Christina:

Roligt att Nirvana återuppstår! Ett helt underbart ställe med en fantastisk vy!
Håller med dig om att vägarna på Burmasidan motorvägen är fantastiska. Finns bara så mycket att upptäcka där. Måste varit en helt fantastisk cykeltur du fick dig.

Svar: Visst är det bra Christina även om det tydligen är i en annan regi för det är många som uppskattar stället och platsen. Det finns så mycket att upptäcka i Huay Yang med omnejd bara man tar sig tid och kolla runt och gärna på cykel. Härligt att vi bor så fint!
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

8 Anneli:

Härligt att få se bilder från Coconut. Vi hade ett mysigt bröllop där i mars.
Nu längtar jag tillbaka. :-)

Svar: Vad härligt Anneli att mitt inlägg från Coconut väckte så fina minnen och jag förstår att ni längtar tillbaka :-D
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: