2017-06-07 Vilken effektiv shoppingdag i Prachuap Khiri Khan...

I förmiddags tog vi motorcyklarna till Prachuap Khiri Khan och det blev regnkläderna på från början eftersom det regnade lite mer än duggregn. 
 
Vi började med cykelaffären i Prachuap Khiri Khan (PKK) på Kasikornbankgatan för att dels köpa en cykeldator till mig dels beställa ett nytt växlingspaket till min cykel. Det blev Shimano XT och det innebär 30 växlar istället för de 24 som jag har nu. Jag även nya växelreglage samt ny kedja. Min cykel kommer bli som ny och det gör ju så att det blir ännu roligare att cykla framför allt på träningscyklingen. Om man bara ska cykla i byn behövs inga växlar alls.
 
På lördag ska prylarna kommit till cykelaffären och då är det bara att cykla dit så tar det ca 1-2 dagar innan det är monterat och klart.
 
Jag ska testa att cykla dit själv då det bara är 3 mil och Rulle tar motorcykeln så åker vi hem tillsammans på den tills cykeln är klar. 
 
Vi fortsatte sedan till Makro och Tesco Lotus och sist HomePro. Utanför kassorna på själva HomePro finns en cykelaffär som heter Bike Club och som har ett bra sortiment när det gäller cykeltillbehör som sadlar, pumpar etc. Där hittade jag en sadel som såg riktigt skön ut så den köpte vi direkt.
I denna lilla affär har de även prylar för styrketräning.
 
När vi kom hem monterade Rulle på den trådlösa cykeldatorn och nu har jag koll på hastighet, medelhastighet, klocka, sträcka, antal brända kalorier så det känns mycket bra. Rulle monterade också på min nya sadel och den var otroligt skön så Rulle blev sugen på att skaffa en sådan till sin träningscykel.
 
Min nya cykeldator...
 
 
Min nya cykelsadel mjuk och skön för rumpan och framför allt för sittbenen...
 
 
Härligt med en lyckad shopping och tur att jag har min duktiga händiga Rulle som kan det mesta när det gäller att montera prylar etc etc.och vet vad som bäst och mest prisvärt när det gäller bland annat cyklar. 
 
Jag önskar er alla mina bloggläsare en mysig onsdag (Lill-Lördag) och för oss blir det Rulles bästa smarriga Pina Colada innan kvällsmaten. Mums!
 
Livet är verkligen underbart att leva!
 
 

Kommentarer:

1 Anette:

Va kul att köpa saker till sin hobby och det kommer att bli mycket lättare och roligare att cykla. För några år sedan fick jag en undervattenskamera som jag använder när jag dyker. Åh vilken lycka det var. Ha en skön onsdag.

Svar: Ja visst är det så Anette och gör hobbyn eller intresset ännu roligare med förhöjande hjälpmedel. Ha en mysig kväll 😀
Annika i Ban Huay Yang i Thailand

Kommentera här: